Ana Sayfa / EĞİTİM / Anasayfa/Eğitim/ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ DİRENİŞİ BÜYÜTÜYOR ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ DİRENİŞİ BÜYÜTÜYOR

Anasayfa/Eğitim/ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ DİRENİŞİ BÜYÜTÜYOR ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ DİRENİŞİ BÜYÜTÜYOR

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş hakkını geri almak için Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşısında bulunan Kültür Parkta yaptıkları nöbet eylemini sürdüren sendika üyelerine destek ziyaretleri de devam ediyor. Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat ve Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret ederek destek mesajı verdi.

İlk olarak yönetim kurulu üyeleri ile birlikte nöbet yerine gelerek sendikal hakları için, ekonomik talepleri için ÇEDES le yeni çıkan maarif yasasıyla bilimsel laik eğitim için direnen ülkenin dört bir yanında nöbet tutan özel sektör öğretmenleri sendikasının bu direnişini desteklediklerini ifade eden Emeklilerin Sendikası 2017 Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “Bugün burada ve ülkenin her yerinde fabrikalarında okullarında  kamu alanında  sendikal hakları, ekonomik demokratik  hakları için, diğer yandan bu ülkenin taşına toprağına sahip çıkanların da sesi olan direnen öğretmenlerimizin yanındayız. Sendikal hakları için, ekonomik talepleri için, ÇEDES adı altında yeni çıkan Maarif Yasasıyla bilimsel laik eğitim için direnen ülkenin dört bir yanında nöbet tutan özel sektör öğretmenlerinin bu direnişini Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 olarak selamlıyoruz. Destek ve mücadele sürecinde birlikte omuz omuza olduğumuzu belirtmek için yanlarındayız. Ayrıca geleneksel sendikal anlayışın ötesinde   mücadeleci hak verilmez alınır şiarıyla ortaya koydukları direnişi, kararlı duruşlarını selamlıyoruz” dedi.

“EĞİTİMİN TİCARİLEŞMESİNE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ”

Emeklilerin Sendikası 2017’nin ardından Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül yönetim kurulu üyeleri, oturma yapan öğretmenlerle dayanışma amacıyla bir araya geldi. Nöbet eylemine dayanışma ziyareti sırasında konuşan Sümbül, “Eğitimin ticarileşmesine ve piyasalaşmasına karşı, eşit işe eşit ücret hakkı için birlikte mücadele ediyoruz!” dedi. Her zaman direnen halkların yanında olduklarının altını çizen Sümbül, “Öğretmen Sendikası’nın haklı talepleri üzerinden yaşanılacak hak kayıplarına karşı, özel okul, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, baş gibi sıfatlarla öğretmenlik mesleğine dayatılan parçalı istihdama karşı, atama yönetmeliğindeki hukuksuzluğa karşı, eğitimin ticari ve piyasacı uygulamalarına karşı ortak hatta ilerleme için, eşit işe eşit ücret için, mesleğimiz, onurumuz, geleceğimiz için, mücadeleyi büyütüyor, ortak hareket ettiğimizi ilan ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRETMENİ ÇARESİZ BIRAKARAK ÖZEL SEKTÖRE YÖNLENDİRMEK SİZİ RAHATSIZ ETMİYOR MU?”

Nöbet eylemde yapılan basın açıklamasında konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Mersin İl Temsilcisi Nebil Birtek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelik olarak “Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir? Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır? Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır? Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?” sorularını yönelttiklerini söyledi. MEB’in hazırladığı ve yakın zamanda Meclis’e gitmesi öngörülen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda özel sektör öğretmenlerinin sorunlarına değinilmediğine dikkat çeken Birtek, “Bizler MEB’in personeliyiz, bizler kamusal bir alanın emektarlarıyız. MEB bizim sorunlarımızı çözmek zorundadır” şeklinde konuşarak destek veren meslektaşlarına, sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilere teşekkür etti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, Basın Bayramı’nı kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gürol Akbaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir