Ana Sayfa / EKONOMİ / Kocamaz: “Sayıştay ve TÜİK’e Güven Kalmamıştır”

Kocamaz: “Sayıştay ve TÜİK’e Güven Kalmamıştır”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Sayıştay denetçilerinin tespit ettiği bulguların vatandaşlarımızdan ve meclisten gizlenmesi Sayıştay’ın itibarını zedelemekte ve kuruma itibar kaybettirtmektedir” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, 38 sıra sayılı 12. Kalkınma Planı’nın kamuda stratejik yöntem başlığı altında ki 944’üncü paragrafı hakkında değişiklik önergesi üzerine İYİ Parti Grubu adına TBMM’ inde söz aldı.

“SAYIŞTAY BUGÜN İKTİDAR BASKISI İLE İŞLEVSİZ BIRAKILIYOR”

Sayıştay’ın bugün iktidar baskısı ile işlevsiz bırakıldığını, vesayetten rahatsızlık duyduklarını ve sonuna kadar mücadele ettiklerini söyleyenlerin bugün tüm kamu kurumlarında kendi vesayetlerini oluşturduklarını söyleyen Milletvekili Kocamaz, Varlık Fonu Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı gibi pek çok kurumun Sayıştay denetiminin dışında tutulduğunu vurguladı.

Kocamaz, “Kamu kurumlarının Sayıştay denetiminden kaçırılması şeffaflığı zedelediği gibi kurumların hatasını da görmesini engellemekte ve kendilerini düzeltmelerine de fırsat vermemektedir. Ayrıca bu kurumlar Sayıştay denetiminden kaçırıldığı için yapılması gereken denetim yabancı firmalara yaptırılmakta, 161 yıllık bir kurumun bilgi ve tecrübesi hiçe sayılmakta ayrıca da kamu zararına neden olunmaktadır” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Sayıştay denetçileri tarafından tespit edilen bazı bulguların üst kurul tarafından sansürlenmekte ve Sayıştay raporlarına girmesine engellendiğini ifade ederek “Bu durum birçok raporun içinin boşaltılması ve yapılan usulsüzlüklerin gizlenmesi anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.

Kocamaz, Değişiklik önergesiyle ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Sayıştay denetimine alınması, raporların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurgulayarak önergelerinin komisyonda kabul edilmediğini belirterek “Peki burada hangi yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ya da neyi kimden gizleme çabası yapmaktadır” diye sordu.

“KAMUDA ŞEFFAFLIK ÇOK ÖNEMLİDİR”

Kocamaz, amaçlarının başta Sayıştay olmak üzere ülkedeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının görevlerini layıkıyla yapmaları ve hesap verilebilirliliklerinin sağlanması olduğuna dikkat çekti.

Kocamaz, “Tüyü bitmedik yetimin hakkının korunması ve milletimizden toplanan vergilerin hangi işlemlerde kullanıldığı ve nerelerde nasıl harcandığının hesabı bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından mutlaka verilmelidir. Aksi takdirde tüm kurumlar ve sizler töhmet altında kalırsınız. Sayıştay’ın gerçek anlamda iktidar partisinin baskılarından uzak ve bağımsız bir şekilde görevini yerine getirmesi amacıyla değişiklik önergemizi yeniden genel kurulun sunuyor ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Devletin kurumlarının güven kaybetmesinin, üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Kocamaz, güvensizliğin en başta yabancı yatırımları ve Türkiye’nin dünyada ki vizyonunu ve itibarını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.

Kocamaz “Türkiye bu nedenle 1. Lig yerine 2’inci 3’üncü lig de yer almaktadır. Sayıştay’a olan güven her geçen gün azalmaktadır. Sayıştay, “Ne için hükümeti korumak amacıyla işine gelen bulguları meclise gönderiyor işine gelmeyenleri göndermiyor”? Bunu sorgulamak ve milletin haklarını korumak milletimiz adına bu gazi meclisin görevidir” dedi.

“TÜİK, RAKAMLARA TAKLA ATTIRARAK ENFLASYONU DÜŞÜK GÖSTERİYOR”

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) güven kalmadığını sözlerine ekleyen Kocamaz,”TÜİK bugün hükümeti korumak için siyasi kararlara imza atıyor. Rakamlara takla attırarak enflasyonu düşük gösteriyor. Bu nedenle işçi memur emekli asgari ücretli kesime daha düşük maaş zammı yapılıyor. Böylece ücretlilerin hakkı gasp ediliyor. İktidara sormak gerekir. Hemen her konuda haktan hukuktan kul hakkından dem vuran sizlersiniz peki bu bir kul hakkı değimlidir. Verilen hukuksuz kararlarla yargıya güvende kalmamıştır. Ayrıca mahkeme kararlarının uygulanması da ayrı bir garabettir. Kararlar hukuk kurallarına göre değil adamına göre alınmaya başlamıştır” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir