Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Başkan Seçer: “Hurafelerin Değil, Bilimin Peşinden Gideceğiz”

Başkan Seçer: “Hurafelerin Değil, Bilimin Peşinden Gideceğiz”

Merin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin emektar öğretmenleri ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde ki farklı birimlerinde eğitim veren öğretmenlerle yemek programında buluşan Seçer, “Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz, sizlere saygı duyuyoruz, sizleri çok seviyoruz. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Programda, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün tanıtımı, üniversiteyi kazanan öğrencilerin teşekkürü ile kurs merkezlerinde bu yıl eğitim gören öğrencilerin öğretmenler gününe özel hazırladığı videolar izletildi.

Seçer: “Çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak için inanılmaz katkı veriyorsunuz”

Öğretmenlere; ‘Arkadaşlarım’ diye seslenerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Arkadaşlarım diyorum çünkü birlikte çalışıyoruz. Ortak amacımız Mersinimize, ülkemize, milletimize, insanlığa katkı sunmak. Bugüne kadar ortaya koyduğunuz çabalardan ve verdiğiniz emeklerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık” dedi. Büyükşehir bünyesinde 403 öğretmenin eğitim verdiğini belirten Seçer, “Toplamda 20 kurs merkezimiz var. 7 bin 30 öğrencimize katkı sunuyorsunuz. Onlara eğitim veriyorsunuz. Daha iyi bir gelecek oluşturmaları için inanılmaz bir katkı veriyorsunuz” diye konuştu. Eğitimde fırsat eşitliğini öncelediklerini vurgulayan Seçer, “Devlet olmak; sosyal eşitlikçi olmaktır. Aslında bunların ortak gayesi eşit bir toplum yaratmak, varsıl olanla yoksul olanın devlet karşısında eşit bir yurttaş olduğu duygusunu ona verebilmek. Devlet olmak insanları birleştirmektir, bütünleştirmektir kutuplaştırmak değildir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisinin bir siyasi görüşü olduğunu ancak, kendisi gibi düşünmeyenlere karşı ayrımcı davranmadığını kaydeden Seçer, “Böyle bir hakkım ve haddim olamaz. Belediye bünyesinde çalışan hiçbir kamu görevlisinin böyle bir hakkı ve haddi olamaz. 2.5 milyon insana hizmet ediyoruz. Hep beraber yapıyoruz” diye konuştu.

“Hurafelerin değil, bilimin peşinden gideceğiz”

Büyükşehir olarak eğitime büyük önem verdiklerinden söz eden Seçer, “Bizim sahip olduğumuz dünya görüşü; ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ felsefesinin ve anlayışının tezahürüdür. Hurafelerin değil, bilimin peşinden gideceğiz. Çocuklarımız eğitilsin, toplumları eğitim kurtarır, eğitimli toplumlar kalkınır. Dünyada rekabet eden ve rekabette üst seviyede olan ülkeler eğitimle bu seviyelere geldi. Eğitimde yol alanlar, bilimde ilerleyenler dünyada söz sahibi olmaya başladı. Bu felsefeyle Büyükşehir olarak eğitimde imkânlarımızı en azami kullanarak, bu çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İyi ki böyle değerli öğretmenlerimizi belediyemizin bünyesine kazandırmışız”

Göreve geldikleri günden itibaren öğrenci, kurs merkezleri ve eğitimci sayılarında yaşanan artıştan söz eden Seçer, eğitime; ‘ama, fakat, lakin’ demeden bütçe ayırdıklarını dile getirdi. Seçer, “Sizlerin de her birinizin kendi alanınızda son derece donanımlı, iyi yetişmiş, bildiklerini, bilgilerini öğrencisine en iyi şekilde aktarabilen kabiliyette eğitimciler, öğretmenler olmasını isteriz. Bunun yanında çocuklarımıza şefkatli davranan, sadece onlarla pozitif bilim çerçevesinde sohbet eden değil, matematik, kimya, fizik, coğrafya; onun bir derdi varsa onunla ilgilenen, ona ablalık, abilik, yarenlik ve yoldaşlık yapan birer rol modeller olmanızı arzu ederiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in öğretmenleri ile ilgili vatandaşlardan ve öğrencilerden aldığı olumlu tepkileri de anlatan Seçer, “Bakın şunu gururla söylüyorum; gerçekten bunu duyduğum, gördüğüm zaman sizlerle bir kez daha mutlu olup, gurur duyuyorum. ‘İyi ki böyle değerli öğretmenlerimizi belediyemizin bünyesine kazandırmışız. Bizim mücadelede yol arkadaşlarımız olmuş’ diyorum. Çarşıda, pazarda giderken bir hanımefendi, bir çocuğumuz; ‘Başkanım sizin kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlandım ve üniversitede okuyorum’ dediği ve teşekkür ettiği nokta inanın dünyanın en mutlu insanı oluyorum ve şunu söylüyorum; ‘Peki, öğretmenlerimiz nasıldı?’. Daha bir tek çocuğumuzdan olumsuz bir şey duymadım ve sizlerden bahsederken emin olun ağızları dolu dolu ve gözleri yaşararak, öğretmenlerini ismen bana söyleyerek memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Sizlere binlerce kez teşekkür ediyor ve bu anlayışla görevinize devam etmenizi istiyorum” dedi.

 

Yakın bir tarihte yerel seçimlere gidileceğini hatırlatan Seçer, “Merak etmeyin, buradayız. Biz Mersin halkına 4 buçuk yıldır, 5 yılı tamamlamak üzereyiz, hizmet ediyoruz. Biz o hizmeti kalben yapıyoruz. Her şeyimizle, biz kendimizi Mersin halkının mutluluğuna, rahatına, kentte dolaşırken kendini huzurlu, mutlu hissetmesine adamışız” dedi.

 

“Verdiğimiz eğitim hizmetlerini halkımıza anlatın”

Öğretmenlerden Büyükşehir’in eğitim alanındaki hizmetlerini Mersin halkına anlatmalarını isteyen Seçer, “İnsanlarla konuşun, okuma salonlarınızı anlatın, adreslerini verin. Birçok çocuğumuz evinde ders çalışma imkânından yoksun. Onlara 20 noktada eğitim merkezimiz olduğunu söyleyin. Hem LGS’ye hem üniversiteye hazırlandıklarını, özellikle ekonomik olarak ihtiyaç sahibi insanların buna yönelmesini isteyin” sözlerine yer verdi. Bu yıl 36 bin çocuğun ilköğretime başladığını aktaran Seçer, “İlk kez eğitime başlayan çocuğumuzun ikisinden birinin okul çantasını dağıtıyoruz. Dezavantajlı mahallelerde çocuklarımızın protein ihtiyacını karşılamada katkı sunalım diye dağıttığımız sütlerden atıştırmalık çerezlere kadar bunları vatandaşlarla paylaşın” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İş Adamı Gürol Akbaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir