Ana Sayfa / Manşet / İş insanı Aydın Oğuz’un oğlu Özgür Oğuz avukat oldu

İş insanı Aydın Oğuz’un oğlu Özgür Oğuz avukat oldu

Mersin’in tanınmış iş adamlarından Aydın Oğuz’un oğlu Özgür Oğuz stajını tamamlayarak avukat oldu. Özgür Oğuz’un cübbe giyme töreninde konuşan Mersin Barosu Başkanı Avukat Gazi Özdemir, avukatlık mesleğinin kutsallığına dikkat çekerek, “Bugün burada meslek yemini ederek meslek hayatına başlayacak olan meslektaşlarımızın mesleği en iyi şekilde temsil edeceklerinden hem şahsımın hem de Mersin Barosu’nun hiçbir kuşkusu yok. Umutsuz olunmamalı, memlekette avukatlar olduğu sürece umut kesilmez” dedi.

Mersin Barosu’nda 10 avukat adayı, stajyerlik süreçlerini tamamlayarak, avukatlık yemini edip meslek hayatına başlamış oldu. Duygu dolu anların yaşandığı yemin töreninde stajyer avukatlar, avukatlık ruhsatlarını alarak, cübbelerini giydi. Yanında stajyerlik görevini başarılı bir şekilde tamamlayıp, cübbesini giyen Mersin’in tanınmış iş adamlarından Aydın Oğuz’un oğlu Avukat Özgür Oğuz’un stajyerlik avukatı Avukat Kemal Ahlazlıoğlu “Bu güzel günde hep beraber olmak hakikaten çok güzel bir duygu. Ülkemizde başarılı avukat olmaktan çok, başarılı hukukçu olmak çok önemli. Hukukun üstünlüğüne, hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini savunmak günümüzde daha da elzem bir halde. Maalesef insanlar söyledikleri şarkılardan, düşüncelerinden, basın açıklamalarından dolayı yargılanmalara ve tutuklanmalara neden olmakta. Biz avukatlar, biz hukukçular; hukukun üstünlüğünden asla ödün vermemeliyiz ve hukuksuzluklara, olumsuzlara, baskıya ve zulme hep birlikte tavır almak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“AVUKATLAR DOĞDUĞU SÜRECE UMUTSUZ OLUNMAZ”

Yemin töreninde, ailelerin avukat adaylarının üzerindeki emeklerine değinerek, avukatlık mesleğinin önemine dikkat çeken Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir ise, “Avukatlık mesleği çok kutsal bir meslek olmakla beraber, dün yaşadığımız bazı olaylar vardı. Polis tarafından avukatlarımıza bir çirkin saldırı oldu ama biz bu olayların her zaman takipçisi olacağımızı buradan siz değerli ailelerin ve meslektaşlarımıza da bir kez daha dile getirmek isterim. Bugün burada meslek yemini ederek meslek hayatına başlayacak olan meslektaşlarımızın mesleği en iyi şekilde temsil edeceklerinden hem şahsımın hem de Mersin Barosu’nun hiçbir kuşkusu yok. Değerli stajyer avukatlarımızın burada aileleri de yanlarında tabi bu duruma gelene kadar ailelerinin bu üzerlerinde çok fazla emeği var. Ben şahsım adına ve mesleğimiz adına özellikle burada emek harcayan her aileye de çok teşekkür ediyorum. Burada birçok meslektaşlarımız var ve hepsi de biliyorlardır; bizim için bir ruhsat töreni olmadı ve adliye koridorlarında bize ayakta bir metin okutarak, ‘avukat oldunuz’ dediler. O zaman yanımızda ailemiz yoktu biz cübbelerimizi giyerken. Daha sonra cübbelerin törenle verilmesi Mersin Barosu ve diğer barolarda gelenek haline geldi. Burada arkadaşlarımızın yıllar sonra ailelerinin huzurunda ruhsatlarını almaları çok önemli ve duygu patlamalarının olması da gayet normal. Umutsuz olunmamalı, memlekette avukatlar olduğu sürece umut kesilmez. Bizim meslekte avukatlık, yemin edasıyla birlikte başlamaktadır” şeklinde konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir