Ana Sayfa / KADIN / Başkan Tarhan: “Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

Başkan Tarhan: “Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

2 dönemdir Mezitli’yi yöneten CHP’li Tarhan, önümüzdeki yerel seçimlerde bir kez daha başkan olmak istediğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yapan mevcut Başkan Neşet Tarhan, süreçle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Tarhan açıklamasında, 10 yıllık belediye başkanlığında alnı açık, yüzü ak bir şekilde tekrar Mezitli halkının huzurunda olduğunu söyledi. 2014 yılında yüzde 44 oy ile seçilirken, MHP ve AKP ittifakının yüzde 50 oy aldığını, 2019 yılında ise yüzde 57 oy ile seçilirken MHP ve AKP ittifakının yüzde 36,5 oy aldığını hatırlatan Başkan Tarhan, “Yani 2014’de AKP ve MHP’ye oy veren yüzde 13 seçmen 2019’da CHP’ye oy vermiştir. 2023 milletvekili seçimlerinde CHP yüzde 54, Cumhur İttifakı yüzde 30, Emek ve Özgürlük ittifakı yüzde12 oy almıştır. 2019’da 6 bin 573 yabancı seçmen var iken, 2023’de 5 bin 67 Suriyeli + 2 bin 69 diğer yabancılar olmak üzere toplam 7bin 136 yabancı seçmen oy kullanmıştır” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR KURUM VE KİŞİYE 1 KURUŞ BORÇ YOK”

“Mezitli’ye değer katan bir belediye başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım. Yolsuzluğun, rüşvetin girmediği bir belediyenin başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım” diyen Başkan Tarhan, şöyle devam etti: “Söz verdiklerinden fazlasını yapan bir belediyenin başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım. Kimseye 1 metrekare imar rantı sağlamayan bir belediyenin başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım. 1 metrekare yeşil alanı, belediye hizmet alanını imara açmayan bir belediyenin başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım. Söz verdiklerinden fazlasını yapan bir belediye başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım. Hiçbir kurum ve kişiye 1 kuruş borcu olmayan bir belediyenin başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım. Çalışanlarına en yüksek ücreti veren bir belediyenin başkanı olarak; Mezitli halkının huzurundayım. 10 yılda Mezitli halkı şu görüşte birleşti; Neşet Tarhan söz verir ise mutlaka yapar. Neşet Tarhan hizmette kesinlikle siyasi düşünce ayrımı yapmaz. İşte böyle bir başkan olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday adayı olarak takdiri Mezitli halkına bırakıyorum. Düşüncesi ne olursa olsun herkesin, halkın belediye başkanı olarak görevimi sürdürmeye kararlıyım.”

 

“ÖRNEK BELEDİYE OLDUK”

10 yılda yaptığı projelerden bazılarını anlatan Başkan Tarhan, “Kültür Merkezi’nden, Mezitli Belediyesi Hizmet Binası’na, Amfi Tiyatro’dan Otizm Köyü’ne, Cemevi’nden Türkiye’nin en başarılı ve en çok tercih edilen Gündüz Bakımevlerine kadar birçok dev yatırımı ilçemize kazandırdık. Sadece 2023 yılında Kapalı Yüzme Havuzu, Lions Sosyal Merkezi’nin temelini attık, 306 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nun da inşasını bitirmek üzereyiz. Tüm bunların yaparken, borcumuz yok ve kredi kullanmadık. Çalışanına en yüksek ücreti veren belediyelerden birisiyiz. Elimden geldiğince çalışan arkadaşlarımı ekonomik anlamda ezdirmemeye özen gösteriyorum. Belediye kadromuz ve halkımız ile birlikte Mersin’de örnek bir belediye olduk. Halkımız Belediyemiz güveniyor ve katılım gösteriyor. Halkımızın bizlere olan güvenini ve desteğini her zaman hissediyoruz. Belediye olarak yaptığımız tüm çalışmalarımıza katılımıyla bizleri yalnız bırakmayan Mezitli halkımızla onur duyuyorum. Her gün daha iyi hizmet sunacağız ve Mezitli ailem için yeni projeler üreteceğiz. Son günlerde öğrencilere kırtasiye yardımından, üniversite öğrencilerine eğitim yardımı, emeklilerden 65 yaş aylığı alanlara kadar 1000 TL 100. Yıl ikramiyesi, Mezitli’de yaşayan her yaştan insanın kışlık giyim gereksinimine kadar önemli sosyal destek projelerine imza attık” ifadelerini kullandı. Başkan Tarhan, son olarak; Mezitli’yi daha da ileriye taşımak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Perihan Koca: Tarım Şirketlerinin Denetlenmeleri ve Kısıtlanmaları Gerekiyor

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir