Ana Sayfa / Manşet / Rus Kızılordu Korosu ve Haluk Levent Mersinliler ile buluştu

Rus Kızılordu Korosu ve Haluk Levent Mersinliler ile buluştu

Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ve ünlü sanatçı Haluk Levent, Mersin’de sevenleriyle buluştu. Levent, koro eşliğinde Cumhuriyet Marşlarını seslendirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyet konserleri kapsamında Özgecan Barış Meydanında düzenlediği konsere, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile eşi Meral Seçer, il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konser, Kızılordu askerlerinin taşıdıkları Türk ve Rus bayraklarını sahneye yerleştirmeleriyle başladı. İlk bölümde 135 kişilik Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, birbirinden güzel marşlarını Mersinliler için seslendirdi. Daha sonra Haluk Levent, aralarında Çanakkale Türküsü ile Harbiye ve İzmir marşlarının da bulunduğu Cumhuriyet Marşlarını seslendirdi. Rusça repartuarın yanında sahne şovları ve Cumhuriyet Marşlarından oluşan program seyircilerden büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 saat boyunca sevenlerine unutulmaz dakikalar yaşatan Levent ve Rus Kızılordu, konser sonunda uzun süre alkışlandı. Konserde konuşan Levent, Rus Kızılordu Korosuyla birlikte konser vermenin hep hayali olduğunu belirterek, “Hep dünyanın en güçlü korosuyla, en güçlü sesleriyle acaba aynı sahnede birlikte olabilir miyim diye düşünmüştüm. Yıllar yılları kovaladı. Onları tanıyan, bizleri bilen dostlarımız ortak görüşünden sonra bu proje ortaya çıktı. Genç kardeşlerimize tavsiyem, her zaman hayallerimiz peşinden gidin. Kesinlikle hayallerinize sadık kalın” dedi.

Konserde Rus Kızıl Ordu Korosu’yla birlikte en sevilen marşları söyleyen Haluk Levent, Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konseri İzmir Marşı’yla noktalayan Haluk Levent, “Çok keyif aldık. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mersin’de halkın ücretsiz izlemesini istedi” diye konuştu. Haluk Levent, konuşmasının ardından Başkan Seçer’i sahneye davet etti. Başkan Seçer, Mersin için çok güzel bir akşam olduğunu belirterek, “Bu coğrafyanın iki önemli halkının; Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Şunu düşündüm dinlerken; Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik. Ama 1917 Bolşevik Devrimi’nden sonra bu coğrafyada her şey değişti ve ulusal kurtuluş mücadelesine en büyük desteği verenlerden biri de o dönemin Sovyet Rusya’sıydı, Rus halkıydı. Onlara teşekkür ediyoruz. İyi ki Mustafa Kemallere destek olunmuş. İyi ki bu ülke yaratılmış. İyi ki sizler varsınız” dedi. Başkan Seçer, konuşmaların ardından Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu solistlerine çiçek verdi.

“İstanbul’daydık, sırf bu konser için Mersin’e geldik”

İstanbul’dan konser için Mersin’e geldiğini belirten Ali Yıldız, “Biz İstanbul’daydık. Sırf bu konser için Mersin’e geldik. Orada tatildeydik ama Mersinliyiz. Kızıl Ordu’nun ve Haluk Levent’in birlikte konser vermesi Mersin’de muhteşem bir şey. İstanbul’da 225 lira, 3 konser yapıldı. Arkasına Ankara, Adana. Sadece Mersin’de ücretsiz olması mükemmel bir şey” dedi. “Vahap Seçer bunu bizlere ücretsiz bir şekilde sunuyor” İzleyicilerden Ahmet Onner, organizasyondan oldukça memnun kaldığının altını çizerek, “Çok mutluyum. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Böyle bir konseri bize sunduğu için Başkanımız Vahap Seçer’e de çok teşekkür ediyorum ve bunu bizlere ücretsiz bir şekilde sunuyor” diye konuştu. Kahramanmaraş’tan geldiğini belirten Berrin Bilginer ise “Bu tür etkinlikleri çok beğeniyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyoruz. Bu tür etkinlikler müziğe de sosyal yaşamımıza da kültürümüze de can veriyor. Biz yazlıkçıyız ama bu tür etkinliklerden dolayı Mersin’de kalma süremizi uzatıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Mersin’de, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” kutlama törenine katılan Akdeniz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir