Ana Sayfa / Manşet / DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan’dan sahte seçmen gazeteci iddiası

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan’dan sahte seçmen gazeteci iddiası

Bir süre önce AKP’li Akdeniz Belediyesi ile ilgili sahte seçmen iddialarını gündeme taşıyan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, bu kez de yine sahte seçmen ve 26 milyonluk rant iddiası ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Vekil Bozan, Akdeniz Belediyesi’nin himayesinde olan 3 gazetecinin adreslerinde sahte seçmen bulunduğunu iddia etti. Belediyede 26 milyonluk rant yaşandığına dikkat çeken Bozan, “26 Milyonun kaç milyonu yandaş 3 gazeteciye gitti?” diye sordu.
DEP Mersin Milletvekili Ali Bozan, İl Eş Başkanları Bedriye Kuş ve Reşat Aşan ile parti binasında basın toplantısı düzenledi. Daha önce AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve belediye müdürlerinin 3 bin 200 kişinin seçmen kaydını usulsüz şekilde taşıdığını açıklayan DEM Partili Bozan, gazeteciler Mehmet Selvi, Reşit Doğan ve Yasemin Toklucu’nun da usulsüz seçmen taşıma skandalına karıştığını iddia etti.

‘ÜÇ GAZETECİ GÜLTAK VE EKİBİNİN SAHTEKAR SEÇMENLERİ’

DEM Partili Bozan konuyla ilgili şunları söyledi:
“Geçtiğimiz aylarda hayalet seçmen çetesini açıklamıştık. Bugün de bu çetenin diğer rant ortaklarını açıklayacağız. Bu üç kişi sadece rant ortağı değil, aynı zamanda rant komşusu da olmuşlar. Mehmet Selvi ve Reşit Doğan adlı gazeteciler biri Tarsus’ta biri Yenişehir’de oturmasına rağmen seçmen kayıtlarını Akdeniz Hamidiye Mahallesine taşımış görünüyorlar ve bu adreste 30 kişiyle birlikte ikamet ediyorlar. Bu adreste 25 yaşında seçmen de görünüyor, 83 yaşında seçmen de görünüyor. Bunlar Gültak ve ekibinin rant ortakları, Gültak ve ekibinin sahtekâr seçmenleri. Bir diğeri Yasemin Toklucu. Bu şahıs aslında Yenişehir’de oturmasına rağmen 19 kişiyle birlikte bir adreste oturuyor görünüyor. Aynı adreste Konya ve Ankara’da yaşayan kişiler de var. Bu üç kişinin rant ortaklıkları kesin aynı zamanda rant komşusular. Reşit Doğan ve Mehmet Selvi Hamidiye Mahallesindeki apartmanın 1 nolu dairesinde oturuyor görünüyor, Yasemin Toklucu aynı apartmanın 2 nolu dairesinde oturuyor görünüyor. Kendisine ‘Gazeteciyim’ diyen bu üç kişi, bu kentin en büyük hayalet seçmeni olan Gültak’ın kaybedeceğini biliyorlar. Bu nedenle böyle bir usulsüzlüğe imza attılar.”

’26 MİLYON TL’NİN NE KADARINI BU ÜÇ GAZETECİYE HARCADINIZ?’

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın 2023 yılında Basın Yayın Müdürlüğü üzerinden 26 milyon TL harcadığına dikkat çeken DEM Partili Bozan, bu konuda şunları söyledi:
“Denetimi yapan belediye meclisi üyeleri ilgili müdürlükten evrak ve fatura istemişler. Ancak kendilerine verilen yanıtta personel eksikliğinden söz edilerek basın yayına harcanan 26 milyona dair herhangi bir evrak sunulmamış. Aynı denetim raporuna göre, bir televizyon programına 1 saatlik yayın için 540 bin TL ödeme yapılmış. Biz buradan Akdeniz Belediyesine sesleniyoruz: Akdeniz’de yaşayan vatandaşların parası olan bu 26 milyonun ne kadarını bu üç gazeteciye ödediniz? Bu üç gazetecinin neden usulsüz seçmen olduğunu biliyoruz. Çünkü, Gültak kaybederse değirmenlerinin suyu kesilecek. Beş yıl boyunca Akdeniz Belediyesinden nemalandıklarını biliyoruz. Bugün sponsorlu haber yaptıklarında kaynağın ne olduğunu biliyoruz. Kaynak Akdeniz Belediyesi.

Kaynak Akdeniz’de yaşayan yurttaşların parası. DEM Parti olarak belediyeyi kazandığımızda yapacağımız ilk iş, bu üç rant komşusuna 26 milyon liradan ne kadar verilmiş bunu açıklamak olacak. Şuna özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Habertürk kanalına verilen 540 bin TL’lik ödeme belediyenin çalışmasıyla ilgili değil. TOKİ’nin çalışması. Bu kentte belediyeler ilan, reklam verecekse önceliği Mersin’in yerel basınına vermeleri gerekir.”

‘SPONSORLU HABERLERLE AYRIŞTIRICI DİLE ÖNAYAK OLUYORLAR’

DEM Parti Mersin İl Eş Başkanı Reşat Aşan ise şöyle dedi:
“Gazeteciler kentin aynasıdır. Gazetecilerin hakikatin peşinde koşması gerekir. Fakat son bir aydır Gültak’ın sponsorlu üç gazeteci ayrıştırıcı dile, ayrıştırıcı siyasete önayak oluyor. Buna karşın biz DEM Parti olarak herkesi kucaklayan, herkesin kapısını çalan, herkesi birleştiren bir yerde duracağız.”

“MGC İŞLEM BAŞLATACAK MI?”

Milletvekili Bozan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne önemli bir görev düştüğünü de vurgulayarak bu konuda gereğini yapmasını istedi. Bozan, MGC yönetimine şöyle seslendi:
“Seçmen kayıtlarında usulsüzlük tespit ettiğimiz bu 3 gazeteci sizin üyeniz mi değil mi? Eğer sizin üyeleriniz ise birisi 19 kişiyle diğer ikisi 30 kişiyle adreslerde görünen, kendisine ‘gazeteciyim’ diyen kişiler için herhangi bir işlem başlatacak mısınız?”

GÜLTAK NE DİYECEK?

Öte yandan iddiaların odağındaki AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, DEP Mersin Milletvekili Ali Bozan’ın çarpıcı iddialarına ilişkin ne diyeceği merak ediliyor.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir