Ana Sayfa / Manşet / Siyaset Bilimci Bilimci Eren Yücesoy CHP Mersin Milletvekili A.Adaylığını Açıkladı

Siyaset Bilimci Bilimci Eren Yücesoy CHP Mersin Milletvekili A.Adaylığını Açıkladı

Amerika’da eğitim gören Genç İş İnsanı Siyaset Bilimci Eren Yücesoy CHP Mersin Milletvekili A.Adaylığını Açıkladı.
CHP’ye milletvekilliği için başvurular yapılırken, Mersin için ise önemli bir başvuru yapıldı.
Amerika’da üniversiteyi bitiren ve İngilizce başta olmak üzere birkaç dil bilen Yücesoy ailesinin önemli ismi İş İnsanı Necip Yücesoy’un oğlu olan İş insanı Siyaset Bilimci Eren Yücesoy, Ankara’da CHP Genel merkezinde adaylık başvurusunda bulundu.
Genç iş insanı Eren Yücesoy’un adaylık başvurusunda bulunması ilgi uyandırırken, CHP Mersin Milletvekili A.Adayı Siyaset Bilimci Eren Yücesoy, CHP çatısı altında ,”25 yaşında bir Türk genci olarak amacım Türkiye’nin yüksek menfaatleri doğrultusunda durmadan, yorulmadan hizmet etmek olacaktır.” Dedi.
Mersin ve ülke için çok güzel projelerinin olduğunu belirten Yücesoy, yurtdışında elde ettiği bilgi birikim ve eğitimini kendi kenti ve ülkesi için kullanmak istediğini söyledi.
Eren Yücesoy kimdir.
“03/09/1997 yılında Mersin’de doğmuştur. Aslen Malatya kökenli olan, Eren Yücesoy ilkokul ve ortaöğretimini Mersin’de tamamlamıştır. Lisans öğretimine İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyarak başlamış olup, 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye olmuştur.Üyeliği devam etmektedir.
İstanbul’da bir yıl okuduktan sonra öğrenimine devam etmek için Amerikaya taşınmıştır. Amerika’da 2016 yılında eğitim hayatına yeniden başlayarak Bergen Community College’dan sonra 2018 yılında New Jersey Montclair State Üniversitene kabul alıp anadalı siyaset bilimi, yandalı uluslararası güvenlik ve diplomasi olan Eren Yücesoy, 2021 yılında Montclair State Üniversitesinden mezun olmuştur. Anadili seviyesinde İngilizce bilmektedir.
2021 yılında üniversite’den mezun olduktan sonra Mersin’e dönüp grup şirketi olan Yücesoy İnşaat, Liva Hotel ve N Yücesoy İnşaat bünyesinde yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaya başlamış, N Yücesoy İnşaat’da müdür sıfatıyla çalışma hayatına devam etmektedir.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir