Ana Sayfa / KADIN / Mersin’de Newroz coşkuyla kutlandı

Mersin’de Newroz coşkuyla kutlandı

Mersin’de Tırmıl alanında yapılan Newroz kutlamaları sabahın erken saatlerinde başladı. Mitingde HDP Eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın posterleri açılarak serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Mersin’de Tırmıl Miting alanında Newroz mitingi düzenlendi. Sabah saatlerinde başlayan miting nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. 

DEM Partililer, Newroz ateşini alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde barışa vesile olma dileğiyle yaktı. Newroz ateşinin yakılması sonrası kitlenin coşkusu bir kat daha arttı. Bir grup genç, Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını açarak, “Selo’ya özgürlük” sloganı attı.

“BU NEWROZ BARIŞ VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN”

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, kitlenin Newrozunu kutlayarak, Abdullah Öcalan’ın 2013 Newrozu’na gönderdiği mesajı okudu. TJA adına konuşan Çiğdem Göksoy, kadınlara dönük saldırılara dikkat çekti.

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, kitlenin Newrozunu kutladı. Barış Annelerinden Emine Erenise Adalet Nöbeti’nde olanların eylemlerine dikkat çekerek, ülkeye barış gelmesini istedi. Tutsakların taleplerinin yerine getirilmesini talep eden Eren, anneler olarak kan ve gözyaşı değil, barış ve kardeşlik istediklerini vurguladı. Eren, son olarak tüm kesimleri bu taleplerin etrafından birleşip mücadele etmesini isteyerek, “Bu Newroz barış ve kardeşliğe vesile olsun” dedi

AKDENİZ BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYLARI: 31 MART’TA KAZANACAĞIZ!

DEM Parti Mersin İl Eş Başkanları Bedriye Kuş ve Reşat Aşan da kitleyi selamlayarak, Newroz’u kutladı. DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayları Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız kitlenin Newrozunu kutlayarak, “Newrozun direniş ruhuyla onları o koltuklardan indireceğiz. Mutlaka başaracağız.31 Mart’ta kazanacağız” dedi.

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir siyasi tutukluların özgürlüğü için alanlarda mücadele edeceklerini dile getirdi. Kürt sorununun demokratik çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak ise DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Tayyip Erdoğan, her kurduğu sözde milletin birliğinden, bütünlüğünden bahsediyor. Kürt halkını inkar ediyor. Kürt halkının dilini, kültürünü, kimliğini kabul etmiyor. Bütün kazanımlarını hedef alıyor. Ama ona sorarsanız Türkiye’de, Kürdistan’da her şey güllük gülistanlık. Dostu da yok. Dostu olsa harikalar diyarından uyandıracak. Ülkenin ne hale geldiğini gösterecek. Kürdistan’da bir belediye başkanı diyor ki bugün Kürt dili konuşuluyorsa Kürt kimliği varsa AKP sayesindedir. Allah’tan da korkmuyor bunlar. Bugün Kürt kimliğine sahip çıkan Kürt diline sahip çıkan bedel ödeyen Kürt halkıdır. Bedel ödeyen mücadele eden arkadaşlarımızdır. Bugün alanları dolduran ve demokrasiye umut olan Kürt halkı ve Türkiye halklarının emeğimiz hiç boşa gitmedi. Bundan sonra da yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi.

Miting daha sonra verilen konserler son buldu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir