Ana Sayfa / ÇEVRE / Çevre Mühendislerinde genel kurul heyecanı

Çevre Mühendislerinde genel kurul heyecanı

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube 4. Dönem Olağan Genel Kurulu tamamlandı.  Genel kurulda konuşan Mersin Şube Başkanı Sinan Can, kentlerde yaşayan her kesim için çağdaş konfora ve ekolojik değerlere sahip koşulların ve yaşam alanlarının arttırılmasına dikkat çekti.

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube 4. Olağan Genel Kurulu, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Çoluk’un katılımıyla tamamlandı. Genel kurulda konuşan, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, kentlerde yaşayan her kesim için çağdaş konfora ve ekolojik değerlere sahip koşulların yaşam alanlarının arttırılmasının önemine vurgu yaptığı bir açıklama yaptı. Can, ayrıca, çeşitli çevresel konularda yapılan çalışmalardan ve mücadelelerden bahsederek, çevre dostu koşullara sahip, çevre sorunlarını önleyen yaşam alanlarının oluşturulmasına yönelik çabalarını sıraladı.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Can, “Kentimizde önemli bir yapısal problem haline gelen Nükleer Güç Santrali İnşasına karşı mücadelemiz; Mersinlileri kentin akciğerleri olarak niteledikleri Atatürk Parkı’nın korunması ve halkın etkin olarak kullanılması özelinde ki sahil bandında inşası süren Mersin Limanı Genişleme Çalışmalarına karşı mücadelemiz; Mersin’in Silifke ilçesine yaklaşık 32 km mesafede yer alan nitelikli ekolojik özelliklere sahip Tisan Adası’nda yapılaşmanın durdurulmasına yönelik karşı mücadelemiz; Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi statüsündeki Göksu Deltasına zarar vereceğini düşündüğümüz yatırımların başında gelen Taşucu SEKA limanı genişleme projesi ve Serbest Bölge yapımının planlanmasına karşı mücadelemiz; Kontrolsüz ve yaşam alanlarına yakın mesafelerde yapılması planlanan maden ocakları yatırımlarına karşı mücadelemiz; Her yıl arttığını raporlar ile yayınladığımız Mersin İli Hava Kirliliği gün sayısının azaltılmasına yönelik kurumları ve yurttaşları göreve çağrılması yönelik çalışmalarımız; Kentimizin iklim değişikliği ve kuraklık ile karşı karşıya kaldığı noktada teknik ve sosyal yönlerle doğal afetlerin minimize edilmesine yönelik çalışmalarımız; Kentimizde var olan yapı stoğunun sağlıklaştırılması ve depremlere karşı daha dirençli hale getirilmesine yönelik çalışmaların teşvikine yönelik çalışmalarımız; Doğal sit alanlarının korunması ve tarımsal alanların yapılaşmaya açılmamasının önüne geçilmesine karşı mücadelemiz, devam edecektir. Çevre Mühendisliği mesleği mensuplarının ortak gereksinimlerini karşılamak, mesleki etkinlikleri kolaylaştırmak, mesleğin genel yararlara uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere, kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunmasında, yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, çevre ve tarihi değerlerin ve kültürel mirasın korunmasında, ülkenin sanatsal ve teknik kalkınmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunacağımızı şimdiden belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı. Can’ın konuşmasının ardından yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir