Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / MAGİİD BAŞKANI AKTAŞ: MERSİN’İ DAHA İLERİ TAŞIMA AZMİNDEYİZ

MAGİİD BAŞKANI AKTAŞ: MERSİN’İ DAHA İLERİ TAŞIMA AZMİNDEYİZ

Mardinli İş İnsanları Derneği(MAGİİD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aktaş, güç birliği, fikir birliği ve emek birliği yaparak, ekonomi başta olmak üzere Mersin’i daha da ileri taşıma azminde olduklarını söyledi.
Mardinli İş İnsanları Derneği’nin (MAGİİD) kuruluş amacı ve ileriye dönük hedeflerini Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aktaş’tan dinledik.
Derneğin kuruluşu hakkında bilgi veren MAGİİD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aktaş, derneğin temellerinin 2016 yılında ortak geçmiş paydasında bir araya gelen 7 kurucu üye ile atıldığını söyledi. Aktaş, “MAGİİD’in 2016 yılında ortak geçmiş paydasında bir araya gelen 7 kurucu üye olan Bilal Orak, Süleyman Aktaş, Serhat Çiçek, Şeyhmus Tunç, Necmettin Dursun, Umut Çağırtekin, Destan Dilmen ile birlikte kurulmuş olan MAGİP (Mardinli genç girişimci iş insanları platformu) 2 yıl boyunca çok aktif bir şekilde ilerlemiş, birçok etkinlik ve toplantı gerçekleştirerek sosyal dayanışma ve yardımlaşma konusunda çok önemli çalışmalara imza atmıştır.
Gelinen süreçte; 2018 yılı ortalarında; MAGİP’i kuran 7 kurucu üye ve MAGİP in mevcut üyelerinin ortak iradesiyle MAGİİD (Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği) kurulmuştur.” diye konuştu.
AMACIMIZ; KAMUOYUNDA BİLİMSEL VE AYDINLATICI ÇALIŞMALAR YAPMAK
Başkan Süleyman Aktaş, güç birliği, fikir birliği ve emek birliği yaparak, ekonomi başta olmak üzere Mersin’i daha da ileri taşıma azminde olduklarının altını çizerek, şunları söyledi:
“Eğitimi, bilimsel ve aydınlatıcı çalışmaları önemsiyoruz. Bu nedenle derneğin faaliyet alanına giren konularda kamuoyuna aydınlatıcı çalışmalar yapmayı birinci hedef edindik. Çeşitli konularda bilimsel araştırmalar yaptırarak kamuoyuna sunmak istiyoruz. Yerel ve ulusal anlamda ekonomik, kültürel ve sosyal konularda fikirler ve projeler üretmek, maddi manevi yardım ihtiyacı içerisinde bulunan kişi ve kurumlara yasal mevzuata uygun çerçevede yardım faaliyetlerinde bulunmaya çalışıyoruz. Mevcut yasalar çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışındaki benzer kuruluşlarla işbirliklerini geliştirerek, üyelerimiz ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de öncelikle Mersin’deki Mardinli Girişimci İş İnsanlarını bir çatı altında toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak istedik. Mesleki konularda bilgi alışverişini gerçekleştirmek, üyelerin ilgili olduğu özel ve resmi kuruluşlarla ilişkilerini geliştirmeyi amaçladık.
MAGİİD, MERSİN VE ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN SÜRATLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR
Özetle açıklamaya çalıştığımız ilkeler ve amaçlarımız doğrultusunda her zaman daha iyisini yapma gayesiyle hareket etmeyi hedeflemektedir. Bizler Mardinli İş İnsanları olarak bireysel, kollektif anlamda ve özelde bulunduğumuz şehir Mersin ve ülke ekonomisine katkılarımızı katlayarak devam ettireceğiz. MAGİİD olarak insanlarımıza maddi ve manevi anlamda katkılarımızı da yapmayı sürdüreceğiz. Güç birliği, fikir birliği ve emek birliği yaparak, ekonomi başta olmak üzere Mersin’i daha da ileri taşıma azmindeyiz.”


DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATMAK İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ
Yürütmüş oldukları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, “Üyelerimize yönelik olarak Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi seminer çalışması gerçekleştirdik. İŞKUR ile imzalanan protokol çerçevesinde 1000 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesini sağladık. Down Sendromu Farkındalık gününde ZİÇEV ile ortak proje gerçekleştirerek, destekte bulunduk. Bir çocuğun gülüşü her şeye bedel dedik ve yılbaşında dar gelirli çocuklarımıza hediyeler götürerek onların tebessümü olmaya çalıştık. Ramazanda Mersin’deki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardım kolileri ulaştırdık. Pandemi sürecinde daha önceden tespit edilen dar gelirli 2bin aileye alışveriş kartları ulaştırdık. Düzenlediğimiz kitap kampanyalarıyla köy okullarımıza kitaplar ulaştırdık. Çocuklarımızın ayakları üşümesin diye köy okullarında bot ayakkabılar dağıttık. Mardin’de öğrenim gören 5 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye ve giyim yardımı gerçekleştirdik. Daha güzel işlere imza atmak daha da fazla insana ulaşmak, dokunmak için durmadan çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP, Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek

Hafta sonu düzenlenecek çalıştay öncesi CHP’li belediye başkanları, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir