Ana Sayfa / KADIN / Kadın öğretmene kıyafet uyarısı

Kadın öğretmene kıyafet uyarısı

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde özel eğitim veren bir okulda görevli bir kadın öğretmene “yırtmaçlı etek, kısa kollu tişört, yüksek topuklu ayakkabı, yakası açık gömlek giydiği” gerekçesiyle uyarı cezası verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Kadın Eğitim Emekçilerinin Kılık/Kıyafet Denetimine Karşı Çıkıyoruz” dedi.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bir özel eğitim okulunda görevli bir kadın öğretmene, giyim tarzı nedeniyle uyarı cezası verilmesine ilişkin olarak Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül açıklamada bulundu. Sümbül, Milli Eğitim Bakanı’nın göreve gelir gelmez kadın öğretmenlerin giyimini denetleyebilmek, sendikaların aldığı özgür kılık/kıyafet kararlarını boşa çıkarmak için önlük giymeyi tavsiye ettiği ve önlükleri bedava dağıtmayı taahhüt ettiği bir karara imza attığına dikkat çekti. Sümbül, bakanlığın, kadın öğretmenlerin giyimini takıntı haline getirerek laik yaşamı dizayn etmeye çalıştığını ifade etti. Özellikle Eğitim Sen’in girişimleri sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın önlük meselesinde karşılaştığı direncin ardından, okullarda bu durumdan vazife çıkarıldığını belirten Sümbül, kadın çalışanların etek boyları, gömlek yakaları ve elbiselerinin kol uzunlukları gibi konularda müdahalelere tanık olduklarını ifade etti.

“KADIN EMEKÇİLERİ BASKI ALTINA ALMAYI AMAÇLIYOR”

Son olarak, özel bir eğitim uygulama okulunda bir okul müdürü tarafından kadın eğitimcilere yırtmaçlı etek, kısa kollu tişört, yakası açık gömlek giymek gerekçesiyle uyarı cezası verildiğini belirten Sümbül, bu tür müdahalelerin kadın emekçileri baskı altına almayı ve kişiliksizleştirmeyi amaçlayan bir düşünce olduğunu savundu. Eğitim Sen olarak, kadına yönelik ayrımcılık, baskı, mobbing, şiddet gibi her türlü tutuma karşı olduklarını ve bu konuda mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Mahmut Sümbül, “Kadın, yaşam, özgürlük” anlayışıyla yaşamı büyüten kadınlarla dayanışmayı büyüterek gerici zihinlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir