Ana Sayfa / KADIN / Hatimoğulları Mersin’den seslendi: DEM gelecek devran dönecek

Hatimoğulları Mersin’den seslendi: DEM gelecek devran dönecek

Mersin Kazanlı’da seçim bürosu açılışında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bizler arasında ayrımcı politika güden, karabasan gibi tepemizde çöreklenmiş olan bu iktidara en büyük dersi 31 Mart seçimlerinde hep beraber vereceğiz. DEM gelecek devran dönecek” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Açılıştan önce Hatimoğulları ve beraberindekiler ilçeye bağlı Karaduvar Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Arap Alevi halkının yoğun bulunduğu esnaf ve halk, heyeti coşkuyla karşılayarak 31 Mart seçimlerinde oylarını DEM Parti’ye vereceklerinin sözünü verdi. Ardından Hatimoğulları, Kazanlı Mahallesi’ne geçti. Kazanlı Arap Alevi halkı, heyeti alkış ve halaylarla karşıladı. Arap Alevi halkı kültürüne ait tütsü yakıldı ve ardından seçim bürosunun olduğu yere doğru yürüyüş yapıldı. Kazanlı halkı, Hatimoğulları ve beraberindeki heyeti davul zurna eşliğinde halaylarla karşıladı.

“HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ PARÇALAYAMADILAR”

Açılışta ilk olarak konuşan DEM Parti Akdeniz Belediye EşBaşkan Adayı Nuriye Arslan, kitleyi selamlayarak, kendilerine dönük algı operasyonlarına tepki gösterdi. Arslan, “İşte bu günlerde algı operasyonlarını sürdüren zihniyetin korkusu belli oldu. Buradaki birliktelik, buradaki renklilik, buradaki inançlar mevcut yönetimi sarstı ve kaybettiğini anladı. Bunun içindir ki kaç gündür bize algı operasyonu yürütmeye çalışıyor. Ama biz de buradan onlara sesleniyoruz: Yıllardır bizim partimize karşı algı operasyonları yürüttünüz ama halkların kardeşliğine zarar veremeyeceksiniz. Bunu başaramayacaksınız. Onların oyunları olabilir. Ama bizim de kardeşlik birlikteliğimiz bu oyunları boşa çıkaracak ve 31 Mart’ta tüm kardeşlik duygularımızla halaya duracağız” dedi.

“TARİHİ YOL AYRIMINDAYIZ, BUNLARI GÖNDERELİM”

DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Adayı Hoşyar Sarıyıldız, etkinliğe katılan halkın kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Halkları birbirine düşürüp, kırdırtmak isteyenlere karşı etkinlikte bir araya gelen yüzlerce halkın güzel bir cevap verdiğini belirten Sarıyıldız, “Bizim görmek istediğimiz resim bu. Halayın başında Arap’ın, halayın ortasında Kürt’ün, halayın sonunda Türk’ün olduğu, özgürlük halaylarında buluştuğumuz, horonlarda tepiştiğimiz, zılgıtlarda buluşmak istediğimiz görüntü bu. Biliyorsunuz önümüzde tarihi bir seçim var. Sizler buradan güzel bir mesaj verdiniz, bunlar sandığa yansıyacak. Ama biz şunu tekrar hatırlatmak istiyoruz: Karşımızda siyasi partilerin yarıştığı, seçimin ötesinde tarihi bir yol ayrımındayız. Ya yolsuzluğa, hırsızlığa, vurguna, talana izin vereceğiz ya da hep birlikte bu çürümüşlüğe bir ses vereceğiz. Bunları hep birlikte gönderelim” diye konuştu.

“AKDENİZ’İ ORTAK YAŞAM KENTİNE HEP BERABER ÇEVİRELİM”

Sarıyıldız’ın ardından konuşan Tülay Hatimoğulları, Akdeniz’in kozmopolitik yapısına değinerek, “Bizler 2024 yerel seçimlerine hazırlanırken Akdeniz’in tam da DEM Parti’nin programında olduğu gibi bütün farklı halkların ve inançların bir arada barış ve huzur içinde yaşayabildiği,Akdeniz Belediyemizi yeniden ait olduğu ortak yaşam kentine hep beraber çevirmeye var mıyız? diye sordu. Kitle ise “Varız” diye yanıt verdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın devletin tüm olanaklarını seferber ederek seçim kampanyası yürüttüğüne işaret eden Hatimoğulları, Erdoğan’ın “Her kim mezhebi kimliği üzerinden siyaset yapıyorsa, bu ülkenin iyiliğini istemiyor demektir. Her kim bölgecilik yapıyor, insanları etnik kökenine göre ayırıyorsa bu milletin huzurunu istemiyor demektir” sözlerine atıfta bulunarak, “Hayde oradan” ifadelerini kullandı.

HATİMOĞULLARI’NDAN AKP’YE: ÇALMADAN DURAMIYORLAR

AKP’li Akdeniz Belediyesi’ne değinen Hatimoğulları, “Saraydakiler çalmaya o kadar alışmış ki seçimlerde çalmadan duramıyorlar. 2019 seçimlerini sözüm ona kazandılar. Akdeniz’e ne kazandırdılar? Borç kazandırdılar. Hizmetsizlik kazandırdılar. Akdeniz’de istihdam alanı yarattılar mı? Hayır. Akdeniz’in sizin hakkınız olan bütçesini kendi cepleriyle ve yandaşlarıyla yediler. Bakın zannetmeyin ki bir tek Akdeniz’de öyle yapıyorlar. Bunlar her yerde çalmaya ve çırpmaya alışmışlar. Bunlar çalmadan çırpmadan o gün evlerine giremezler. O gün evlerine girerlerse çalmadan çırpmadan uyuyamazlar. Ve bakın 136 milyonluk bütçenin neredeyse 36 milyonumu sadece araç kiralamaya vermişler Akdeniz Belediyesi’nde. 36 milyona yakın bir parayla siz hangi araçları kiraladınız? Kiraladığınız araçlar neredeydi? Bizler işte bu hırsızlara, oyumuzu çalanlara, oyumuzu çalmakla yetinmeyip belediyenin kasalarını çalanlara hep birlikte 31 Mart’ta büyük bir ders vermeye hazır mıyız?” diye sordu.

KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR BELEDİYE ANLAYIŞI

DEM Parti olarak ilk iş belediyeleri halkla birlikte yöneteceklerini belirten Hatimoğulları, DEM Parti’nin halkçı, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmiş bir parti olduğunu sözlerine ekledi. Hatimoğulları “Ve sevgili kadınlar bu toplumun yarısı bizleriz. Bizler dört partide eş başkanlık ve eşit temsiliyeti önemseyerek kadınların siyaset sahnesinde ana faktör olarak mücadele vermeleri düşüncesini yaşama geçiren bir siyasi partiyiz. Ve bakın bizler Akdeniz’de belediyeyi kazandığımızda yapacağımız ilk icraat kadınlara yönelik hizmet alanlarını yaratmak olacak. Zaten vardı biliyorsunuz. Ama kayyımcı anlayışın ortadan kaldırdığı geleneği bizler yeniden burada yaratacağız. Ne yapacağız kadınlar için? Kadınlar için danışma merkezleri, hukuk, psikolojik sağlık açısından danışma merkezlerimizi, Akdeniz Belediyemizde de oluşturacağız” dedi.

“İRADEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Hatimoğulları son olarak tüm halka şu çağrıyı yaptı:

“Geleceğimizi karartanlar, bizler hakkında ayrımcı politika güdenler, Alevileri yok sayanlara, onların inançlarını görmezden gelenlere, Kürt’ü yok sayanlara, onların taleplerini görmezden gelenlere bizler 31 Mart’ta hep beraber çok güçlü bir yanıt vereceğiz. Karabasan gibi tepemizde çöreklenmiş olan bu iktidara en büyük dersi 31 Mart seçimlerinde hep beraber verecek miyiz? Bu iktidara biz öyle büyük bir ders vereceğiz ki; bu iktidar genel seçimleri nasıl kaybedeceğinin bu yerel seçimlerde bir kez daha görecek. Akdeniz’i mutlaka ve mutlaka değiştireceğiz. Akdeniz’e Akdeniz halkının ortak iradesi elbette bu seçimlerde gelecek. Bundan hiç şüphemiz yok. Eş başkan adaylarımıza ve belediye meclis üyelerimizin etrafında onları sahiplenerek sımsıkı kenetlenerek hep beraber 31 Mart zaferinde belli bir çay içmeye hazır mıyız? Buradan saray duysun. DEM gelecek devran dönecek. Devran dönecek DEM gelecek. DEM her türlü gelecek bu da onlara dert olsun. Ve 31 Mart’ta Çukurova’nın incisi Akdeniz’den, onlara büyük bir ders verecek, onları 31 Mart’ta seçimlerinde sandığa gömeceğiz.”

 

Konuşma sonrası büro açılışı büyük bir coşkulu ile gerçekleştirildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir