Ana Sayfa / Manşet / Selahattin Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Selahattin Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman‘a yönelik sözlerinden dolayı ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle katılan Selahattin Demirtaş, mütalaaya karşı yönelik yaptığı savunmasında, “2019 yılında ben ve Figen Yüksekdağ sıfır delille tutuklandık. Hakkımızdaki sanık beyanları bile dosyaya 5-6 ay sonra gönderildi, sadece suç ithamında bulunmuşum. Ben bu olanlara karşı ‘Adalet önünde bunun hesabını soracağım’ dedim. Bugün mahkemenizde bana beraat kararı verilmesini bekliyorum herhangi bir suç unsuru yok” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş, 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Başak Demirtaş: Gün gelecek hukuk herkese lazım olacak!

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, 2 yıl 6 ay hapis cezasına yönelik, “Her gün açığa çıkan vahim iddialarla ilgili tek bir soruşturma bile açılmazken, bugün Selahattin’e, “Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz” dediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gün gelecek, hukuk herkese lazım olacak!” diye tepki gösterdi.Her gün açığa çıkan vahim iddialarla ilgili tek bir soruşturma bile açılmazken, bugün Selahattin’e, “Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz” dediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gün gelecek, hukuk herkese lazım olacak! pic.twitter.com/GIiUbMzqRK

— Başak Demirtaş (@Basak__Demirtas) May 28, 2021

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman ise, “Demirtaş’a, ikinci tutuklamasını organize eden Başsavcı Yüksel Kocaman’a “hukuk önünde hesap vereceksin” dediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hiç bir önemi ve anlamı yok. Hukuk önünde hesap vereceklere sadece 3 kişilik bir hakim heyeti daha eklendi!” ifadelerini kullandı.

Hiç bir önemi ve anlamı yok.

Hukuk önünde hesap vereceklere sadece 3 kişilik bir hakim heyeti daha eklendi!

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir