Ana Sayfa / Manşet / ÇHD Mersin Şubesi, tutuklu avukatlara ilişkin adliye önünde açıklama yaptı

ÇHD Mersin Şubesi, tutuklu avukatlara ilişkin adliye önünde açıklama yaptı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubesi, tutuklu avukatlara ilişkin adliye önünde açıklama yaptı. Polis, gazetecilerin adliye bahçesi içerisinde haber takibi yapmasına izin vermedi. Gazeteciler duruma tepki gösterdi.

 

ÇHD Mersin Şubesi Mersin adliyesi önünde tutuklu avukatlara yönelik açıklama yaptı. Açıklamaya ÖHD’li bazı avukatlar da katıldı.

Açıklamayı takip etmek isteyen gazeteciler, polisler tarafından savcılığın ‘yasak’ kararı olduğu gerekçesiyle adliye dışına çıkarıldı. Duruma karşı çıkan gazeteciler ve avukatlar, yasağa ilişkin resmi yazı görmek istediklerini belirtmeleri üzerine polisler “Talimat bu yönde” cevabını verdi.

 

MİKROFON DA ENGELLENDİ

Adliye dışına çıkarılan gazeteciler, açıklamayı adliye kapısının demir parmaklıkları arasında takip etti. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Avukat Gazi İnci, söz konusu yasağın keyfi olduğunu belirterek, “Basının adliyeye alınmaması ile ilgili savcının talimatı olduğunu öğrendik. Yalnız bu talimat sadece sözlüydü ve yazılı bir talimat gösterilmedi bize. Önce kamera alınmayacağı ile ilgili bildirimde bulunuldu bu sebeple basın emekçisi arkadaşlarımız adliye içerisindeki basın açıklamasını dışarıdan takip etmek zorunda kaldılar. Daha sonra mikrofonu uzattıklarında ise yeniden bir talimat alınmış gibi ‘mikrofon da yasak’ diyerek mikrofonu da engellediler. Bu kesinlikle kabul edilemez” dedi.

“AVUKATLIK MESLEĞİNE BASKILAR SON BULMALI”

Basına yönelik engellemenin protesto edilmesinin ardından avukatlar açıklama yaptı.

ÇHD Mersin Şube Başkanı Ersan Çetinkaya, dernek üyesi meslektaşlarının tutukluğuna tepki göstererek şunları kaydetti:

“11 Kasım 2022 tarihinde derneğimiz üyesi ve meslektaşımız 19 avukat hakkında toplamda 150 yılı aşan hapis cezaları ile mahkumiyet kararı verilen yargılamanın birinci yılını dolduruyoruz. 2013 yılından itibaren hukuk tarihi açısından her aşaması ayrı bir faciaya sebep olan bu yargılama nedeniyle bugün 3 meslektaşımız, derneğimiz genel başkanı Selçuk Kozğaçalı, üyelerimiz Oya Aslan ve Barkın Timtik halen tutuklu olarak yargılanmaktadır. Şu an fiziki özgürlüğüne sahip olan meslektaşlarımız ise her an bir hapishane tehdidi ile karşı karşıyalar. Sahte ve hukuka aykırı delillerle verilen kararlar bozulmalıdır. Tüm arkadaşlarımız tahliye edilerek fiziki özgürlükleri iade edilmelidir. Avukatlık mesleği ve savunma makamı üzerindeki baskılara son verilmelidir.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın

Eğitim-Sen Başkanı Sümbül: İstanbul’daki gözaltılar serbest bırakılsın Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları sonrasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir