Ana Sayfa / Manşet / CHP’li Vahap Seçer net konuştu: Partinin rahat kazanabileceği bir ilçede kadın başkan adayımız olacak

CHP’li Vahap Seçer net konuştu: Partinin rahat kazanabileceği bir ilçede kadın başkan adayımız olacak

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin’de özellikle net kazanacağımız ilçelerden birinde bir kadın belediye başkan adayımızın olmasını istiyorum.


Biz bunları üst kurulda konuştuğumuz için söylüyorum. Burada Yenişehir ve Mezitli 
adayın CHP’li olması yetiyor. Seçmen başka partiye oy vermiyor. Gerçekten kazanılacak bir yerde kadın aday gösterilmesi yönünde kanaat var bizde. Partimizin kanaati de bu yönde. Mersin’de hem belediye başkanlığında hem de belediye meclisinde kadın ağırlıklı bir aday listesiyle Mersinlilerin karşısına çıkacağız” dedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Kadın Adayları Destekleme ve Eğitim Derneği (KA-DER) tarafından düzenlenen Siyaset Okulu etkinliğinin açılışına katıldı.

Burada değerlendirmelerde bulunan Vahap Seçer, “İyi bir siyasetçi olmak için mutlaka sosyal yaşamınızda bir başarı olması lazım. Siyaset bir meslek değil. Benim örnek aldığım siyasetçi, meslek yaşamında, profesyonel yaşamında örnek bir insan olmalı, muteber insan olmalı ki kitleleri taşıyabilsin. Siyasetçi kitleleri taşıyacak. Oradan başlayacak, gelecek partisinin de hizmetkarlığını yapmış olacak maddi ve manevi” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİDE KADIN VEKİL OLMAMASINI YADIRGADIM”

Türkiye’deki partilerde kadınların kendisine alan açmasının zorluğuna işaret eden Seçer, “Ben de kendi partimde daha çok kadın olmasını isterim. Ama kadın olsun diye uygun olmayan birini de koyamazsın. Misal Mersin’de. Mersin çok kozmopolit bir yerdir. Rengarenk bir yerdir. Burada 13 milletvekilini sıralarken bunlara hassasiyet göstereceksiniz. Peki bu tercihlerinizin kadınlara yönelmesi için ne olması lazım? Çok daha fazla referansınızın olması lazım. Kadınlar siyasette kendilerini, partilerde var etmesi lazım. Sizin bıraktığınız koltuğu, boşalttığınız koltuğu ya da ısrar etmediğiniz yeri siyasette başkaları doldurur. Herkes kendini her yere layık görür siyasette. Bu da anayasal hakkıdır. 78 belediye meclisi üyemiz var. Kadın meclis üyesi oranı yüzde 6 oranında. İlçe belediyelerinde de böyle. Partilerde aynı kadrolar olduğu için, alternatif kadrolar yaratılmadığı için orada tıkanıyoruz. Erkek üye sayısı daha fazla partilerde. Daha fazla kadın parti üyesi olması gerekir. Mersin’de 3 kadın milletvekili var.  CHP’nin, Ak Partinin ve HDP’nin kadın milletvekili var.  MHP’nin yok. Genel başkanı kadın olan İyi Partinin Mersin gibi bir yerde kadın milletvekili yok. Ben bunu çok yadırgadım. Oysa parlamentoda bulunan partilerin üst sıralar için zorlamalı” şeklinde konuştu.

“SEÇİLEBİLECEK BİR İLÇEDE KADIN ADAYIMIZ OLACAK”

CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Mersin’de güçlü olduğu bir ilçede kadın belediye başkan adayı göstereceğini söyleyen Seçer şunları kaydetti:

Önümüzde seçimler var. 6 ay sonraki seçimlerde CHP aday olarak beni gösterirse yine çıkacağım adayınız olarak yine meydanlarda konuşacağım. Dolayısıyla 13 ilçe belediye başkanı belirlenirken kanaatimi soracaklar. Mersin’de özellikle net kazanacağımız ilçelerden birinde bir kadın belediye başkan adayımızın olmasını istiyorum. Biz bunları üst kurulda konuştuğumuz için söylüyorum. Kardeşim kadın koyalım da sen gidiyorsun kadın kardeşimizi dipsiz bir kuyuya atıyorsun. Burada Yenişehir ve Mezitli CHP’li olması yetiyor. Seçmen başka partiye oy vermiyor. Ama siz gidip kadın adayı buralara değil de Gülnar’a koyarsanız, CHP’nin seçim kazanmadığı Aydıncık’a, Bozyazı’ya koyarsanız bunun adı yasak savmadır ve biraz da saygısızlıktır. Gerçekten kazanılacak bir yerde kadın aday gösterilmesi yönünde kanaat var bizde. Partimizin kanaati de bu yönde. Mersin’de hem belediye başkanlığında hem de belediye meclisinde kadın ağırlıklı bir aday listesiyle Mersinlilerin karşısına çıkacağız.

“VATANDAŞ BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANININ PARTİSİNE BAKMAZ”

CHP’li Seçer, seçmenlerin belediye seçimlerinde belediye başkanının siyasi kimliğine değil hizmetlerine odaklanacağını da belirterek şunları söyledi:

“İyi bir belediye başkanıysa, adaletli bir insansa kentin her noktasına hakimdir, iyi hizmet yapan belediye başkanıysa partinize de fayda sağlar. Çünkü güvenilir insan olarak görülür. Ak Partili, MHP’li, CHP’li kimliğini görmez. Mahallesine iyi bir hizmet yapmışsa, evine, eksiğine bir dokunuş olmuşsa, modern yollarda seyahat ediyorsa, temiz bir parkta zaman geçiriyorsa, her şeyi bırakın sadece huzur arıyorsa, huzurun da senden geldiğine inanıyorsa partinize bakmaz. Mutlaka sizi destekler. Partiniz de artı puan alır.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, anneler günü dolayısıyla mesaj ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir