Ana Sayfa / Manşet / MESİAD Başkanı Engin: Yatırımcının önü açılmalı belediyeler ve kamu destek olmalı

MESİAD Başkanı Engin: Yatırımcının önü açılmalı belediyeler ve kamu destek olmalı

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, makamında Habernews24.com’un Genel Yayın Yönetmeni Hikmet Durgun’a özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz ay yapılan kongrede tekrar MESİAD Başkanlığına seçilen Engin, içten ve samimi açıklamalarda bulundu.

“ KENTİN EKONOMİK KURUMLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM KURUMLARLA İLETİŞİMDEYİZ”

MESİAD’in Mersin’de ekonomi platformları başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütleriyle iyi ilişkiler ve istişareler içerisinde olduğunu ifade eden Engin, MESİAD’ın kentin kalkınması için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi.

“MESİAD ONLARCA PROJEYE ÖNCÜLÜK ETMİŞ”

Mersin’in ve ülkenin kalkınması içi MESİAD’ın üzerine düşeni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirten Engin, şöyle konuştu; “MESİAD kurulduğu 1991 yılından bu yana kentsel, toplumsal ve bölgesel projelere katkı sunmaktadır. MESİAD; Mersin il merkezi ve ilçelerindeki iş insanları ve sanayicilerinden oluşan 200’e yakın üyesiyle, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı ve istihdam sağlamaktadır. MESİAD bugüne kadar onlarca projeye öncülük etmiş ve birçoğunun hayata geçirilmesini sağlamıştır. Kentimizin bir bilim merkezi olma yolunda ilerlemesini sağlayan Mersin Üniversitesi’nin kurulması, 3000 hektarlık, 10 km uzunluğunda kıyı şeridi bulunan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesinde, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması sürecinde yoğun çalışmalar yapmıştır. Seka Limanı’nın aktif hale getirilerek kent ve bölge ekonomisine kazandırılması için yerinde inceleme ve çağrılarda bulunduk. Kentimizin kalkınması ve istenilen noktaya gelmesi için MESİAD, destek olmaya devam edecektir.”

“YATIRIMCILARIN ÖNÜ AÇILMALI BELEDİYELER VE KAMU DESTEK OLMALI”

Mersin’de yatırımcıların önünün açılması gerektiği çağrısında bulunan Engin, yatırımcının önünde oluşan bürokratik ve diğer engellerin kalkması gerektiğini söyleyerek, “Üreticileriz ülkemize katma değer ve istihdam sağlıyor. Yatırımcılara engeller çıkartmamalı, herkes yardımcı olmalıdır. Hükümet de gerekli yasal düzenlemelerle yatırımcıya destek olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ İŞ DÜNYASINI OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Koronavirüsün iş dünyasını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Engin, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandeminin olumsuz yansımaları yaşanmaktadır. Salgın ne yazık ki bir yıldır devam etmekte ve git gide artmaktadır. Sağlık krizi ilk çıktığından beri demeçlerimiz açıklamalarımız oldu. MESİAD’ta sanayicilerimizle iş dünyasıyla toplantılar gerçekleştirdik. Bu krize karşı neler yapabileceğimizi konuştuk. Tartıştık. Hükümettin, devletin verdiği destekler üzerinde konuştuk tartıştık. Demeçler verdik. Özellikle hizmet sektörü üzerine birçok konuda açıklamalar yaptık. Turizm sektörü olsun, diğer esnaf olsun pandemi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları zorlukları ve onlar için adımlar atılması gerektiği yönünde açıklamalarımız oldu. Pandemi dönemindeki zorluklara, dalgalanmalara rağmen sanayicilerimiz üretmeye ve ülkemize katma değer yaratmaya devam etti. Ülkemizin istenilen seviyeye gelmesi için çarkların durmadan dönmesi gerekmektedir. Covid-19 salgını etkisi ile başlayan zorlu süreci kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum. “şeklinde konuştu.

“MERSİN HAK ETTİĞİ YATRIMI ALAMIYOR GEREKN YATIRIMI ALMALIDIR”

Mersin’in diğer illere nazaran hak ettiği yatırımı alamadığına sitem eden Engin, şöyle devam etti;” Diğer çevre illere baktığımızda Mersin yeterli yatırımı desteği maalesef almıyor. Mersin vergi sıralamasında 5. Sırada ancak yatırım almada iyi bir sırada değil. Biz yeterli yatırımın yapılmasını istiyoruz. Mersinimizin kalkınmasını istiyoruz.” Mersin’in son zamanlarda sanayi, turizm, tarım ve lojistik alanlarında ülkeye katma değer sağladığına dikkat çeken Engin,” İş insanlarımızın çalışkanlığı ve kentimizin üretkenliği, Limanı ve lojistiği sayesinde Mersin ülkemizin ve Çukurova’nın üretim üslerinden biri olmuştur. Vergi verme sıralamasında 5’inci sırada yer almaktadır. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın destekleri ile hayata geçirilen projeler sayesinde kentimizin geleceğini değiştirecek yatırımlar hızlandırıldı. Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun bir an önce ihale edilip yapılması, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanması ile bölgemiz kalkınmada öne çıkacaktır. Gelecekte Çukurova Havzası, Marmara Havzasının alternatifi olacaktır.” İfadelerini kullandı.

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI BİRAN ÖNCE BİTMELİDİR”

Çukurova Bölgesel Havaalanına ilişkin de konuşan Engin, “şöyle kaydetti: “Çukurova Bölgesi’nde üretilen gerek örtü altı tarım ürünleri, gerek kesme çiçek seracılığı gerekse de kargo taşımacılığı yönünden hem Ortadoğu, hem Avrupa, hem de Orta Asya’ya en yakın sürede ürünlerimizin ulaştırılması sağlanacak. Gelen turistlerin ulaşımı açısından çok daha verimli olacaktır. Binlerce insan burada istihdam edilecek. Havaalanına yakın olan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi’nde tahsis edilen sahalara yapılması planlanan otel inşaatlarının Havalimanı inşaatı ile paralel başlamasını istiyorduk ama mümkün olmadı. Havalimanı bitmeden tahsis sahiplerinin yatırımlara başlamasını istiyoruz. Havaalanı inşaatı biran önce bitirilmelidir.”

“OSB OTOBAN BAĞLANTI YOLLARI AÇILMALI”

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) daha fazla gelişmesi için OSB-Otoban bağlantı yolunun biran öne tamamlanması için yetkililere çağrıda bulunan Engin, “Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB) ulaşımı rahatlatmak ve varış süresini kısaltmak için yapımına başlanan OSB-Otoyol bağlantı kavşağının 2019 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini anımsattı. Başkan Engin, “MTOSB’ye D-400 karayolu dışında ulaşım olmamasından dolayı yaşanan sorunları gidermek için yapımına başlanan otoyol bağlantı kavşağı çalışmaları aradan geçen yıllara rağmen hala tamamlanamadı.” dedi.

Hasan Engin Kimdir? diye Engin kendini kısaca şu sözlerle tanıttı :”

Tunceli doğumluyum. Konya Selçuk Üniversitesi’nde yükseköğrenimimi tamamladıktan sonra ülkemizin birçok şehrinde taahhüt işleri yaptım. İnşaat ve tarım sektörlerinde faaliyetlerime devam etmekteyim. Adana ve Konya^Da yatırımlarım oldu. 2012 yılında Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) üyeliği ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeliği, ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini icra ettikten sonra 2018 yılında MESİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildim. Bu ay yapılan kongrede tekrar MESİAD başkanlığına seçildim.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir