Ana Sayfa / Manşet / Sağlık Bakanlığına çağrı: Gebelerin ve 12 yaş üstü çocukların aşılarını tamamlayın

Sağlık Bakanlığına çağrı: Gebelerin ve 12 yaş üstü çocukların aşılarını tamamlayın

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, gebelerin ve 12 yaş üstü çocukların aşılarının tamamlanması için Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, pandemi süreci ve aşılama çalışmalarıyla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen,  “Gerek Mersin’de gerekse de ülke genelinde COVID-19 aşısı yapılmamış gebeler hastalığı çok ağır geçiriyor ve her gün birkaç gebemizi kaybediyoruz ne yazık ki. Gebelerin aşılanması konusunda kadın doğum uzmanlarının da yeterince bilgilendirilmemesi sonucu gebeler aşıdan uzak duruyor ve bu hatayı da canlarıyla ödüyorlar.

TTB, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) ve Halk Sağlık Uzmanları Derneği’nin (HASUDER) yayınladığı güncel durum değerlendirmesine göre, gebelerin aşılanması bir an önce yapılmalı ve bunun için 3 aylık sürenin dolması bile beklenmemelidir.

Bu konuda Sağlık Bakanlığına önemli bir görev düşüyor ve bu bilgilendirmenin çok yaygın olarak aile hekimlerine, kadın doğum uzmanlarına ve gebelere de ulaştırılması gerekiyor” dedi.

 

“12 YAŞINDAN İTİBAREN ÇOCUKLAR AŞILANMALI”

 

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında okullarda yaşanan sıkıntılara da dikkat çekti. Antmen şunları söyledi:

Bu hafta başında açılan okullarda Mersin Tabip Odası olarak yaptığımız gözlemlere göre pandemi ile ilgili önlemler çok eksik alınmış ve sadece okul müdürleri tarafından kendi okullarını sorunsuz göstermeye yönelik öğretmenlerden imza alınması ile sorunların üzeri örtülmüştür.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın okulları açık tutacağız beyanı önemlidir ve doğrudur. Ancak önlemlerin yetersiz olması nedeniyle kısa süre içerisinde tekrar okulları kapatacak aşamaya gelinmesi ihtimali yüksektir.

Bu nedenle çok hızlı bir şekilde 12 yaşından itibaren tüm çocuklar aşılanmalı, yüzde 66 olan öğretmenlerin aşılanma oranı konusunda gerekli tedbirler alınarak bu oran yüzde 100’e çıkarılmalı, okulların sınıf kalabalığı, öğretmen ve personel açıkları acilen giderilmeli ve pandemide kullanılmak üzere okul bütçeleri yeterince arttırılmalıdır.

Bizler okulların açık tutulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz ama hiçbir önlem almadan bunun mümkün olmadığını da biliyoruz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir