Ana Sayfa / DÜNYA / “Toroslar’da siyaset değil, hizmet konuşulsun”

“Toroslar’da siyaset değil, hizmet konuşulsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, seçim sürecinde yaptığı çalışmaları gazetemize değerlendirdi. Toroslar’ın çok önemli sorunları varken suni tartışmalarla konuyu siyasete çekilmeye çalışıldığının altını çizen Yıldız, belediyecilik konusunun siyaset konusu olmadığını söyledi. Seçim çalışmaları esnasında gördükleri yoğun ilginin toplumun sorunlarıyla ilgilenildiği zaman siyasete prim vermediği şeklinde değerlendiren Yıldız, “Bir kentin belirli başlı işleri vardır. Asfalt, çöp kaldırım gibi işleri yaparsın. Bundan sonrası o belediye başkanının ve ekibinin vizyonuna kalmış. Sürekli siyaset konuşmak, insanları buradan bölmeye, tetiklemeye çalışmak anlamsız bir şey. Ama toplum buna daha çok anlam katmıyor, prim vermiyor. Kent için kendisi için ne yapacağının beklentisi içerisinde insanlar Bu yüzden ben Toroslar Belediyesini CHP’nin kazanacağına inanıyorum. Kazanan biz değil ortak akıl olacak. Sonuçta benim, ya da yanımdaki kişinin bildikleri sınırlıdır. Ama ortak akıl oluşturarak Toroslar’da yaşayan insanların fikrini sürece katabilirsek başarılı olacağımızdan hiçbir şüphem yok. İnsanlar belediyeyi kendilerinin gibi hissederse başarı kazanılır” dedi.

“DEV BİR BÜTÇENİZ VAR ELİNİZDE, YETER Kİ BUNU DOĞRU YERDE HARCAYIN”

Toroslar’da yaşayanlar ayrımcı siyasetten sıkıldığına vurgu yapan Yıldız, “Gezilerimizde görüyoruz, inşaların talepleri o kadar kolay yapılabilecek şeyler ki. Ama hala dile getirildiğine göre insanların basit istekleri yerine getirilememiş. Biz tüm bunların üstesinden gelen sosyal belediyelik anlayışını Toroslar’a getireceğiz. Toroslar’ın nüfusu 400 bine yakın ve her gün 200 bini bir şekilde Toroslar’ın dışına çıkıyor. İşini görüyor ve akşam geri evine dönüyor.  Demek ki Toroslar’ı sadece otel gibi görüyor. Oysa demografik yapısı bu kadar zengin olan bir ilçeye yatırımı çekip insanları neden başka ilçeler yerine Toroslar için çalışmasını sağlamıyoruz. Bunlar çok kolay şeyler. Bunun bütçeyle de ilgisi yok. Bunlara karşın Toroslar’ın bütçesi en yüksek bütçelerden birine sahip. Bende belediye meclisinde bunları takip edebilme imkanım olduğu için çok iyi biliyorum. Sadece 2024 yılında 1 milyar 400 milyon gibi dev bir bütçeniz var elinizde. Yeter ki bunu doğru yerde harcayın. Çok basit dokunuşlarla insanların tüm sorunlarını çözebiliriz. Bu yüzden öğrencisiyle, en kadınıyla, iş insanıyla, çalışanıyla, emeklisiyle, ortak aklı oluşturmamız lazım” diye konuştu.

 

“BU KARA PROPAGANDANIN KİMSEYE BİR FAYDASI TOROSLAR’A BİR FAYDASI YOK”

Siyaset üzerinden yapılmaya çalışılan seçim çalışmasının karşılık bulmadığını ifade eden Yıldız, “Ortada bir problem varsa bu ilkenin polisi var savcısı var, kolluk kuvvetleri var. Bu siyasetin problemi olmamalı. Ama sürekli bunu gündeme getiriyor olmak işi çirkinleştirmekten başka bir şey değildir. Böyle bir gündemimiz olmaması lazım. Söyleyecek sözü olmayanlar siyaseti başka mecralara çekerek çirkinleştirmeye çalışıyorlar. Oysa ne yaparlarsa yapsınlar bizim girdiğimiz pazarlara giremiyorlar, bizim gittiğimiz mahallelere, köylere gidemiyorlar. Geçenlerde başka bir adayla yollarımız çakıştı bizim çevremizde, köylüler, orada oturan insanlar gezerken rakibimizin peşinde siyah takım elbiseli adamlar vardı. Bu durum aşağı yukarı seçimin sonucunu da ilan etmektedir. Bu kara propagandanın kimseye bir faydası Toroslar’a bir faydası yok. 5 yıldır belediye meclis üyesi olarak görev yaptım. Benim karşıma 5 yıldır, şu hırsızlığı yaptın, belediyenin şu parasının çarçur edilmesine göz yumdun diyerek gelsinler. Bunları söyleyebiliyorlarsa oturup konuşalım. Yoksa benim belediye meclis üyeliği sürecim belli, ondan öncesi 30 yıllık siyasi yaşamım belli. Bu kentte yanlış yaptığı zaman kendi partisinin belediye başkanına itiraz edebilen tek meclis üyesi benim. Milletin parasının yanlış yerde kullanılmasına asla izin vermem. Öyle her yere taş ocağı kurulmasına itiraz ederim. Be taş ocağı yapılmasına, yatırıma karşı değilim. Bunun yanlış yere yapılmasına karşıyım. Kentin demografyasını bozan, tarımı yok eden anlayışa karşıyım. Limanın doldurularak Atatürk Parkının yok edilmesine, balıkçı barınağının spor tesisi adı altında AVM yapılmasına karşıyım. Bunlar benim adıma bilinen şeyler. Bunlarla ilgili sözü olan varsa oturup konuşalım. Ama başka şeylerle toplumun kafasının karıştırmaya çalışılmasına karşıyım” şeklinde konuştu.

“KONUŞULACAKSA BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ KONUŞULSUN”

Çok farklı kültürlerin ve anlayışların yer aldığı halkın Toroslar’da tarih boyunca barış içerisinde yaşadığını savunan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben kadınlar için, gençler için neler yapılması gerektiğini anlatırken onların söyleyebildiği tek şey “beka meselesi.” Toroslar’ın öyle bir sorunu yok. Bu ülkede kim yaşıyorsa Toroslar’da da onlar yaşıyor. Bu kültürel zenginlik içerisinde insanların küçücük bir çatışması bile yok. Bugüne kadar Toroslar’da bugüne kadar medyadan pompalana nedenlerden dolayı bir kez bile kavga edildiğini duydunuz mu? Kimse kimseye bir şey demiyor. Mahallede yan yana oturuyorlar, aynı işte çalışıyorlar. Bu siyaset belli merkezlerce üretilmiş siyaset ve çok fazla prim vermemek lazım. Konuşulacaksa belediyecilik anlayışımız konuşulsun. Geçmişimizle ilgili vermeyeceğimiz bir hesabımız varsa bunun hesabını verelim. Diğer türlü anlamsız işler yapmayalım. Bazı gazeteci abilerimiz yeterince Türkçe’ye hakim olmadıkları için ironiyi, empatiyi anlamıyorlar ya da anlamamayı tercih ediyor.  Ben de çıkıp bangır bangır Alevilerin yoğun olduğu, Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde bağırabilirdim. Ama ben düşmanlaştırma, karşıtlaştırma politikasına tümden karşıyım.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Mersin’de, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” kutlama törenine katılan Akdeniz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir