Ana Sayfa / KADIN / Türkiye İşçi Partisi Mersin’de büyükşehirde aday çıkartmayacak Yenişehir’de ise adayı belli oldu

Türkiye İşçi Partisi Mersin’de büyükşehirde aday çıkartmayacak Yenişehir’de ise adayı belli oldu

TİP Mersin İl Başkanı Ahmet Paket, Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının CHP adayı Vahap Seçer ile MHP adayı Serdar Soydan arasında geçeceğini belirterek “Mersin’de dengeler çok hassas. Hem muhalefete kaybettirmemek hem de AKP-MHP’ye kazandırmamak düşüncemiz var. Bu nedenle Büyükşehir’de aday çıkarmıyoruz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri basın ile parti binasında bir araya geldi. 31 Mart tarihlerinde gerçekleşecek yerel seçimler ve basının sorunlarının konuşulduğu kahvaltıda, TİP’in seçim programı üzerinde de duruldu. TİP Mersin’de kesin olarak Yenişehir ve Bozyazı ilçelerinde aday çıkaracak olup Yenişehir Belediye Başkan adayının Gencer Baykul olduğunu duyurdu. TİP aynı zamanda Bozyazı’da da aday çıkarmayı planlıyor. Diğer ilçeler için görüşmelerin olduğu ifade edilirken kesin olan tek şeyin Büyükşehir’de aday çıkarılmayacağı yönünde olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Başkanı Ahmet Paket, Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının CHP adayı Vahap Seçer ile MHP adayı Serdar Soydan arasında geçeceğini belirterek “Mersin’de dengeler çok hassas. Hem muhalefete kaybettirmemek hem de AKP-MHP’ye kazandırmamak düşüncemiz var. Bu nedenle Büyükşehir’de aday çıkarmıyoruz” dedi

Mersin’de Yenişehir ve Bozyazı ilçelerinde belediye başkan adayı çıkarmalarının kesin olduğunun bilgisini veren Paket, diğer ilçelerle ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü, Büyükşehir için ise aday çıkarmayacaklarını söyledi.

Paket, “Şu ana kadar görünen Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin CHP’li Vahap Seçer ile MHP’li Serdar Soydan arasında geçeceği yönünde. Üçüncü bir aday çıkmadı. İyi Parti’den Burhanettin Kocamaz aday olmadı. İkili yarışta dengeler çok hassas. Biz Vahap Seçer’i destekleme konumunda olmak istemiyoruz ama parti olarak hem muhalefete kaybettirmemek hem AKP ve MHP’ye kazandırmamak düşüncemiz var. Bu nedenle Büyükşehir’de aday çıkarmıyoruz. Mersin’in her ilçesinde ve Büyükşehir’de aday çıkarabilecek gücümüz, kadrolarımız, altyapılarımız var. Ama bu seçimde Mersin Büyükşehir için aday çıkarmıyoruz” ifadelerini kullandı.

TİP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Gencer Baykul, ise “Mayıs ayında yapılan seçimler başta gençler ve kadınlar olmak üzere toplumu umutsuzluğa, hayal kırıklığına sevk etti. Siyasetin halka verecek bir şey kalmamış. Bu maskeli baloya son vermek istiyoruz. TİP burada, umutsuzluğa kapılmayın demek için yola çıktım” dedi.

Son genel seçimlerde Yenişehir’de 6 binden fazla oy aldıklarını, bunun da yüzde 3’e tekabül ettiğini kaydeden Baykul, “TİP olarak Mersin’de 2 aydır sokaktayız. TİP’in Mersin’de aktif çalıştığını gören bir kesim var. TİP aslında kendi değerlerini vatandaştan talep ediyor. Sola dair, emeğe dair değerleri, CHP tarafından suistimal edilen değerleri istiyor” diye konuştu.

Yenişehir’in 32 mahallesi olduğunu, bu mahaller arasında eşitsizlikler olduğuna dikkat çeken Baykul, “özellikle Kürt yurttaşlarımızın oturduğu mahallelerdeki eşitliksizlerin farkındayız. Yenişehir ilçesinde bir devrimci aday var. Hem Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olması nedeniyle hem de bu ilçede devrimci bir aday çıkarmış olması nedeniyle TİP’in dikkatle izlenmesini öneriyorum. TİP olarak buradayız, sokaklardayız” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir