Ana Sayfa / Manşet / Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut: Medya tarafsız ve hür olmalı

Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut: Medya tarafsız ve hür olmalı

Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla yazılı bir mesaj yayınlayarak, çalışan gazeteciler gününü kutladı. Başarılı iş adamı Bulut, medyanın tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini söyledi.

Mersin’de inşaat, otel ve birçok alanda yatırımları olan Marvista Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bulut, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Medyanın tarafsız ve hür olması gerektiğini belirten Fırat, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Medya mensupları ne yazıkki zor şartlar altında çalışıyorlar. Ülkemizde 23.306 gazetecinin önemli bölümü zor şartlarda görevini yapıyor. Ya da işsiz. Gazetecilik mezunlarında işsizlik oranı genel işsizlik oranının iki katından fazla duruma geldi. Yerel Gazeteler yayın yaptıkları yörelerin sorunlarını gündeme getiren, zor şartlara rağmen illerinin, ilçelerinin her anlamda kalkınması için mücadele veren basın kuruluşları, artan girdi maliyetleri karşısında bir bir kapılarına kilit vurmak zorunda kalıyor. Yerel basına reklam verebilecek özel kuruluşlar ekonomik sorunlar nedeni ile ilk tasarrufu basına verdiği desteği kesmek oluyor. Resmi ilan bedellerinin olması gereken rakamların çok altında kalması sonucu yerel gazeteler varlıklarını sürdüremeyecek duruma gelirken, ulusal gazetelerde kağıt fiyat artışı ve diğer matbaa ve genel giderlerle zor şartlarda yayınını sürdürüyor.

Bir iş insanı olarak her zaman basın mensuplarının yanında olduğunun altını çizen Bulut, Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına fedakârca çalışan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsurudur. Bu duygu ve düşüncelerle; Mersin’imizin kıymetli basın mensupları başta olmak üzere, gerçeklerin peşinden koşarak, toplumu aydınlatan ve halkımızın sesi olan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, kendilerine başarılı bir meslek hayatı dilerim” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir