Ana Sayfa / EKONOMİ / Diyarbakırlılar Vakfı, MTSO Başkanı Kızıltan’ı ziyaret etti

Diyarbakırlılar Vakfı, MTSO Başkanı Kızıltan’ı ziyaret etti

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı makamında ziyaret etti Başkan Kızıltan ziyaretten duyduğu memnuniyeti; “Mersin’in Türkiye’ye örnek bir şehir olabilmesi için birlikte çalışmak zorundayız” sözleri ile dile getirdi.

Diyarbakır Vakfı DİTAV Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret ederek MTSO seçimleri konusunda fikir alış verişinde bulundu. Ziyarette, Vakıfın Yönetiminde yer alan ve aynı zamanda MTSO Meclis Üyesi Mustafa Özdamar’da eşlik etti.

Diyarbakırlılar Mersin Kent yaşamına zenginlik katıyor

DİTAV Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Mersin’de 70 bine yakın Diyarbakırlı olduğunu hatırlatarak, bu hemşerilerimizin Mersin’e farklı sektörlerde çalışkanlıklarıyla öne çıktığını ve kent yaşamına zenginlik kattığını söyledi. Diyarbakırlı hemşerilerinin kentin iş yaşamında, sosyal ve kültürel alanda yarattıkları sinerjini birikim ve bilgilerini kentin gelişmesine sunduklarını ifade eden Gündüz, “Farklılıklar bir kente değer ve zenginlik kattıyor. Mersinimize faydalı olacak her adımın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Aynı zamanda ‘Liyakat’ ve ‘vizyon’ konusu da  sorunların çözümde önemli olduğunu belirmek istiyorum” dedi.

Gündüz; 21-22 Ekim 2022 de TISİAD’ın Mersin’de düzenleyeceği Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi ne vurgu yaparak; Irak ile artan dış ticaretimizde Liman, karayolu lojistiğindeki gücü ve üretim imkanlarıyla Mersin ve lojistik ve üretim gücü İle coğrafik ve kültürel avantajları nedeniyle de Diyarbakır’ın özel önemi olduğunu söyledi. Vakıf Başkanı Gündüz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)  İle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), arasında yakın işbirliği kurulması için elçilik yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Halen iki kentimiz arasında ‘gittikçe artan bir gönül bağı’  var.  Artık bunu iktisadi işbirliklerinde de görme ve geliştirme zamanı gelmiştir” dedi.

DİTAV Mersin Üyeleri de yaptıkları konuşmalarında Diyarbakır’ın konumu itibarı ile Ortadoğu’ya açılan kapısı olarak tarihteki önemli yerini koruduğu dile getirilirken, “El birliği ile Mersin’i ülkemizi her şeyin üstünde tutmalıyız” ifadeleri kullanıldı. .

Mersin’in Türkiye’ye örnek bir şehir olabilmesi için birlikte çalışmak zorundayız

Ardından söz alan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, DİTAV Mersin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, göçlerin bir kentin sosyo-ekonemik yapısnda önemli etkileri olduğunu ve bununda kente zenginlik kattığını söyledi. Mersin’in göçlerle kurulduğuna işaret eden Başkan Kızıltan, “Siayaset ve siyasetçinin esiri olmadan kente değer katmak için kentte yaşayanlara büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Mersin’in Türkiye’ye örnek bir şehir olabilmesi için birlikte çalışmak zorundayız. Mersin, 10 yıl içinde  Dünya’nın en önemli şehri olacak. Mersin için planlanan projelerin bir bir  hayata geçirilmesiyle  hak ettiği yeri her alanda başaracağına  inanıyoruz” dedi

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın

Eğitim-Sen Başkanı Sümbül: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları sonrasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir