Ana Sayfa / KADIN / Başkan Seçer: “Mersin halkı hizmete oy verecek. Hiç endişem yok”

Başkan Seçer: “Mersin halkı hizmete oy verecek. Hiç endişem yok”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halkın hizmet eden yerel yöneticilere oy vereceğine inandığını belirterek “Sen 4,5 yıl yat. Seçime 3 ay kala kampanya yap, seçim kazan. Kazanabilir misin? Yatmadıysan sorun yok. Telaş etmeye gerek yok. Görevinizi yaptıysanız rahat olun. Adaysanız aday olun, gidin deyin ki hizmet yaptım, bunun karşılığında desteğinizi verin. Ben inanıyorum herkes hizmete oy verir. Ben canı gönülden inanıyorum. 31 Mart 2024’te Mersin bunu ispat edecek. Hiçbir endişem yok” dedi. Başkan Seçer, medeniyetler kenti Tarsus’a prestij caddeleri kazandırdıklarını da belirterek “Prestij cadde konusunda Tarsuslular sabırlı olsun” dedi.

“ALNIM AÇIK, BAŞIM DİK, VİCDANIM RAHAT”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlarıyla bir araya geldi. Buluşmada muhtarlara seslenen Başkan Seçer, “Seçimlere gidiliyor. Belediye başkanları da muhtarlar da 5 yıllık görev sürelerini doldurup halkın karşısına çıkacaklar, amel defterlerini şöyle bir karıştıracaklar. Bakalım ne var ne yok içinde. Demokrasi böyle bir şey. Demokrasi güzel bir şey. Demokrasi aslında kutsaldır. Hani dinimiz diyor ya doğru olun, dürüst olun, hakkaniyetli olun, ayrımcılık yapmayın. Hepsi demokrasinin tanımı içinde var. Ortak bir irade, ortak bir karar ve yetimin hakkını birine emanet ediyorsunuz. Mersin’de Vahap Seçer’e. İlçelerde ilçe belediye başkanlarına. Al bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını yine tüyü bitmemiş yetime hizmet için harca diyorsunuz. Şimdi biz yetkiyi aldık. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin bütçesi 15.5 milyar lira. Bağlı kuruluşlar, işletmeler, 17-18 milyar lirayı al, halkın için harca. Ben 4,5 yıllık süre bitti inanın kafamı yastığa koyduğum zaman rahat uyuyorum. Vicdanım rahat. Alnım ak, başım dik” dedi.

“MERSİN HİZMETE OY VERECEK”

Yaptıkları hizmet ve çalışmaları sadece oy kaygısıyla yapmadıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Şöyle düşünüyorum: Kısmet oldu, aday olduk diyelim. Biz son 3 aylık çalışma seçim kazandırır mı? Yani sen 4,5 yıl yat. Seçime 3 ay kala kampanya yap, seçim kazan. Kazanabilir misin? Yatmadıysan sorun yok. Telaş etmeye gerek yok. Görevinizi yaptıysanız rahat olun. Adaysanız aday olun, gidin deyin ki hizmet yaptım, bunun karşılığında desteğinizi verin, vermezseniz de yapacak bir şey yok, Allah’a emanet olun deyip ayrılmak lazım. Ben inanıyorum herkes hizmete oy verir. Ben canı gönülden inanıyorum. 31 Mart 2024’te Mersin bunu ispat edecek. Hiçbir endişem yok” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN DEPREMDEN SONRA ONURLU BİR GÖREV ÜSTLENDİ”

Belediye başkanları ve muhtarların 4.5 yıllık görev süresinde pandemi, deprem, ekonomik kriz birçok olayla karşı karşıya kaldığına işaret eden Seçer, “Deprem yaşadık. Muazzam felakete dönüştü, muazzam acılar yaşadık. 11 ilde yıkım yaşandı o 11 ilin acısı Mersin’e yansıdı. Mesafe yakın, akrabalık ilişkileri var, herkes buraya geldi. Bu onurlu bir yüktü Mersin için. Yük demek yanlış olur. Onurlu bir görev yaptık. Belediyeler, muhtarlar hep birlikte onların yanında durduk. Herkesin emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

“AYRIMCILIK SUÇTUR, GÜNAHTIR. BU SUÇU İŞLEMEYİZ”

Belediyelerin 4.5 yılını değerlendirirken pandemi ve depremin de etkilerini göz önüne almak gerektiğine değinen Başkan Seçer, “Muhtarın partisi olmaz. Ama başkanın partisi vardır. Adaletli başkan hizmetlerinde partici olmaz. Ama söylemlerinde insanlarını incitmeyecek şekilde değerlendirme yapabilir. Mesela ben şöyle diyebilirim: Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyuyorum. Bitti, nokta. Bu benim dünya görüşüm. Ben Atatürk’ün izinden giden bir siyasetçiyim. Siz başka birini lider olarak kabul edebilirsiniz ama benim liderim o. Bu demek değildir ki benden olmayana ceza keseyim, hatta eziyet edeyim, hizmet götürmeyim. Bu bir insana yakışmaz. Bırakın siyasetçiyi insana hiç yakışmaz. Eğer bir adaletsizlik varsa ne hukuken ne vicdanen doğrudur. Biz bu günahı işlemeyiz. Biz bu suçu asla işlemeyiz” dedi.

“7 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Mersin’in Türkiye’nin en zengin illerinden biri olmasına rağmen fakirliğin de yüksek olduğu iller arasında yer aldığına değinen Seçer, “Fakirliğin yüksek olduğu şehirlerde sosyal yardımlar önemlidir. Her üniversite kazanan bizden burs alıyor. 7 bin öğrencimiz var. Mahallelere inmişiz eğitimde. 350 öğretmenimiz var. Kaç para dershane? 50 bin lira. En güvenilir eğitim merkezleri. Çağdaş, Atatürkçü. Kimin? Senin, halkın, devletin, belediyenin. 50 bin lira vatandaşın cebinde kalıyor. Parası olan zaten dershaneye gönderiyor. Eğitime önem vereceğiz. Bir toplumu ancak eğitim kurtarır. Yalan, dolan, hurafeler değil. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Yoksa toplum kokar. Eğitimsiz bir toplum çöker. Müstemleke olur. Bağımsızlığını yitirir. Bunları bildiğimiz için biz Atatürk’ün izinden gidiyoruz. Çocuklar okumalı, öğrenmeli, aydın olmalı, doktor, mühendis olmalı. Teknolojide ileride olmalıyız. Dünyada saygın olmak bağırmak, çağırmak, savaş etmek değil. Her alanda iddialı olmak. Sporda, sanatta, kültürde, teknolojide. Böyle devlet olunuyor. Böyle saygın olunuyor.”

“MEDENİYETLER KENTİ TARSUS’A EN İYİSİNİ YAPIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ve Çamlıyaylalı muhtarlarla buluşmasında Tarsus’taki prestij caddeleri çalışmalarını da değerlendirdi.
Eskimiş, demode olmuş, iflas etmiş altyapıyı malzemeleri olduğuna değinen Seçer, “İğneyle kuyu kazıyoruz. Ya esnaf, değerli kardeşim senin belediye başkanın zaten esnaf, senin halinden anlar. Bütün havai hatları yer altına alıyoruz. Usulüne uygun yapılıyor. Evladiyelik işler yapılıyor. Bunlar oy için yapılmıyor. Bunlar Tarsus’un ihtiyacı olduğu için yapılıyor. Bana yardımcı olur. O kaldırım taşları Türkiye’nin hangi ilinde var? İşten anlayan biri bana söylesin. En kalitelisini getiriyoruz. Bizzat ben gittim şantiyeye seçim yaptı. Burası Tarsus, evliyalar kenti, medeniyetler kenti. Biz de bu kentin çocuğuyuz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Prestij cadde konusunda Tarsuslular sabırlı olsun, bunu istiyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Perihan Koca: Tarım Şirketlerinin Denetlenmeleri ve Kısıtlanmaları Gerekiyor

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir