Ana Sayfa / Manşet / Bakan Akar, operasyona ilişkin konuştu; Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor Helikopterler yere teker koyamıyorlar örgüte füzeler verdiler

Bakan Akar, operasyona ilişkin konuştu; Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor Helikopterler yere teker koyamıyorlar örgüte füzeler verdiler

TSK’nin Kuzey Irak’ta yürüttüğü Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları hakkında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ” Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyorlar. Mağaradan ele geçirilenler arasında uzaktan kumandalı 2 Doçka var. Oraya Hava Kuvvetleri gidip vurduğu zaman kendilerini bir şekilde emniyete alıyorlar. Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK’ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk.”

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının hava harekatlarının yönetildiği Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Akar, Türkiye’nin, asil milletin hakkı, hukuku için mücadeleyi yurt içinde ve sınır ötesinde sürdürdüklerini belirtti. FETÖ, PKK/YPG, IŞİD’e karşı mücadelenin sürdüğünün altını çizen Akar, Türkiye’nin müttefiklerine ve NATO’ya bazı konuları anlatmakta zorluk yaşandığını ifade etti.

“SAVAŞMA AZİM VE KARARLIĞIMIZ VAR”

Akar, sadece terör örgütlerine değil, Türkiye’ye ve Türk Milletine yönelik her türlü tehdide karşı mücadele içinde olduklarını, bunların yurt içinde, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde devam ettiğini söyledi. Akar, aynı zamanda dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan ve Libya’nın yanında olmaya gayret ettiklerini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin moral, motivasyon ve fedakarlığının kendilerini duygulandırdığını ifade eden Akar, “Bu fedakarlık ve kahramanlıkla biz, her türlü eksikliğe, ifade edilmeyen ambargolara, kısıtlamalara rağmen bunların hepsinin üstesinden geldik, gelmeye devam edeceğiz. Niye? Çünkü savaşma azim ve kararlılığımız var. Tek kişi de kalsak sonuna kadar bayrağımızı, sancağımızı yüksekte tutmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

“PKK’YA FÜZELER VERDİLER”

Akar, 23 Nisan’da Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarının başlatıldığını hatırlatarak, “Bugüne kadar arkadaşlarımız büyük fedakarlık gösteriyorlar. Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyorlar. Bugüne kadarki mücadelede yapılması gerekenin hepsi yapıldı. Hava hücum harekatlarında helikopterlerimiz 300-500 sorti yaptı. Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK’ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk.” ifadelerini kullandı.

“UZAKTAN KUMANDALI DO ÇKA VAR”

“Operasyonlarda 7 şehidimiz var” diyen Akar, “şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. yaralıları Ankara’ya getirdik. En iyi şartlarda tedavi edilmeye çalışılıyor. Operasyonda, tespit edilen hedefler tamamı karadan ve havadan vuruluyor. Ele geçirilen malzemelere baktığımızda bunlara bu malzemeleri kimler verdi? Bunların hepsi düşünülmesi, tartışılması gereken konular. Şu ana kadar toplam 16 silah, 3 bin civarında mühimmat ele geçirildi. Özellikle bu mağaradan ele geçirilenler arasında uzaktan kumandalı 2 Doçka var. Oraya Hava Kuvvetleri gidip vurduğu zaman kendilerini bir şekilde emniyete alıyorlar. Zagros dediğimiz dürbünlü keskin nişancı silahları, Bixi, Kanas keskin nişancı tüfeği, RPG roketatar, M-16, Kalaşnikoflar var. Kalaşnikofların 3’ünde susturucu var. Bomba atarlar var. Çeşitli ve ileri teknoloji muhabere sistemleri var. İstenmediği kadar da bilgi, belge döküman bulundu. Orada arkadaşlar inceleme yapıyorlar. Balkaya/Keri Dağı sorumlusunun da orada olduğu söyleniyor” dedi.

Türkiye’nin açık, şeffaf, uluslararası hukuka uygun bir şekilde operasyonlarını yürüttüğünün belirten Akar, “Karşı taraf terörist, her türlü alçaklığı, namertliği, namussuzluğu yapıyor. Şu ana kadar 200’e yakın el yapımı patlayıcı ve mayın arkadaşlarımız tarafından etkisiz hale getirildi” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir