Ana Sayfa / EKONOMİ / Akdeniz Belediyesi, Geleceğin İnsan Kaynakları Profesyonellerini Yetiştiriyor

Akdeniz Belediyesi, Geleceğin İnsan Kaynakları Profesyonellerini Yetiştiriyor

Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde,  toplamda 150 saat verilen eğitimde ‘İnsan Kaynakları’ kursu alan farklı üniversite ve bölümlerden mezun 26 öğrenci, insan kaynakları uzmanlarının da katılımıyla gerçekleşen eğitimin ardından sınavda başarı elde ederek mezun olup sertifika almaya hak kazandı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde; Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Autocad/3DS MAX, Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları ve Müşteri Hizmetleri ile Ön Muhasebe alanlarında gençlere yönelik kurs ve eğitimler devam ediyor. Bu çerçevede insan kaynakları kursu alan öğrenciler son kez sınava girerek mezun oldu. Aralık ayı boyunca haftada 2 defa 8 gün olmak üzere toplamda 150 saat kurs gören öğrenciler sertifika almaya hak kazandı. 600 başvuru arasından gerçekleştirilen mülakatla seçilen 26 öğrenci, kursların iş hayatlarına geçiş süreci için büyük önem arz ettiğini ifade ederek Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Mersin’de ilk kez yüz yüze insan kaynakları kursu verildi”

Merkezde eğitmen olarak görev yapan Osman Akça, 26 Ekim’de başlayan kursun bugün sonlandığını belirterek, öğrencilere bilgi ve birikimlerini aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Yine eğitmenlerden Murat Aslan ise sektörün ihtiyacını doğru şekilde tespit edip, doğru insan kaynakları profesyonellerini yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı ve Mersin’de ilk defa yüz yüze insan kaynakları kursu verildiğinin altını çizdi.

“Bize bütün imkânları sağladılar”

Kursiyerlerden Onur Yıldırım ise Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğunu ifade ederek, “Okuduğum bölüm gereği insan ilişkilerinin ve sürekli diyalogun ön planda olduğu bir ortamda bulunmak istiyordum. İnsan kaynakları, bana hitap eden bir meslek dalı oldu. Akdeniz Belediyesi ile İŞKUR’un düzenlediği bu eğitimi gördüğümde hiç tereddüt etmeden başvurumu gerçekleştirdim. Ardından zorlu mülakatlardan geçerek kursa katılmaya hak kazandım. Gerek kurs hocalarımız olsun, gerek belediye yönetimimiz olsun, gerekli ekipmanların sağlanması konusunda çok özverili çalıştılar. Akdeniz Belediyesi’ne bu imkânı sağladığı için teşekkür ederim” dedi.

“Aldığım eğitim beni çok güzel bir sürece hazırladı”

Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun alan kursiyer Miray Gündoğdu da; “Bu eğitimi sosyal medyada görmüştüm ve büyük bir heyecan duymuştum. Çünkü insan kaynakları ile ilgili bir iş yapmak istiyordum. Yoğun başvuru arasında seçilen kursiyerlerden biri oldum. Buradan aldığım eğitim beni gerçekten çok güzel bir sürece hazırlamış oldu, her şey çok güzeldi” ifadelerini kullandı.

“Bu kadar verimli geçeceğini düşünmemiştim”

Aleyna Gündüz adlı kursiyer ise; “Eğitime başlamadan önce, eğitimin bu kadar verimli geçeceğini açıkçası düşünmüyordum. Eğitimi gerçekten çok verimli ve geniş kapsamlı buldum. Çünkü teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı bilgiler de öğrendik ve deneyim yaşama şansı da yakaladık. Eğitim sonucunda hepimizin iyi yerlere geleceğini, güzel yerlere erişebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir