Ana Sayfa / KADIN / MERSİN’DE MÜFİDE İLHAN ANISINA DEFİLE DÜZENLENDİ ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

MERSİN’DE MÜFİDE İLHAN ANISINA DEFİLE DÜZENLENDİ ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü, GİŞKAD ve Mersin Arkeoloji Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı olan Mersin Belediye Başkanı Müfide İlhan adına düzenlenen etkinliğe Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ve Ayla İlhan Börekçi ile çok sayıda kadın katıldı.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikler kapsamında Müze binası konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Eşi Zeliha Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Eşi Meral Seçer, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, GİŞKAD Yöneticisi Deniz Fedai, TISİAD Başkan Yardımcısı ve GİŞKAD Onursal Başkanı Cavidan Demirağ, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeydan Güldan, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan, Ayla İlhan Börekçi, Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, TURAB Fahri Kuş ile çok sayıda kadın katıldı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte konuşan GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadınların verdikleri mücadelenin ve dayanışmanın hatırlandığı özel bir gün olduğunu belirterek, Kadının güçlenmesi herkes içindir. Kadınların emek, cesaret azimle her türlü zorluğu yenecektir. Girişimci iş kadınları olarak kadınlara iş ve sosyal alanlarda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Olgunlaşma enstitüleri tarihimize, kültürümüze hayat veren kadınımıza, genç kızlarımıza eğitim vererek ekonomilerine katkı sunarken hayallerine de kavuşuyor” dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 2022 yılını olgunlaşma yılı olarak ilan etmiştir. Sergide emeği geçen tüm usta öğretici, öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Zeliha Su, ve Meral Seçer Müfide İlhan’ın kızlarına hazırlanan hediye paketlerini  takdim etti. Başkan Mürvet Beydağı, MEM Adem Koca, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi.

Mersin Olgunlaşma Enstitüsü ve GİŞKAD işbirliği ile “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı ve Mersin Belediye Başkanlığı yapan Müfide İlhan adına “İstikbale Hür Bakan Mersin’e İlham Olan Müfide İlhan” temalı 1950’li yılların Mersinli kadınların iş ve sosyal yaşamdaki kıyafetlerinin yansıtıldığı defile Arkeoloji Müzesi’nin otantik ortamında düzenlendi.

Mersinli iş kadınları 1950’li yılları yansıtan nostaljik bir defilenin mankenleri oldu. Büyük ilgi gören defilede ay yıldız motifli kırmızı beyaz kıyaferli manken dakikalarca alkışlandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Perihan Koca: Tarım Şirketlerinin Denetlenmeleri ve Kısıtlanmaları Gerekiyor

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir