Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / BATMAN DER Yetkilisi Yazar Taş: Sosyal ve Kültürel faaliyetlere ağırlık vereceğiz

BATMAN DER Yetkilisi Yazar Taş: Sosyal ve Kültürel faaliyetlere ağırlık vereceğiz

Mersin’de faaliyet gösteren Batman Kültür Ve Dayanışma Derneği ( BATMAN DER) Sosyal ve Kültürel Faaliyetleriyle ön planda. BATMAN DER), Denetleme Kurulu Üyesi Yazar Mehmet İhsan Taş, sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini söyledi.

“ BATMAN TARİHİ BİR YERDİR”

Yardım faaliyeti ve yaptıkları diğer sosyal kültürel çalışmalarına ilişkin habernews24.com’a konuşan BATMAN-DER Batman Kültür Ve Dayanışma Derneği ( BATMAN DER), Denetleme Kurulu Üyesi Yazar Mehmet İhsan Taş, Batman’ın tarihsel bir yeri olduğuna dikkat çekti.

“ESKİDEN İLÇEYDİ”

Batman’da bir sürü tarih yerlerinin olduğunu belirten Taş, “Batman 1990’lı yılların başında Diyarbakır Mardin Siirt üçgeni arasında bulunan bölgede irili ufaklı birçok köy ve kaza bulunuyordu.

Günümüzde il olan Batman bu üçgen içinde yer alan İluh adında bir köydü. 1950’lerin başında bölgeye petrol Rafinelerinin kurulmasıyla Batman hızla gelişerek 1957’de Siirt’e bağlı bir ilçe oldu. 1990 yılında Batman il olarak bu üçgen içindeki küçük kırsal yerleşim birimlerinin merkezi oldu.” Dedi

“ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Yazar Taş, dernek olarak çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:” Mersin’de on binlerce Batmanlı yaşamaktadır. Ancak Batmanlılar daha önce birbirinden kopuktu. Derneğimiz Batmanlıları birbirlerine yakınlaştırdı ve aralarında sosyal kültürel bağlantılarını geliştirdi. Derneğimiz Batmanlıların hizmetinde olduğu gibi tüm insanlarımızın hizmetindedir. Derneğimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan kolilerini dağıttı. Daha da yardımlar yapacağız. Pandemiden dolayı çok istediğimiz gibi yardımlar çalışmalar yapamıyoruz. Pandemiden sonra çok güzel çalışmalarımız olacak. Bütün planlarımızı yaptık.”

.”DERNEK BÜNYESİNDE CENAZE NAKİL AMBULANS İLE TAZİYE ÇADIRIMIZ VAR”

Derneğimiz Mersin’de sadece Batman halkına değil, tüm halkımızın hizmetinde olmaya çalışmaktadır. Derneğimizin 2 adet Taziye çadırı bulunmaktadır. Çadırlara mevcut masa sandalyenin yanı sıra 1 cenaze Nakil Ambulans arabası bulunmaktadır. Cenaze Ambulans nakil arabamız hergün sadece Batmanlıların değil herkesin hizmetindedir. Ambulans hizmetimiz ücretsiz bir şekilde herkesin hizmetindedir. Ve şoförüyle hizmet vermektedir. Biz insanlarımızın iyi günde olsa kötü günde olsa yanlarında olmak onlara yardımcı olmak istiyoruz”.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Mersin’de, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” kutlama törenine katılan Akdeniz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir