Ana Sayfa / Manşet / Göher Şahin Yenişehir’e talip

Göher Şahin Yenişehir’e talip

Mersin’de uzun yıllar belediyelerin üst kademelerinde görev yapan Ziraat Mühendisi Göher Şahin, adeta miting havasında gerçekleştirdiği etkinlikle CHP’den Yenişehir Belediye Başkanı olmak için aday adaylığını duyurdu. Kadınların sevgi seliyle karşılaşan Şahin, “Müfide İlhan’dan 75 yıl sonra Mersin’e yeniden bir kadın belediye başkanı onurunu yaşatmak istiyorum” dedi.

Mersin’de yerel seçim heyecanı başladı. Adaylığı kesinleşen belediye başkanları 03 Mart 2024 tarihinde ilan edilecek. Bu kapsamda Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı Göher Şahin de, Yenişehir İlçe Başkanlığı’nda miting havasında açıklama yaparak belediye başkanlığı için aday adaylığını duyurdu.

Meşaleler eşliğinde sokağa gelen Şahin, vatandaşlarla tek tek tokalaştı, dertlerini dinledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen açıklamada kadın destekçiler ön plandaydı. Mersin’de kadın belediye başkanı görmek istediklerini dile getiren kadınlar; ‘Helal sana Göher’ diye bağırıp, alkışlarla Şahin’e destek verdi.

Açıklama öncesi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşundan bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılanan Şahin, kürsüye gelerek öncelikle 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesine ilişkin atıfta bulundu. 1934 yılı 5 Aralık gününü gösterdiğinde TBMM’ne seçim kanunun değiştirilmesi yönünde bir teklif sunulduğunu hatırlatan Şahin, “Teklif Türk vatandaşı olan her kadına 22 yaşında seçme, 30 yaşında da seçilme hakkı tanıyordu. O tarihi günde 317 üyeli mecliste bulunan 258 üyenin tamamının kabul oyu ile Türkiye birçok batılı ülkeden de önce kadınlarına milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınmış oldu. Bundan tam 75 yıl önce ise Mersinliler Müfide İlhan’ı Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olarak seçerek, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında Mersin’in gösterdiği faziletli tavır dünyaya örnek olmuştur” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI KALICI KILACAĞIZ”

Konuşmasının devamında, “Şimdi ise zaman yeni bir yolculuğa başlama zamanı! 81 il 922 ilçede bu yolun her sokağı bir baba evine çıkar” diyen Şahin, şunları söyledi: “Bu evin kapısını açan, ocağını tüttüren, ışığını bir gün olsun kapatmayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin her üyesine Cumhuriyetin yetiştirdiği bir yurttaş olarak minnet borçluyum. 34 yıllık bürokrasi ve yerel yönetimler tecrübemi, yeni bir yolculukta halkımıza hizmet için, ilk adımlarımı atıyorum. 34 yıla yaklaşan yerel yönetim tecrübemle katılımcılık, şeffaflık, sosyal adalet ilkeleri çerçevesinde 21’inci yüzyılın bizlere sunduğu fırsatları kullanarak, Yenişehir’imizi Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceğiz. Bilhassa kimsesizlerin kimsesi, tüm dezavantajlı grupların yanındaki şefkat eli olan sosyal belediyecilik anlayışını kalıcı kılacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Müfide İlhan’dan 75 yıl sonra Mersin’e yeniden bir Kadın Belediye Başkanı onurunu yaşatmak istiyor, kaybedecek tek bir saniyemizin olmadığını biliyorum. Yenişehirlilerin yüzü gülsün diye durmadan, dinlenmeden çalışan dinamik bir Yenişehir Belediyesi için, Yol arkadaşlarım, dostlarım, sevgili Yenişehirlilerle birlikte yeni bir yola çıkıyoruz. Kentimizin sahip olduğu altın değerindeki sosyolojik altyapısı ile idari uygulamalardan özenli paydaş iletişimine, vatandaşların hayatını kolaylaştıran hizmetlerden estetik ve fonksiyonel yenilikleri ile Yenişehir’deki yönetim değişikliğinin somut izleri, yeni bir kimliğin, söylemiyle çok daha yüksek farkındalık sağlayacak, bu değerleri hep beraber paylaşacağız.”

“YENİŞEHİR YENİ BİR YOLCULUĞA BAŞLIYOR”

Yeni nesil Halkçı Belediyecilik anlayışı doğrultusunda “yönetilebilir çaresizlik ve yoksulluk” yerine insana dokunan, sorun çözmeye odaklı, üreterek mutlu olan, sosyal donatılarıyla, ekonomik alt yapısıyla, kültür ve sanatı önceleyen çağdaş bir kenti hep beraber oluşturabileceklerine dair inancının tam olduğunu vurgulayan Şahin, Yenişehir’in yeni bir yolculuğa başladığının altını çizdi. Şahin, bunun içinde başarı dolu öyküler barındıran bir yolculuk olduğunu söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir çift mavi gözün sonsuzluğunda yol almaktır. Sosyal Demokrat anlayışın tüm imkanlarından faydalanmayı hak eden Yenişehir; bu öykünün baş kahramanları. Bu öyküde şefkat, sevgi, iyilik, merhamet, güven, adalet, umut ve kadın eli öne çıkacak. Umut başarının en büyük gücü olacak. Güven duygusu bu yolu aydınlatacak. Doğrunun patikasından ilerleyecek, insana seslenen; seslenmekle kalmayıp insana dokunacak olan bu öyküde; kalıplara sığmayan kararlılığımızı 34 yıllık yerel yönetim deneyiminin bilgisi ve birikimi ile güçlendirip hep yeni bir öykü yazmak için kullanacağız” şeklinde konuştu. Şahin, son olarak Mersin’in kadim değerleri, çalışkan yurttaşları, umutlu gençleri, saygıdeğer anneleri için; “Ezber Bozan” bir Yenişehir’i dünyaya tanıtacaklarını, el ele kol kola “Yenişehir’in altın çocukları için” çalışacaklarını sözlerine ekledi.

AİLESİ DE DESTEK VERDİ

Açıklamanın ardından Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı Göher Şahin, eşi ve kızıyla aile fotoğrafı çektirdi ve kendisine sevgi gösterisinde bulunan kadınlarla öz çekim yaptı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Vahap Seçer: Arkamızdaki güç vatandaşın desteğidir

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in batısındaki 7 ilçede 2019’da yüzde 30 oranında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir