Ana Sayfa / Manşet / RTÜK tarafından Halk TV ve Tele1’e ceza yağdı

RTÜK tarafından Halk TV ve Tele1’e ceza yağdı

RTÜK, Halk TV’deki üç program nedeniyle kanala para cezası uygularken, Tele1′ e de yine 2 para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplantısında Halk TV’deki üç programdaki sözler nedeniyle kanala para cezası uygularken, Tele1’e de yine para cezası verildi.

RTÜK, Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu ve ekonomist Emin Çapa’nın konuk olarak yer aldığı Medya Mahallesi programı nedeniyle kanala idari para cezası verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, ceza kararlarına sert tepki göstererek, sosyal medya hesabı Twitter hesabında şu ifadeleri paylaştı: RTÜK, bugün de “görevini layıkıyla” yaptı! * Halk Tv’ye 3 ayrı programdan oy çokluğuyla % 2’şer idari para cezası Gerekçe Melih Gökçek’le ilgili parsel parsel yayını! Tele 1’e 2 ayrı programdan % 2’şer para cezası İyi ki eleştirel televizyonlar var, yoksa RTÜK ne yapacaktı!?”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın koronavirüs tedavisinin konuşulduğu programda, “Rabbim Amerikan Hastanesi demiştir… Rabbimiz Şehir Hastaneleri, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri demez. İktidara yakın olanlara Rabbimiz hep böyle yerlere Cleveland, Amerikan Hastanesi gibi yerleri söylerler” ifadeleri RTÜK’ün “ceza” kesmesine sebep oluşturdu.

Bu sözlerden dolayı RTÜK’e para cezası uygulamasına karar veren RTÜK, ayrıca yine Halk TV’de Özlem Gürses’in programına da ceza kesti.

“Özlem Gürses ile Kayda Geçsin” programında gazeteci Murat Ağırel’in ‘Parsel Parsel’ isimli kitabıyla ilgili konuşmasını ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili sözleri ceza getirdi! Ağırel’in “ciddi iddialarına Halk TV’nin aracılık ettiğini” söyleyen RTÜK, kanaldaki sözleri “yayın ilkesi ihlali” olarak değerlendirdi.

RTÜK, “Yayın hizmetleri….. İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” hükmünü öne sürerek, Halk TV’ye idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

HALK TV’YE CEZA

RTÜK, Halk TV’nin yine bir başka programına daha ceza kesti.

Halk TV’nin “İki Yorum” programında gazeteci Levent Gültekin’in Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’la ilgili sözleri de “para cezasına” neden oldu.

Gültekin’in “eleştiri sınırlarını aştığı” kanaatine varan RTÜK, Halk TV’ye idari para cezası uyguladı.

TELE1’E DE CEZA

RTÜK tarafından Tele1’e de ceza kesildi.

Tele1’de yayımlanan “18 Dakika” programında gazeteci Emre Kongar’ın “İslami terör” ifadesinin yasayı ihlal ettiğini iddia eden RTÜK, yayıncı kuruluşa idar para cezası uyguladı

Yine, aynı programın başka bir bölümünde gazeteci Merdan Yanardağ’ın sözlerine de yasaya aykırı bulan RTÜK, Tele1 hakkında para cezası verdi.

SAHTE ÜRÜN SATAN YAYINLARLA İLGİLİ DE KARARLAR ALINDI

RTÜK, rutin gündemi olan sağlık beyanıyla sahte ürün ve bitkisel ilaç satan yayıncılarla ilgili de birtakım kararlar aldı. Buna göre, GÜÇLÜ ve HM (Haberin Merkezi) adlı yayıncıların lisansları iptal edilirken, TV 19, PARK TV ve FUL TV kanallarına da para cezaları kesti.

RTÜK tarafından daha önce de Halk TV ve Tele1’e cezalar kesilmişti.

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir