Ana Sayfa / EĞİTİM / Demirağ Öğretmenler Günü’nü kutladı

Demirağ Öğretmenler Günü’nü kutladı

İş insanı Cavidan Demirağ, yayaınladığı yazılı mesajlar 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi Cavidan Demirağ, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Öğretmenler gününü tüm kalbi duyguları ile kutladığını ifade eden Demirağ, atanamayan, intihar eden nice öğretmenler olduğunu belirterek hükümeti, işlevsizlikle suçladı.
“Bu ülke öğretmenlerin omzunda yükselmiştir”
Demirağ açıklamasında;” Toplumların bilgili ve kültürlü nesiller olarak yetişmesinde siz öğretmenlerimiz, geleceğimizin en büyük güvencesisiniz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen siz değerli öğretmenlerimiz ülkemizin her noktasında, her kademesinde büyük bir özveri ile görev yaparak, ulaşacağımız aydınlık yarınların mimarı olacaksınız. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’, ‘Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister’ sözlerinde vurguladığı gibi yeni nesli, bu donanım ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Şüphesiz ki ülkemiz; sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanlarının, ülkemizin her köşesinde sabırla ve fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmiştir.” dedi.
“Birçok öğretmen ihraç edildi, dayanamadı intihar etti”
Açıklamasına devam eden Demirağ bugünkü sistemi de eleştirerek;” Bugünün koşullarına baktığımızda vefakar, cefakar, eğitim emekçilerinin koşullarının daha kötüye gittiğini görmekteyiz.Yüzlerce öğretmen sendikal faaliyetler bahane edilerek görevlerinden uzaklaştırılmış, akademisyenler ihraç edilmiş, binlerce öğrenci  mağdur edilmiştir. Mağdur edilen sadece öğretmenler, öğrenciler değil veliler, eğitim sistemimiz, ülkemizin aydınlık geleceğidir.Son yıllarda baskılar öğretmenlerimizi ne yazık ki hayatlarından vazgeçme noktasına taşımaktadır. Gecen yil sözleşmeli Türkçe öğretmeni 25 yaşındaki Saadet Harmancı kendisine uygulanan mobbinge dayanamayarak yaşamına son vermiştir. İşte bu nedenlerden ötürü 24 Kasım Öğretmenler gününü içimiz buruk bir şekilde kutluyoruz. Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününde, görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlerin, görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerin, atanamayan öğretmenlerin bir an önce öğrencilerine kavuştukları, aydınlık günler bekliyor, bir an önce bu hukuksuzlukların sona ermesini umudunu yaşıyoruz.” dedi.
Demirağ açıklamasının sonunda;”Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim seferberliğine ‘Millet Mektepleri Başöğretmeni’ unvanıyla katıldığı bugünde, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Çok özel olarak ta Tarsus un emektar öğretmenlerinden) Kıymetli ve merhum halam MEDİHA ŞENZEYBEK i saygıyla anıyor ve rahmet diliyorum. Hepinizin günü tekrardan kutlu olsun” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İş Adamı Gürol Akbaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir