Ana Sayfa / Manşet / CHP 27. ve 29. Dönem PM üyesi Cavidan Demirağ, CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutladı

CHP 27. ve 29. Dönem PM üyesi Cavidan Demirağ, CHP’nin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutladı

CHP 27. ve 29. Dönem PM üyesi, Mersin Kadın Gücü grubu sözcüsü ve İnşaat mühendisi Cavidan Demirağ, CHP’nin 98. Kuruluş yıldönümüyle ilgili yazılı bir mesaj yayınlayarak kutladı.

CHP’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 9 Eylül 1923 tarihinde ‘Halk Fırkası’ adı ile kurulduğunu hatırlatan Demirağ, mesajında şunları kaydetti: “Cumhuriyetin ilanından sonra 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkası olarak, 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik CHP’nin dört temel ilkesi iken 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin amblemi altı oka çıkarılmıştır.”

” TÜRKİYE‘NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ”

Demirağ, CHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ülkenin kurtarıcısı ve kurucu partisi olduğunu ifade etti.
Cumhuriyeti kuranın, saltanı kaldıranın, hilafete son verenin ve ulusal birliği sağlayanın CHP olduğunun altını çizen Demirağ, “CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan reformlar ile çağdaş Türkiye’nin temelini atan bir partidir. Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir” dedi.

CHP’de iki dönem PM üyesi olarak görev yaptığını ve 30 yıla yakındır partide yer aldığını hatırlatan Demirağ,şöyle devam etti:” Kuruluş ve kurtuluşun partisi,30 2.cocugum gibi emek verdiğim partim CHP’nin 98. Kuruluş günü. Toplumda kök salmış, Cumhuriyeti ilan etmiş Devrim yapan
12 Eylül Darbesinin yok edemediği bir bilincin ve siyasal kimliğin ortak adı Demokrasiye öncülük eden
Kökleri, kuvvayi milliye ruhuna dayanan güçlü bir örgütü olan Sosyal demokrat düşünceye sahip Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.
İyiki  doğdun #CHP dev çınar 98 yaşında ..!!
Gurur dolu 98yıl
#iyikidoğdunCHP

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir