Ana Sayfa / EĞİTİM / 99 Yaşındaki Çankaya İlköğretim Okulu Eski Günlerine Dönecek

99 Yaşındaki Çankaya İlköğretim Okulu Eski Günlerine Dönecek

Başkan Gültak; “Benim de öğrencisi olduğum, 17 yıldır atıl haldeki 99 yaşındaki tarihi Çankaya İlköğretim okulumuz yapılacak restorasyon çalışmasının ardından ‘Çankaya Anaokulu’ adıyla tekrar hizmet verecek, çocuklarımız okulun bahçesinde yeniden koşup oynayacak” dedi.

Mersin’de 1924 yılında hizmete açılan Çankaya İlköğretim Okulu, eğitime başladığı geçmişten bu yana binlerce mezun verirken, 17 yıldır atıl halde idi. Kentin en eski okullarından olan ve kent tarihi ve dokusunu yaşatan okul, Akdeniz Belediyesi’nin girişimleriyle yeniden hayat bulacak. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne tahsisli okul için proje hazırlayan Akdeniz Belediyesi, restorasyonun ardından okulu yeniden açacak. Kendisinin de mezunu olduğu okulda incelemeler yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, önce yetkililerden bilgi aldı, ardından duygularını paylaştı.

“Restorasyon bittikten sonra anaokulu olarak hizmete açacağız”

Tarihi okulun yaklaşık 17 yıldır unutulup kaderine, çürümeye terk edildiğini söyleyen Başkan Gültak; “Seçilip göreve geldiğimiz ilk günlerde hazırladığımız projelerimize bu okulumuzu ekledik. Sayın Valimizle birlikte Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) üzerinden projelerini bitirdik. Yakın tarihte de Anıtlar Kurulu’ndan da onayı gelecek. Sonrasında Sayın Valimiz Pehlivan ile birlikte restorasyon çalışmalarını başlatacağız. Restorasyon bittikten sonra da Valimizin himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Çankaya Anaokulunu hizmete açacağız” dedi.

“Çocuklar, okulun bahçesinde yeniden koşup oynayacak”

Çankaya İlköğretim Okulu’nun uzun yıllar sonra eski ruhuna, eski tarihi günlerine yeniden geri dönecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Gültak; “Bu okula bir borcum vardı. Sınıflarda çocuklar yeniden eğitim alacak, okulun bahçesinde cıvıl cıvıl koşup oynayacaklar. Bu bölgemizde bir anaokuluna da ihtiyaç var. Mezunu olduğum ve benim de çocukluğumdan pek çok izler taşıyan okulumuzun yenilenecek olmasından dolayı mutluyum, gururluyum. Mersin’de, bunun gibi birçok tarihi binayı yenileyip kentimize ve insanlarımıza kazandırdık. Çankaya İlköğretim Okulu da inşallah bu tarihi binalarımızdan biri olacak” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin İstişare Kulübü Mersin’in Dış Ticaretini Masaya Yatırdı

Mersin İştişare Kurulu (MİK), Mayıs ayı toplantısı gündem konusu Mersin’in dış ticareti oldu. MİK Başkanı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir