Ana Sayfa / Manşet / MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’A 2 YENİ HİZMET

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’A 2 YENİ HİZMET

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı ile 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı.

 

2 değerli çalışmayı Tarsusluların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Seçer, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nin Tarsus Atatürk Mahallesi’ne çok yakıştığını söyledi. İçerisinde birçok fonksiyonun olduğu merkezde 100 çocuğun eğitim alabileceğini aktaran Seçer, “Her şey çocuklarımız için” dedi.

 

‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı’nın 10 bin 265 nüfuslu toplam 14 mahalleye hizmet edeceğini aktaran Seçer, Tarsuslulara hayırlı olmasını diledi.

 

Pamukluk Barajı İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin çalışmalarına da başladıklarını duyuran Seçer, tamamlanınca Tarsus’taki kırsal mahallelerin tamamına baraj suyu verme imkânları olacağını kaydetti.

 

Mersin halkı için çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “İkinci 5 yılımızda Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

 

Açılışı yapılan 100. Yıl Çocuk Gelişim Merkezi’ni gezen Seçer, sonrasında yaptığı değerlendirmede Başkanlığının ikinci 5 yılında bu tür çalışmaları çoğaltacaklarını belirterek “Bunları önemsiyoruz, bunları çoğaltacağız. İkinci 5 yılımızda çok daha fazlasını yapacağız” diye konuştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı ile 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı.

 

Seçer: “Her şey çocuklarımız için”

2 değerli çalışmayı Tarsusluların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Seçer, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nin Tarsus Atatürk Mahallesi’ne çok yakıştığını söyledi. 8 bin 80 metrekare kullanım alanı olan merkezde 100 çocuğun eğitim alabileceğini aktaran Seçer, “Merkezin içerisinde yemekhanesinden çamaşırhanesine, tören alanından spor, tarım ve hayvancılık uygulama alanına kadar her ünite var. Her şey çocuklarımız için” dedi. Çocukların, erken yaşta tarım ve üretim bilincini öğrenebilmeleri için tarım uygulama alanının oldukça önemli olduğunu söyleyen Seçer, MESKİ’nin de çocuklara su bilincini aşılamak için bir su müzesi planladığını duyurdu.

“13 ilçemizde her yere çocuk eğitim merkezi açacağız”

13 ilçede çocuk gelişim merkezi açacaklarını duyuran Seçer, “Anamur‘da da Mut’ta da her bölgede yaparız. İkinci dönemimizde buna bolca vaktimiz olacak” diye konuştu. Merkezlerde, çocukların güvenle eğitim gördüğünü vurgulayan Seçer, “Çocuklarınızı güvenle bu merkezlere gönderin. Vahap amcalarının şefkatli kollarına, onun kalbine teslim edin. Öğretmenlerimizin hepsi birbirinden iyi yetişmiş, çocuklarımıza aşkla hizmet ediyorlar”dedi.

 

“Tarsus’taki kırsal mahallelerin tamamına baraj suyu verme imkânımız olacak”

Açılışını gerçekleştirdikleri ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı’ hakkında da konuşan Seçer, hattın 10 bin 265 nüfuslu toplam 14 mahalleye hizmet edeceğini duyurdu. Yatırımların ihtiyaca göre ve ferasetle yapılması gerektiğine dikkat çeken Seçer, “Biz burayı yapmasaydık havalimanına su veremezdik. Kaynağımız Kargılı, orada bizim yeraltı kuyularımız var” dedi. Mersin merkezin yüzde 85’inin su ihtiyacını Tarsus Berdan Havzası’ndan karşıladıklarını belirten Seçer, Pamukluk Barajı İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin çalışmalarına başladıklarını ve tamamlanınca Tarsus’taki kırsal mahallelerin tamamına baraj suyu verme imkânları olacağını kaydetti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Vahap Seçer: Arkamızdaki güç vatandaşın desteğidir

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in batısındaki 7 ilçede 2019’da yüzde 30 oranında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir