Ana Sayfa / KADIN / DEM Parti Mersin İl Kongresi Gerçekleşti Yeni Eş Başkanlar Belli Oldu

DEM Parti Mersin İl Kongresi Gerçekleşti Yeni Eş Başkanlar Belli Oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan İl Kongresi gerçekleşti. Kongrede Bedriye Kuş Bükte ile Reşat Aşan, il eşbaşkanlığına seçildiler.
Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımın olduğu kongrede, salona Kürtçe ve Türkçe olmak üzere “Zaman özgürlük zamanı”, “Kürt sorununa demokratik çözüm”, “Örgütlü gençlikle özgür geleceğe”, “Zaman başarmanın zamanı” pankartları asıldı.
Müzik dinletisi ile başlayan kongre, çekilen halaylarla devam etti. Dinletinin ardından dengbej Ramazan Eren, sahneye çıkarak kilamlar seslendirdi.
Kongrede konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, Demirtaş ve ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Bakırhan, ülkede derinleşen ekonomik krize işaret ederek, “Zor bir süreçten geçiyoruz. O kadar zor ki bu ülkeyi yönetenler, maalesef bir türlü Türkiye halklarının yaşamış olduğu yoksulluğu, işsizliği bir türlü anlamadılar. Onlara göre gayet mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşıyoruz. Çünkü onlar asgari ücretle geçinmiyorlar, onlar 7 bin 500 lira emekli maaşıyla geçinmiyorlar, onların kombileri açık ve çocukları yaşamlarını devam ettiriyorlar. Ama başta Mersinli, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Alevilerin diğer etnik ve inanç gruplarının nasıl yaşadıklarının onlar için bir önemi yoktur. Evet zor bir süreç. Toplumu anlamayan, toplum karşıtı kendi çıkarları ve menfaatleri için çalışan bir iktidar ve yönetimle karşı karşıyayız. Biz bu gerçekliği bilerek, umudumuzu korumaya devam ediyoruz, umudumuzu koruyacağız. Bir gün bu talancıları, bu cezaevlerine kumpas davalarıyla attıkları ama annelerinin, babalarının taziyesine gidemeyen yoldaşlarımızın da özgür olduğu, bu yolsuzluğun, bu hukuksuzluğun, bu çözümsüzlüğün, bu anti demokratik uygulamaları yapanlardan hesap soracağımız günlere dair umudumuzu koruyoruz, korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde DEM Parti Mersin yeni il eş başkanları olarak Reşat Aşan ve Bedriye Kuş oldular.Yeni yönetim kurulu listesi bu şekilde oluştu:”Hasan Cide, Güler Cırlaz, Mehmet Demir, Maşallah Nas, Yılmaz Güney, Sakine Ertaş, Mahmut Avcıl, Ahmet Gücenmez, Nevzat Çevik, Şükrü Alkanlı, Abdullah Özcan, Yusuf Eroğlu, Yusuf Yiğit ve İsmail Aksu isimlerinden oluştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir