Ana Sayfa / KADIN / HDP EşGenel Başkanı Pervin Buldan, Mersin’de hükümete çok sert sözlerle yüklendi

HDP EşGenel Başkanı Pervin Buldan, Mersin’de hükümete çok sert sözlerle yüklendi

HDP Mersin İl Örgütü’nün dayanışma yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Cumhurbaşkanının bugün yaptığı konuşma sadece kadınlara yapılmadı, tüm Türkiye halklarına yapıldı. Türkiye halklarından özür dilemeye davet ediyoruz. Baskıcı otoriter, rehine politikasını devreye koyan bir iktidar var.” dedi.

HDP Mersin İl Örgütü, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla dayanışma yemeği düzenledi. Mezitli ilçesinde bulunan bir restaurantta düzenlenen etkinliğe HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan,  Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, MESİAD Başkanı Hasan Engin, CHP Mezitli ilçe yönetimi, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan, İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, ÖHD, DBP, HDP Mersin ile Adana  İl ve ilçe yöneticileri, Mimoza Kadın Derneği ile Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin yanı sırada çok sayıda kişi katıldı.

Polis etkinlik nedeniyle bölgede yoğun güvenlik önlemleri alırken, yemeğe katılanlar tek tek kamerayla kayıt altına alındın.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Kürtçe ve Türkçe açılış konuşmasını HDP Mersin İl Eşbaşkanları  Bedriye Kuş ile AV. Hoşyar Sarıyıldız yaptı. Sarıyıldız, Kürtçe yaptığı konuşmada mücadelelerinin günden güne büyüdüğünü ve halkın yanlarında olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise HDP’nin üçüncü yol siyasetini hayat geçiren bir parti olduklarını belirterek, Türkiye siyasetinin zor döneminde üçüncü yolun önemine vurgu yaptı. Ülkeyi yönetenlerin Türkiye’yi çıkmaza soktuklarını savunan Buldan, “Rehine politikasıyla devreye koydukları ve demokratik siyasete darbe koydukları bir dönem yaşıyoruz. Bu ülkeyi yönetenler iktidarı dışında tüm siyaseti baskılamaya şiddete, her gün hakaret eden, kutuplaştıran, insanları baskılayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Gezinin yıldönümünde ‘AKP’yi istemiyoruz’ diyenlere nefretle topluma  hakaret eden bir cumhurbaşkanı gördük. Ben insan olarak söylemekten utanırım. Türkiye halkları artık hakaret ve küfreden bir cumhurbaşkanı istemiyor” dedi.

‘bir müzakere ortaklığına ihtiyaç var’

Ülkenin kardeşliğe ve nefret dilini bir yana bırakan bir yönetime ihtiyaç duyduğunu dile getiren Buldan, “Cumhurbaşkanının bugün yaptığı konuşma sadece kadınlara yapılmadı, tüm Türkiye halklarına yapıldı. Türkiye halklarından özür dilemeye davet ediyoruz. Baskıcı otoriter, rehine politikasını devreye koyan bir iktidar var. Bunu cezaevindeki Selahattin Demirtaş’tan Figen Yüksekdağ’dan biliyoruz. Her gün seçim kazanmakla devreye koyduğu savaş ve tecrit politikası devreye koyan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunu tecrit politikasından biliyoruz. Onun karşısında duran muhalefet bloğu da cesaretli duruş sergilemiyor. Barış ve eşitlik adına cezaevinde olan bütün arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması için muhalefet partisini mücadele ortaklığına davet ediyorum. Bir kazanım olacaksa bu mücadele ve direnişle olur. Bir müzakere ortaklığına ihtiyaç var. Bize katılın. Ülkenin temel meseleleri üzerinden oy siyaseti yapan bir iktidar ülkenin sorunlarını çözmez, daha fazla büyütür. Biz bunu eşitlik için bedel veren halklarımız için, onuru için yaşamını feda edenler için istiyoruz. Kürt sorunun demokratik çözümü için istiyoruz. Kadınların katledilmediği, tecrit ve savaş politikalarının bir an önce son bulması için istiyoruz. Ortaklaşarak değiştirir ve dönüştürürüz” diye konuştu.

Buldan şöyle devam etti “Ortak direniş ve mücadele kararlılığıyla yol alacak herkes bize inansın, güvensin. Herkesin yüzünü HDP’ye dönmesinin zamanı gelmiştir. Bu ülkeyi bu hale getirenler, Kürtler kazanmasın diye savaş ve tecrit politikasını devreye koydu. Batmış olan ekonominin daha da battığı bir ülke. Barışa olan ihtiyacı her yerde her daim söylemek boynumuzun borcu. Ülke kaynaklarının savaşa aktarılması ile ülkeye vereceği zararı görüyoruz. Biz HDP olarak bunlara asla prim vermeyiz. Bu ülkede tecrit ve savaş politikasındaki çözümsüzlük politikası olduğu sürece iktidarın varlık nedeni bu olacaktı. Kayyum darbeleri, SADAT ve çeteler, tecrit iklimin yarattığı sonuçlardır. Tecrit olmazsa  bunlar da olmaz.”

‘HUKUKİ OLMAYAN İDDİANAMELER’

Kobani ve HDP’nin kapatılma davalarına tepki gösteren Buldan, “Kobane, Gezi davaları, iktidarın intikam alma davalarıdır. Kobane Davası bu ülkenin gördüğü en rezalet dava. Siyasi aktörlerin yargılandığı, herkes biliyor AKP hükümeti değil, arkadaşlarımız yargılıyor. Selahattin, Figen, Sebahat ve Gültan’ın savunmaları bu ülkedeki siyaseti yargılıyor. Okullarda ders verilecek bir ortam sağlıyor. HDP Kapatma Davası ülkeye umut olan yüzünü döndüğü halkların sandıkta baş edemedikleri alanlarda, milyonların olduğu bir partiye hukuki olmayan, hukukun iki kişinin dudağı arasında çıkan boş bir iddianame. Ne yaparsanız yapın HDP’yi kapatamazsınız. HDP umut olmaya devam edecek. Bütün kesimleriyle bu umudu büyütmeye devam edeceğiz. Bu mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.

Buldan, son olarak hükümetin Suriye’de yapacağı operasyona karşı çıktıklarını da sözlerine ekledi.

Pervin’in konuşmasının ardından sanatçı Kadir Çat bir müzik dinletisi verdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın

Eğitim-Sen Başkanı Sümbül: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları sonrasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir