Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / AV. Halil Öncel’in “ Siyasetin Mucizeleri” adlı kitabı okuyucularıyla buluştu

AV. Halil Öncel’in “ Siyasetin Mucizeleri” adlı kitabı okuyucularıyla buluştu

Hikmet Durgun-

Türkiye’nin tanınmış avukatlarından olan ve aynı zamanda siyaset yorumcusu da olan Yazar AV. Halil Öncel’in kaleme almış olduğu “ Siyasetin Mucizeleri” adlı kitabı okuyucularıyla buluştu.

Yıllardır siyaset ve yerel yönetimler konusunda ulusal ve yerel televizyonlarda yorumlarda bulunan hukukçu Halil Öncel’in “ Siyasetin Mucizeleri” adlı ilk kitabı okuyucularıyla buluştu. 176 sayfadan oluşan kitap Çıra yayınevi tarafından çıkarıldı. Kitabın birinci ve ikinci baskısı gerçekleşirken, 3. Baskısının ise yakında olacağı öğrenildi. Kitap gelirini kimsesiz çocuklara bağışlayan Öncel’in yeni kitap hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Yazdığı kitapla ilgili Habernews24.Com’a konuşan Öncel, yazdığı kitaba ilginin çok olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:” Siyaset, toplumun yaşamına doğrudan ve dolaylı etki eden çok önemli bir faaliyet alanıdır. İnsanın doğumundan ölümüne kadarki yaşam sürecinde siyasete duyarsız kalması mümkün değildir. Siyaset, hayatın birçok yönüne pozitif ya da negatif etki eden mucizevi bir özelliğe sahiptir. Bu açıdan siyasetin toplum üzerinde mucizeleri söz konusudur. Siyasetin en önemli mucizesi ideal insan yaşamı için çaba göstermektir ve daha iyisini, daha modernini topluma sunabilmektir. Siyaset toplumun geleceğini inşa edebilmek, toplumsal ikbale yön verebilmektir. Siyaset toplumun yaşamsal sirayetini değişebilecek kudrettedir. Siyaseti liyakat sahibi olan, dürüst ve toplumun geleceğini düşünen bireyler icra ederse toplum için hizmet açısından mucizelerin olmaması içten bile değildir. Toplumu daha ileriye taşıyacak hizmetler siyaset cenahının iyiniyetli çabasına bağlıdır. Bu yönleriyle siyaset toplumdaki sosyolojik bütün katmanlarla ilişkili haldedir.”

Halil Öncel kimdir?

Yakındoğu üniversitesi Hukuk Fakültesini mezunu evli 2 çocuk babası Öncel, 2010 Yılında Şanlıurfa da Serbest Avukatlık görevine başladı. Ulusal ve yerel anlamda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünde aktif görev alan Öncel Sosyal, Siyasal konularda araştırmalar yapmış ve yaptığı araştırmaları kamuoyu ile paylaşılmıştır. Birçok Gazetede köşe yazan ve 3 dil bilen Öncel, bununla birlikte Ulusal, bölgesel ve Yerel birçok televizyon kanallarında Güncel, Hukuksal ve özellikle Siyasi programlara yorumcu olarak katılım sağladı.

Öncel’in diğer 2 kardeşi de avukatlık yaparken, abisi Av. Eyyüp Sabri Öncel de pek çok ulusal basında demeçleri yer alıyor. Ağabey Öncel, Mersin ve Şanlıurfa’da birçok sivil toplum örgütünde yer almıştı.

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir