Ana Sayfa / Manşet / İranlı destekli milisler, Suriye’nin doğusunda DSG’ye karşı ‘füze rampaları’ kurdu

İranlı destekli milisler, Suriye’nin doğusunda DSG’ye karşı ‘füze rampaları’ kurdu

Suriye’de İran destekli milisler,  Deyrizor kırsalında ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki bölgelere çevrili füze rampaları kurdular. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) İran destekli milislerin, SDG’nin kontrolünde bulunan Fırat’ın doğusundaki bölgelere çevrili füze fırlatma rampaları kurduklarını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre SOHR, milislerin El-Meyadin bölgesi yakınlarındaki el-Batin Sıradağları’nda İran yapımı karadan karaya füzeler için 13 füze rampası kurduklarını belirtti.

SOHR’un aktardığı bilgilere göre milisler ayrıca Havi el-Meyadin bölgesinde de bir hayvan çiftliğine dokuz füze rampası kurdu. Bu füze rampalarının tamamı Fırat’ın doğusuna, nehrin diğer yakasına ve en yakın önemli nokta olan el-Ömer Petrol Sahası’na yönlendirildi. SOHR, İran’ın gerek saldırı amaçlı olsun gerek farklı bir amaç doğrultusunda olsun bu adımların hedefleri hakkında henüz teyit edilmiş bir bilgi alınamadığını kaydetti.

Deyrizor’un doğu kırsalındaki el-Meyadin’den bazı kaynaklar, 21 Nisan’da, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) unsurlarının, Fırat’ın batısındaki el-Meyadin şehri yakınlarındaki eski er-Rahba Kalesi’nin alt katlarında depolanan silahlardan İran yapımı füzeleri çıkarttıklarını belirttiler. Söz konusu füzelerin, yakın zamanda kullanılmaya başlanan kamuflaj metodu olan sebze-meyve taşıyan ticari bir kamyona yüklendiğini ifade eden kaynaklar, kamyonun daha sonra el-Meyadin – Deyrizor otoyoluna yöneldiğini ve oradan İran destekli milislerin nüfuz alanlarına, Rakka’nın doğu kırsalına doğru yoluna devam ettiğini ifade ettiler.

SOHR iki gün önce bir silahlı insansız hava aracının (SİHA), Fırat’ın batı kıyısında, Deyrizor’un doğu kırsalındaki Suriye-Irak sınırına 11 kilometre uzaklıkta bulunan Elbukemal şehrinin kuzeybatısındaki Siyal beldesinde İran destekli milislerin liderinin evini ve bir askeri aracı hedef aldığını bildirmişti. SOHR’un haberine göre saldırıda Suriyeli olmayan milis lider öldürüldü, hedef alınan evin çevresindeki 5 milis yaralandı.

SOHR, geçtiğimiz 22 Mart’ta, kimliği belirlenemeyen SİHA’ların Suriye-Irak sınırında, Deyrizor kırsalındaki Elbukemal çölündeki petrol kuyularını hedef aldığını bildirmişti. SOHR haberinde SİHA’ların hedef aldığı kuyuların, DEAŞ’ın varlığı ve bölgeyi kontrol ettiği dönemde yok etmesinden sonra İran destekli milisler tarafından onarılan kuyular olduklarını da ekledi.

Türkiye YPG’nin başını çektiği DSG’yi PKK’nın Suriye kolu olarak görüyor ve zaman zaman DSG’y karşı operasyonlar yapıyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir