Ana Sayfa / KADIN / PROF. DR. ÖZKAN: “DİŞİNİZİ ÇEKİLMEDEN KURTARABİLİRSİNİZ”

PROF. DR. ÖZKAN: “DİŞİNİZİ ÇEKİLMEDEN KURTARABİLİRSİNİZ”

Prof. Dr. Özkan MEİGDER’i ziyaret etti
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Özkan, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti’ni (MEİGDER) ziyaret ederek diş sağlığına dair önemli bilgiler paylaştı. Diş çekmeden kurtarma konusuna büyük önem verdiğini belirten Özkan, “Hastalar diş iltihabı oluşunca hemen çektirmeyi düşünüyor ancak cerrahi tekniklerle bu dişleri kurtarmak mümkün” dedi.
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Özkan, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği ziyaretinde, çene kemiği erimesi, lazerli implant operasyonları ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı konularında önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Özkan, bilinçsiz antibiyotik kullanımının çene kemiği erozyonuna yol açabileceğini belirterek diş kurtarma yöntemlerinin hastalar tarafından yeterince bilinmediğini, doğru tekniklerin uygulanması durumunda dişin kurtarılabileceğini belirtti.

“DİŞ ÇEKMEK SON ÇARE”
Prof. Dr. Özkan, konuşmasında diş çekmenin her zaman son çare olduğunu ifade ederek, dişi çekmeden kurtarma tekniklerinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı. Özkan, “Diş çekmeden kurtarma konusu benim için çok önemli. Pek çok farklı cerrahi teknikle dişi çekmeden tedavi edebilmek mümkün. Örneğin, hastalar genellikle kanal tedavisi yaptırıyor, ancak sonrasında diş iltihaplanıyor ve dişi çektiriyorlar. Biz bu aşamada devreye giriyoruz ve dişi nasıl kurtarabileceğimizi değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Özkan, bilinçsiz antibiyotik kullanımı ile ilgili de önemli uyarılarda bulundu. Antibiyotiklerin bilinçsiz kullanıldığında tedaviye zarar verebileceğini belirten Özkan, “Bilinçsiz antibiyotik kullanımı ile iltihap geçici olarak toparlanıyor gibi görünüyor, ancak aslında orada hapsolan iltihap çene kemiğini eritmeye başlıyor. Bu süreç genellikle fark edilmez, ağrı kesilir ve hasta her şeyin yolunda olduğunu düşünür, ancak iltihap içeriden kemiği eritmeye devam eder. Asıl sorun burada başlıyor” dedi. Özkan, bu iltihabın tamamen temizlenmesi gerektiğini ve geçici çözümlerin hastanın çene kemiğine ciddi zararlar verebileceğine dikkat çekti.

LAZERLİ İMPLANT OPERASYONLARI İLE ÇIĞIR AÇAN TEDAVİ YÖNTEMLERİNİ ANLATTI
Prof. Dr. Özkan, konuşmasında ayrıca lazerli implant operasyonlarına değindi ve geliştirdiği yeni tekniklerle tedavi süreçlerinin çok daha hızlı ve etkili hale geldiğini belirtti. Lazerli implant operasyonlarının dikişsiz, neredeyse kanamasız bir yöntem olduğunu belirten Özkan, “Lazerli implant operasyonu ile sadece 2 dakika içinde işlem tamamlanabiliyor. Kanama neredeyse hiç olmuyor ve işlem sonrasında dikiş gerekmiyor. Bu yöntem özellikle kalp hastaları, bağışıklığı düşük bireyler ve diyabet hastaları için büyük bir avantaj sağlıyor” dedi.
Özkan, bu tekniklerin Türkiye’de henüz yeterince yaygınlaşmadığını ve hastaların genellikle doğrudan implant tedavisine yönlendirildiğini, oysa diş kurtarma yöntemlerinin implanttan önce düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Özkan, “İmplant her zaman son çare olmalıdır. Ne yazık ki birçok diş kurtarma yöntemi bilinmiyor veya göz ardı ediliyor. Oysa bu yöntemler dişi kurtarmak için kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

ÇENE KEMİĞİ EROZYONUNA YOL AÇAN GİZLİ TEHDİDE DİKKAT!
Türkiye’de çene kemiği erimesine sebep olan hastalığın yaygın olduğunu belirten Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Özkan, bu durumun çoğu zaman fark edilmediğini vurgulayarak, “Çene kemiği erimesine neden olan bu hastalık dişin etrafındaki kemiği eritiyor ve bir süre sonra diş sallanmaya başlıyor. Ne yazık ki hastalar bunu normal bir durum olarak kabul ediyor. Diş sallanınca çektiriyorlar, ancak dişi kurtarmak mümkün. Hastalara dişi çekmeden kurtarma yöntemleri ile dişlerini nasıl ömür boyu kullanabileceklerini anlatıyoruz” dedi. Özkan, bu sistemin sadece dişi kurtarmakla kalmadığını, aynı zamanda ağız kokusunu dahi giderdiğini belirtti. Çene kemiğini eriten tüm bakterilerin temizlenmesiyle birlikte kökten çözümler sunduklarını ifade eden Özkan, “Bu tedavi yöntemleri ağız kokusunu giderdiği gibi, çene kemiği erimesini de durduruyor. Hastalara, tedavi planlarını kişiye özel olarak sunuyoruz ve çok farklı tekniklerle dişlerini kurtarıyoruz” diye konuştu.
SAHTE DİŞ HEKİMi UYARISI
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Özkan, diş sağlığı konusunda halkın bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, sahte diş hekimlerine karşı da önemli uyarılarda bulundu. Özkan, “Ne yazık ki Türkiye’de sahte diş hekimleri var. Teknisyenler bile diş hekimliği yapmaya çalışıyor. İnsanlar merdiven altı kliniklerden uzak durmalı. Diş sağlığı ciddiye alınması gereken bir konudur ve bu tür tehlikelerden korunmak için güvenilir uzmanlardan destek alınmalıdır” diyerek uyarı yaptı. Özkan ayrıca diş sağlığı konusunda bilinçlenmenin öneminin altını çizerek bu alanda daha fazla bilimsel araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. Dişin bilinmeyen birçok yönü olduğunu ve doğru bilginin halka ulaştırılması gerektiğini ifade eden Özkan son olarak, “Bu konuda pek çok televizyon programında konuşmalar yaptım. Amacım halkın doğru bilgiye ulaşması ve bilinçlenmesidir” dedi.

MEİGDER BAŞKANI’NDAN TEŞEKKÜR
Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti (MEİGDER) Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ise Prof. Dr. Özkan’a ziyaretinden ve yaptığı bilgilendirici açıklamalardan dolayı teşekkür ederek, diş sağlığı konusunda yapılan bu tür farkındalık çalışmalarının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Başkan Şehitoğlu, “Prof. Dr. Sayın Birkan Özkan’ın diş sağlığına dair verdiği bilgiler son derece önemli. Kendisine teşekkür ediyor ve bu tür bilinçlendirici çalışmalara verdiği destekten dolayı minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mezitli Belediyesi Kent Lokantası Açıldı

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen 4 çeşit yemeğin 60 TL olduğu ilk “Kent Lokantası” açılışına ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir