Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Mersin’de depremzede çocuklar için moral etkinliği düzenlendi

Mersin’de depremzede çocuklar için moral etkinliği düzenlendi

Mersin’de aktivist Erdal Gürocak öncülüğünde depremzede çocuklar için müzikli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe depremzede çocuklar aileleri ve psikologlar eşliğinde doyasıya eğlendi ve eğlencenin ardından yemek ikramı yapıldı. Yardımsever Aktivist Erdal Gürocak, depremden bu yana hem depremzedelere gıda, giyim eşya ve benzeri konularda yardımlar yaptıklarını belirterek, çocukların üzerindeki deprem psikolojisinin kalkmasını sağlamak amacıyla yemekli müzikli yaptıkları etkinliğin çok güzel geçtiğini söyledi.

 

Edinilen bilgilere göre depremden bu yana çocuklarıyla birlikte depremzedeler için seferber olan Erdal Gürocak, bir grup yardımsever arkadaşıyla birlikte depremzede çocuklar için özel bir etkinlik düzenlediler.

Mersin Suit otelde düzenlenen yemekli müzikli etkinliğe depremzede çocuklar psikologların gözetiminde aileleriyle birlikte katıldılar. Depremzede çocuklar ve aileleri önceden ayarlanan araçlarla kaldıkları yerlerden alınıp etkinliğin yapıldığı otele getirildiler.

Sosyolog ve psikologların da katıldığı etkinlikte çocuklar için özel bir müzik dinletisi yapıldı. Müzik dinletisinin ardından çocuklar palyaçolar eşliğinde doyasıya oyun oynadılar. Oyunun ardından çocuklara hediyeler verilirken etkinliğin sonunda ise çocuklara ve ailelerine yemek ikramında bulunuldu.

Yardımsever Aktivist Erdal Gürocak, depremden bu yana hem depremzedelere gıda, giyim eşya ve benzeri konularda yardımlar yaptıklarını belirterek, çocukların üzerindeki deprem psikolojisinin kalkmasını sağlamak amacıyla yemekli müzikli yaptıkları etkinliğin çok güzel geçtiğini söyledi.

Her zaman dayanışmaya önem verdiklerinin altını çizen Gürocak, “Ülkemiz geçirdiği günlerde yaşanan deprem felaketiyle sarsıldı Bu yaşanan acı günlerde Ülkece büyük bir üzüntü içindeyiz. Her birimiz elimizden gelice kadar bu felaketin yaralarını sarmak için canla başla mücadele ettik etme yede devam ediyoruz. Biliyorsunuz bu felakette en çok etkilenen bu bölgelerde yaşıysan çocuklarımız oldu .

Geleceğimize umutla bakan gözlerindeki ışıltı hiç sönmeyen yavrularımızın yüzlerini bir nebzede olsun güldüre bilmek adına bugün burada toplanmış  bulunuyoruz Bunca acıya rağmen o  umudu yüreklerinde taşıyacaklar ve bizler onların umuda açtıkları yollarda ilerleyeceğiz. Bir an önce bu zor günleri atlatmalıyız böyle bir felaketin tekrar yaşanmamasını ümit ediyor ve dua ediyoruz.

Bu etkinlikte çok kişinin emeği olduğunu ve herkese teşekkür ettiklerini belirten Gürocak, ” Deprem bölgesine çok gidip oralarda yardımlarda bulunduk. Mersin’e gelen depremzeler için de Mezitli Kooperatif aracılığıyla yardımlar yapıyoruz. Binlerce depremzede ailesine yiyecek, içecek, gıda ev eşyası ve birçok konuda yardımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bugünki müzikli etkinlik için de otel sahibi Gültekin Uğur beye ve solistlerimiz ile tüm gönüllülerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mitat Çelik, Alev Yıldız, ,Nihal Karaçay ,Sinan Saydam ve Sanatçı Burak Hallaç ekibine de çok teşekkür ediyoruz. ” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın

Eğitim-Sen Başkanı Sümbül: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları sonrasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir