Ana Sayfa / Manşet / Büyük firma güneş enerjisine geçiyor elektriğinin tamamını güneş enerjisinden almayı hedefliyor

Büyük firma güneş enerjisine geçiyor elektriğinin tamamını güneş enerjisinden almayı hedefliyor

Mersin’in sektöründeki en önemli markası olan Yörüksüt, 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen fabrikasında yatırımlarına devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım kapsamında Yörüksüt tesislerinin çatısı güneş enerjisi panelleri ile kaplanıyor.

Gerçekleştirilen yatırıma dair önemli açıklamalarda bulunan Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, doğaya ve çevreye duyarlı projelere önem verdiklerini vurgulayarak, yaklaşık 7 bin metrekarelik panel alanda gerçekleştirilen yatırıma büyük önem verdiklerini söyledi.

Çatı tipi güneş enerji panellerini kurmaya, fabrika açılmadan önce karar verdiklerini dile getiren Öz “bu projeyi hayata geçirme hayalimizi yıllarca yaşadık ve nihayet bu hedefimizi gerçekleştirdik” dedi.

Projenin gerçekleşmesi ile yıllık elektrik enerjisi sarfiyatının yaklaşık yüzde 50’ının söz konusu panellerden karşılanacağına dikkat çeken Öz “Yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyoruz. Hem işletme olarak tasarruf sağlıyoruz, hem doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımızdan bir bölümünü yerine getiriyoruz ve aynı zamanda da ülke parasının yurtdışına çıkmasına engel oluyoruz. Her açıdan artıları çok yüksek bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ ELEKTRİĞİMİZİN TAMAMINI GÜNEŞTEN SAĞLAMAK”

Dünyada tüm sektörlerde rekabet koşullarının değiştiğini ve kendi koşullarını global değerlere taşıyamayanların maalesef yok olmaya mahkum olduğunu ifade eden Öz şunları kaydetti:

“Özellikle mesleğimizle ilgili ABD ve Avrupa ülkelerine yaptığımız ziyaretlerde güneş enerjisi ile ilgili ciddi çalışmaların olduğunu görüyorduk. Konuyla ilgili 8-10 yıldır ülkemizde de bu çalışmalar boy göstermeyle başladı. Hatta önümüzdeki süreçlerde elektriğimizin tamamını güneş enerjisinden sağlamak için projelerimiz var. Çünkü ülkemizde doğalgazdan elektrik dönüştürülüp bizlere satılmaktadır ve döviz olarak bu para yurtdışına çıkıyor. Bu milli serveti dışarıya göndermememiz lazım. Yörüksüt’ün, 1 doların dahi yurtdışına çıkmadan elektriğini sağlaması sadece kendisine değil aynı zamanda ülkemizin ekonomisine de ciddi katkı sunuyor. Bu anlamda bir sonraki hedefimiz elektriğimizin tamamını kendimiz sağlamamızdır.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir