Ana Sayfa / Manşet / Hamas’tan Tel Aviv’e yönelik füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Hamas’tan Tel Aviv’e yönelik füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Hamas’tan İsrail’e yapılan füze saldırıları sonrası İsrail tarafında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail’in Tel Aviv kentine yönelik füze saldırıları sonrası sirenler çalmaya başladı ve Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi.

Hava savunma sistemlerinin bazı roketleri engelleyemediği görüldü.

Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, 130 roketle Tel Aviv ve çevresine saldırılar düzenlendiği bilgisi verildi.

srail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Benny Gantz, ortak bir açıklamada bulunarak saldırıları düzeneyen Hamas ve İslami Cihad örgütlerinin ‘büyük bir bedel ödeyeceğini’ ifade ettiler.

Arap Birliği, İsrail’e karşı uluslararası toplumu hareket etmeye çağırdı

Katar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, İsrail’in saldırılarına karşı durmak ve Filistin halkını desteklemek amacıyla birliğe üye ülkelerle alınan ortak bir kararla uluslararası kurum ve kuruluşları konuyla ilgili acil harekete geçmeye çağırdı.

Toplantıda söz alan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail’in Kudüs dosyasını tamamen kapatmak için bir maceraya giriştiğini belirterek, ABD yönetimini saldırılarla ilgili sessiz kalmasından dolayı kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ise, “Kudüs’te İsrail saldırılarına karşı kutsallarını ve evlerini korumaya çalışan kardeşlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Mısır’ın geçen günlerde saldırıların durdurulması için İsrail yönetimi ve bazı devletlerle yoğun bir diplomasi trafiğine girdiğini söyleyen Şukri, buna karşılık girişimlerin herhangi bir neticeye ulaşamadığını sözlerine ekledi.

Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi ise İsrail’in Kudüs’te yürüttüğü saldırılarla bütün uluslararası kararları çiğnediğine dikkat çekti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, gerçekleştirilen toplantının hedefinin sadece Kudüs’te yaşanan olayları kınamak olmadığını belirterek, asıl amacın dünyaya Filistin’deki durumun bu şekilde sürdürülebilir olmadığını gösteren açık bir mesaj iletmek olduğunu vurguladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı: Gazze’den gelen roket saldırılarını engellemekte büyük başarı elde ettik

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, yaptığı açıklamada roket saldırılarını engellemek için hava kuvvetleriyle eşgüdümlü olarak çalıştıklarını belirtti.

Kohavi, “Gazze’den gelen roket saldırılarını engellemekte büyük başarı elde ettik” dedi.

“Büyük çapta saldırılara devam edeceğiz” diyen yetkili, “Gazze’de tek bir evden roket fırlatılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze’de şehit sayısı 10’u çocuk olmak üzere 30’a yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ”Gazze’de şehit sayısı 10’u çocuk olmak üzere 30’a yükseldi, 203 kişi yaralandı” denildi.

İsrail Savunma Bakanı Gantz: Birçok hedefimiz var ve bu sadece başlangıç

İsrail Savunma Bakanı Gantz, ”Gazze’ye ağır darbeler indirdik, birçok hedefimiz var ve bu sadece başlangıç” açıklamasını yaptı.

Gantz’in ardından açıklama yapan İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, “Gazze’de 500 hedefi vurduk, onlarca teröristi öldürdük ve çok sayıda altyapı tesisini imha ettik” dedi.

Netanyahu: Hamas ve İslami Cihad büyük bir ödeyecek

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ”Hamas ve İslami Cihad büyük bir bedel ödeyecek” açıklamasını yaptı.

Hamas lideri Heniyye: Kudüs için her türlü bedeli ödemeye hazırız

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ”Kudüs için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Gazze’yi Kudüs’e bağlayan denklem, direniş ile kimlik eşitliği anlamına geliyor” açıklamasını yapt

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir