Ana Sayfa / DÜNYA / Suudi Arabistan Türkiye’den SİHA ve İHA satın aldı Ukrayna’da SİHA ve İHA istiyor

Suudi Arabistan Türkiye’den SİHA ve İHA satın aldı Ukrayna’da SİHA ve İHA istiyor

Hikmet Durgun-

Suudi Arabistan, Türkiye’den SİHA ve İHA satın aldı. S. Arabistan’ın SİHA’ları Yemen’de Husilere karşı kullanacağı belirtiliyor. Ukrayna’da Türkiye’den SİHA ve İHA talep ediyor.

Edinilen bilgilere göre körfez ülkesi Suudi Arabistan, yoğun görüşmelerin ardından  siyasi anlaşmazlık yaşadığı Türkiye’den Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve  İnsansız Hava Aracı (İHA) aldı.

Suudi Arabistan ilk etapta ABD ve İsrail’den satın almak istedi ancak SİHA ve İHA’ların Türkiye’de daha ucuz olduğu için Türkiye’den almayı tercih etti. Türkiye’nin SİHA ve İHA’ları Çin, İsrail ve ABD’nin SİHA ve İHA’larından daha ucuz olduğu için birçok ülke Türkiye’den almayı tercih ediyor.

SİHA ve İHA’ları Yemen’deki Husilere karşı saldırı ve savunma amaçlı kullanacak olan Suudi Arabistan, yeni ABD yönetiminin kendisine verdiği desteği azaltmasıyla yönünü Türkiye’ye doğrultmuştu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında büyük bir sorun olan Dağlık Karabağ bölgesinde zaferin belirlenmesinde etkin bir rol olan Türkiye’nin üretmiş olduğu İHA ve SİHA’lar birçok ülkenin takdirini toplamıştı. Azerbaycan, İHA ve SİHAların desteğiyle Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan’a karşı büyük bir zafer elde etmişti.

Türkiye SİHA ve İHA’ları Irak ve Suriye’de örgütlere karşı çok aktif kullanıyor. Bu ülkelerde birçok nokta operasyonu yapıldı ve örgütlerin yöneticilerine operasyonlar gerçekleştirildi. Libya’da da SİHA’lar Hafter güçlerine karşı kullanıldı. Türkiye  İHA ve SİHA’larla geçen yıl Suriye’nin İdlib kentinde Rusya’nın ilerlemesini durdurmuştu.

Bayraktar TB2 SİHA’lar Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı, Pençe, Kıran ve Barış Pınarı Harekatları başta olmak üzere operasyonlarda aktif olarak görev aldı. Doğu Akdeniz’de kritik önemdeki görevlere devam eden Bayraktar TB2 SİHA’lar, Bahar Kalkanı Harekatı’nda da en önde görev yapıyor.

Sırbistan, Katar, Tunus ve Libya SİHA’ları daha önce almıştı. Ukrayna da Türkiye’den İHA ve SİHA’ları almak için Türkiye ile yoğun görüşmeler yapıyor.

Türkiye, İHA ve SİHA pazarında, ABD, Çin ve İsrail ile yarışır noktaya gelirken, bu pazarda büyük bir para elde ediyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir