Ana Sayfa / DÜNYA / Rusya gerginliğin yaşandığı Kırım ve Donbass’a 50 savaş uçağı gönderdi savaş çanları çalıyor

Rusya gerginliğin yaşandığı Kırım ve Donbass’a 50 savaş uçağı gönderdi savaş çanları çalıyor

Rusya, Stavropol bölgesinden Kırım’a 50’den fazla savaş uçağı gönderdi.

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre Ukrayna ile yaşadığı Donbass gerilimi nedeniyle büyük bir savaş hazırlığı yapan Rusya, Stavropol bölgesinden Kırım Yarımadası’na 50’den fazla savaş uçağı sevk etti.

Sevkedilen uçaklar arasında Su-24M, Su-25SM ve SU-34 bombardıman uçaklarının yanı sıra Su-27SM, Su-30SM avcı uçakları yer alıyor.

Rusya daha önce 2008 Güney Osetya Savaşı’na ve 2014 yılında Donbas’taki çatışmalara katılan birliklerini Kırım’a sevk etmişti.

Rusya geçtiğimiz günlerde tatbikat Gerekçesiyle Karadeniz’in Bir kısmını Gemilere Kapatmıştı.

Rusya Federasyonu askeri tatbikat gerekçesiyle Karadeniz’in bir kısmını 19 Nisan’dan itibaren 2021 Ekim ayına kadar yabancı devletlerin gemileri için kapatacağını açıklamıştı. Rusya’nın kapatma kararını kınayan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Bu, Rusya Ukrayna’nın egemenlik haklarını gasp etmek için uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal eden bir başka girişimdir.” ifadelerini kullandı.

15 Savaş Gemisi Karadeniz’de

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi basın servisinin dün yaptığı açıklamada, Hazar Denizi Filosuna ait 15 savaş gemisinin Karadeniz’e gönderildiği bildirildi. Açıklamaya göre, savaş gemileri, Rus askeri güçlerinin denetiminde Karadeniz’e gönderildi.

Donbass bölgesindeki Rusya destekli ayrılıkçılar kendilerinin Rusya’ya bağlı olunmasını istiyor. Donbass bölgesindeki çok sayıda kişi Rusya vatandaşlığını almış durumda. Kırım’ı 2014’te ilhak eden Rusya, bölgeyi kendisine bağlatmak istiyor. Rusya dışında Kırım’ı tanıyan ülke olmazken, Donbass bölgesindeki ayrılıkçılar da kendilerini özerk cumhuriyet olarak görüyorlar. Ancak kimse tanımıyor.

Rusya-Ukrayna ilişkileri Kırım’ın ilhak edildiği 2014 yılından bu yana çok gergin. Kiev, Rusya’yı ülkenin doğusunu ve Kırım’ı “işgal etmekle” suçluyor. Ukrayna yasalarında Rusya, “saldırgan ülke” olarak tanımlanıyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir