Ana Sayfa / Manşet / Üç Fidan Mersin’de anıldı

Üç Fidan Mersin’de anıldı

Üç Fidan olarak bilinen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 50’nci yıldönümü nedeniyle Mersin’de anıldı.
Mersin 68’liler Derneği, 68 kuşağının devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 50’nci yıldönümü nedeniyle 68’liler Barış Ormanı’nda bir etkinlik düzenledi.  Etkinliğe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, HDP Mersin il eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Bedriye Bükte, Emek ve demokrasi platformu üyeleri, İHD yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Etkinlikte konuşan Mersin 68’liler Derneği Başkanı Hüseyin Kapıkıran, Denizlerin dalgalandırdıkları bayrağın bugün de dalgalandığını belirterek, “Bugünde AKP karanlıktan besleniyor. AKP iktidarı deyince akla gözaltı, tutuklama, sınır tanımaz bir saldırganlık geliyor. Kadın cinayetleri yoksulluk geliyor. Açlık, işsizlik geliyor. AKP döneminde her gün düzmece suçlarla insanlar zindanlara atılıyor, gazeteciler tutuklanıyor. Kürt halkının demokratik taleplerini dillendiren belediye başkanları ve milletvekilleri zindana atılıyor. Böyle bir ortamda Deniz Gezmiş ve 68 ruhunun yeniden canlanmasına ihtiyaç var. Amacımız yas tutmak değil Denizlerin fikirlerini yaşatmaktır. Özgürlük şiarıyla hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum” dedi.
Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ise savaşı baskıyı yoksulluğu her yerde kurumsallaştırarak kendilerinin baskı altına alınmaya çalışıldığını ifade ederek, “Sinanlar, Mahirler, İbolar, Sakineler, Kemaller hepimizin mücadelesinde yaşıyor. Savaşın yoksulunun arttığı bu dönemde onların yoldaşları olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Denizlerin idamıyla, Türkiye toplumunun eşitlik, özgürlük ve devrim talebinin de dar ağacına götürülmek istendiğini söyleyen HDP Parti PM Üyesi Erhan Basut ise, “Denizler başta olmak üzere barış ve kardeşlik mücadelesinde yaşamını yitirenler bugün milyonların zihninde mücadelesinde ölümsüzleştiler. Denizlerin, Kemallerin, Hayrilerin yaktığı özgürlük ateşi mücadele eden herkesi aydınlatmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sanatçılar şarkılar seslendirdi.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin İstişare Kulübü Mersin’in Dış Ticaretini Masaya Yatırdı

Mersin İştişare Kurulu (MİK), Mayıs ayı toplantısı gündem konusu Mersin’in dış ticareti oldu. MİK Başkanı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir