Ana Sayfa / KADIN / Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu (DGDF), basınla buluştu

Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu (DGDF), basınla buluştu

Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu (DGDF), basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yaptıkları çalışmaları anlattı. DGDF sözcüsü Murat Karahan, hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını belirtirken, DGDF Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Taş ise Türkiye’nin barışa, huzura ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

DGDF, yaptıkları çalışmaları anlatma ve yerel seçimlerle ilgili bir düğün salonunda kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi.

Açıklamaya DGDF’ye bağlı çok sayıda dernek ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

DGDF Genel Başkanı ve aynı zamanda Şırnaklılar Dernek Başkanı Mahmut Çalış katılımcıları selamlarken, DGDF Sözcüsü Murat Karahan da, dernekler adına basın açıklamasını okudu. Karahan, yöre dernekleri olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını belirterek, yerel yönetimlerden halkın sorunlarını çözecek adımlar beklediklerini ifade etti.

Federasyon olarak yakın zamanda birçok siyasi parti ve belediye Başkanlarını ziyaret ettiklerini aktaran Karahan, “Biz Doğu Güneydoğu Dernekler Federasyonu olarak; şehrimizin ve Ülkemizin huzuru, barışı ve kalkınması için bir araya gelmiş, sosyal sorumluluk taşıyan bir bakış ve anlayışla hareket eden bir STK’yız. Amacımız ve hedefimiz yaşadığımız kent olan Mersinimizin hak ettiği şekilde yönetilmesi ve olması gereken yerde değerleriyle farkındalık yaratmasıdır. Yine Federasyonumuzun genel amacı; Şehrimizde yaratmaya çalışacağımız demokratik bakış, toplumsal dayanışma ve kentlilik bilincinin tüm Türkiye’de hayat bulması için girişimlerde bulunmaktır. Biz istiyoruz ki; şehrimiz iyi yönetilsin, kentsel sorunlar çözülsün. Biz istiyoruz ki; toplumun tüm kesimleri birbirini anlasın ve bir arada huzurlu bir şekilde yaşamanın erdemini tüm Türkiye’ye örnek olarak sunsun. Biz istiyoruz ki; Farklılıkların bir arada birlikte yaşayabileceğinin somut örneğini, Mersin üzerinden herkese gösterebilelim. Mersin genç bir şehir. Ama maalesef bu gençliğini iyi donatamamış ve birçok alanda istenilen bakım yapılamamış. Son yıllarda; Hükümetin havaalanı, otoban bağlantıları, sanayi bölgeleri gibi altyapı hizmetleri ve Belediyelerimizin umut verici çalışmaları, bizleri de harekete geçirmiş ve umutlandırmıştır. Bu şehirde yaşıyorsak, suyunu içiyorsak, ekmeğini yiyorsak, karşılığında da bu güzel şehrimize gereken ilgi ve dayanışmamızı da göstermeliyiz diye yola çıktık.” dedi.

“Ayrımcılık yapan, sadece rant peşinde koşan, kendi kişisel çıkarını düşünen kesimlerin elbette karşısında olacağız.” Diyen Karahan,” Tabi ki; Mersin’e değer katan, hizmet eden, birlikte kalkınmayı hedefleyen herkesle birlikte hareket edeceğiz. Sokağımıza, caddemize, mahallemize, şehrimize ve ülkemize sahip çıkacağız. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, doğanın kirlenmemesi için sahip çıkacağız. Mersin farklı bölgelerden gelen vatandaşlardan oluşan bir şehir. Elbette geldiğimiz yerlerin kabul görmüş kültür ve geleneklerini unutmayacak ve yaşatacağız. Ama bunun yanında Mersin’lilik bilincinin gelişmesi, Mersin değerleri üzerinde hemşerilik duygusunun oluşması için de olabildiğince çaba harcayacağız. Hemşerilik bilinci, insanların aynı şehirde yaşamanın getirdiği ortak duygularla birbirlerine karşı sorumluluk duymasıdır. Bu bilinç, yaşadığımız yerin gelişimi, temizliği, güvenliği ve toplumsal refahı için bireyler olarak üzerimize düşen sorumluluğu anlamamızı sağlar. Şehrimize sahip çıkmak, sadece fiziki çevreyi korumakla kalmaz, aynı zamanda birlikte yaşadığımız insanların refahını artırmak ve demokratik değerlerine sahip çıkmak için de çaba göstermeyi gerektirir.” diye konuştu.

DGDF Genel Başkan Yardımcısı ve Batman İl ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı İhsan Taş ise,  sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin barışa, kardeşliğe ve huzura ihtiyacı olduğunu söyledi.

Son haftalarda artan ölüm haberlerine dikkat çeken Taş, “Her gözyaşı rengi aynıdır. Bu bir ayın içerisinde baktığımızda onlarca insanlar canından oldu. Bizim barışa, huzura ihtiyacımız var” dedi.

“Edi Bese, Artık Yeter” diyerek, siyasi partilere seslenen Taş, “Parlamentoda bir müzakere masasının kurulması bizim talebimizdir. Parlamentoda grubu olan bütün siyasi partilerimizin bir müzakere masasının kurulmasını talebimizdir, üyelerimizin, halkımızın önerisidir. Diyoruz ki savaş dilinden vazgeçelim. Barış diline dönelim” çağrısında bulundu.

Açıklamaların ardından federasyon yöneticileri gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

TOROSLAR BELEDİYESİ BOCCE TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, başarıdan başarıya koşuyor. Bocce Takımı, 23-28 Nisan tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir