Ana Sayfa / DÜNYA / Kiev’de 35 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi; Rus güçleri Herson’da kontrolün ele geçirildiğini söyledi

Kiev’de 35 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi; Rus güçleri Herson’da kontrolün ele geçirildiğini söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rus askerlerine seslenerek, “savaşı devam ettirmenin utancı yerine teslim olma” çağrısında bulundu.

Konuşmasını Rusça yapan Zelenski, “Ukrayna halkı olarak size yaşamanız için ikinci bir şans veriyoruz. Eğer kuvvetlerimize teslim olursanız size her insanın davranılmayı hak ettiği şekilde davranacağız: Onurla” dedi.

Zelenski, Rusya-Ukrayna müzakerelerinin salı günü devam edeceğini açıkladı.

Çeşitli kaynaklar, sabah saatlerinde başkent Kiev’de patlamalar duyulduğumu belirtti.

Oligarkların önde gelenlerinden Rostec CEO’su ve eski KGB çalışanı Sergey Çemezov‘un 140 milyon sterlinlik yatına İspanya’da el konuldu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Suriye’den binden fazla paralı asker topladığını ve bu askerlerden 400’ünün Ukrayna sınırına konuşlandırıldığını iddia etti.

Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.

İşte dakika dakika 15 Mart’ta yaşananlar…

18.00 Rusya, ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da dahil 13 ABD’li diplomatı yaptırım listesine aldı.

17.30 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çin’den Rusya’yı kınamasını ve Ukrayna’nın işgaline destek olmamasını istedi.

Stoltenberg, “NATO toprağının her karışını koruyacağız” dedi.

16.17 İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Ukraynalı mevkidaşı Dimitro Kuleba ile Rusya’ya yönelik mali yaptırımlar konusunu ele aldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Lapid ve Kuleba “uzun ve verimli” bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kuleba’nın Lapid’e İsrail’in Ukrayna ile Rusya arasında ara buluculuk çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği belirtilerek, Rusya’ya yönelik mali yaptırımlar konusunda İsrail’in durumunu görüştüğü aktarıldı.

Lapid de mevkidaşına İsrail’in Ukrayna’ya gönderdiği insani yardım ve burada kuracağı sahra hastanesi hakkında bilgi verdi.

16.03 Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında başlatılan müzakerelerin çevrim içi formatta devam ettiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki müzakerelerin dünkü teknik aradan sonra yeniden başlatıldığını duyurdu. Podolyak, “Müzakereler yeniden başlatıldı. Taraflar arasında zorlu bir tartışma sürüyor.” ifadesini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

TISİAD kongreye gitti mevcut başkan Çelik, güven tazeledi

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TISİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda oy birliğiyle ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir