Ana Sayfa / Manşet / Akdeniz’de spora dev yatırımlar!

Akdeniz’de spora dev yatırımlar!

Akdeniz ilçesinin göreve geldiğin de spor tesisleri açısından en fakir ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Fakat Sayın Bakanlarımızın destekleri ve de Spor Toto Teşkilatı ile yaptığımız proje ve anlaşmalar sayesinde Akdeniz’e ve Mersin’e hem birçok yeni spor tesisi kazandırdık, hem de zaman içinde yıpranan tesislerimizi baştan sona yeniledik. Açıkçası, Akdeniz’in en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine; nerede bir spor tesisi var ise yeniledik. Spor tesisi olmayan mahallelerimize de yeni spor tesisleri kazandırdık. İlçe sınırlarımız içerisinde yer alan parklarımızda mini futbol ve basketbol sahaları, spor aletleri, oyun gruplarını yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2019 yılı yerel seçimleri kazanarak, göreve geldikleri günden bu yana Akdeniz’i; mahrum bırakıldığı hizmet, proje ve yatırımlarla buluşturmanın yanı sıra; özellikle spor ile anılan bir ilçe yapma yolundaki hedefimize emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizerek, “Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı sportif faaliyetlerin; çocuklarımız ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, sokağın risklerinden, uyuşturucu ve terör odaklarının tuzağına düşmekten uzak tuttuğu bir gerçektir. Ayrıca sporun herhangi bir dalı ile amatör veya profesyonelce uğraşan insanların, eğitim yaşamlarında da başarılı olmaları bir tesadüf değildir; bilimsel gözlem ve araştırmalar bunu teyit etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

5 BİN ÇOCUĞA YÜZME ÖĞRETTİK

 

Akdeniz Belediyespor bünyesinde futbol, tekerlekli basketbol takımı, kickboks, muai-tai, wushu, boks ve kort tenisi branşlarında 500’e yakın sporcularının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, “Aynı zamanda yıl içerisinde belli periyotlarda kort tenisi, basketbol ve yüzme kursları vermekteyiz. Mersin Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden A takımımız 2021-2022 futbol sezonunu 3. olarak tamamladı. Tekerlekli Basketbol Takımımızı 2020 yılında kulübümüze katmış bulunmaktayız. 2020 yılında Pandemi nedeniyle ligler oynanmadığından 1 yıl ara verilmişti. 2021-2022 Sezonun da Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Basketbol 3’üncü Ligi’nde mücadele etmektedir. Takımımız ligde 10 maçta 9 galibiyet  1 mağlubiyet ile 2’nci sırada yer almaktadır. Play-Off’lara ilk 2 takım gidecektir. Kickboks’ta başta milli sporcumuz Gülizar Kara olmak üzere yıl içerisinde Muhammet Taşkın ve Hatip Emlek’ten onlarca başarı geldi. Paralimpik Milli Sporcumuz Miray Ulaş ve Milli tekvandocumuz Huri Korkut da uluslararası arenada gururumuz oldular. Hepsine yürekten teşekkür ve tebrik ederim. Göreve geldiğimiz günden bu yana aralarında öğrenciler, kadınlar ve şehit yakınlarının da bulunduğu binlerce kişiyi Silifke Gençlik Kampı’nda misafir ettik. Akdeniz’de ilklere ve yeniliklere imza atarak, yaz aylarında okul bahçelerimize portatif yüzme havuzları kurup, çocuklarımıza bayram sevinci yaşattık. Salgın öncesi açtığımız bu havuzlarda 7-13 yaş arasında binlerce çocuğumuza, eğitmenler aracılığıyla kurs verip 5 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Spor Bakanlığımız bu projemizi diğer illerde de uygulama kararı aldı ki bu bizim için bir gurur vesilesidir” şeklinde konuştu.

AKDENİZ’E YENİ TESİSLER KAZANDIRIYORUZ

Akdeniz ilçesinin; göreve geldiğimizde spor tesisleri açısından en fakir ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Gültak, “Fakat Sayın Bakanlarımızın destekleri ve de Spor Toto Teşkilatı ile yaptığımız proje ve anlaşmalar sayesinde Akdeniz’e ve Mersin’e hem birçok yeni spor tesisi kazandırdık, hem de zaman içinde yıpranan tesislerimizi baştan sona yeniledik. Açıkçası, Akdeniz’in en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine; nerede bir spor tesisi var ise yeniledik. Spor tesisi olmayan mahallelerimize de yeni spor tesisleri kazandırdık. İlçe sınırlarımız içerisinde yer alan parklarımızda mini futbol ve basketbol sahaları, spor aletleri, oyun gruplarını yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Karacailyas Futbol Sahamızı baştan sona yenileyip otomatik sulama sistemi kurduk. Ayrıca 4’lü soyunma odası ile su deposu yaptırdık, 500 kişilik tribünün bakım onarımını gerçekleştirip etrafa güvenlik için tel örgüler çektik. Kent merkezinde bulunan Şafak Erdur – Seyfi Ali Türkoğlu Futbol Sahamızın zeminini ve donatılarını komple yenileyip her türlü karşılaşmanın yapılabileceği standartlara uygun hale getirdik. Eskiden bir takıma göre düzenlenmiş olan hakem ve soyunma odalarını şu an turnuva maçlarına uygun hale getirdik; ayrıca tesisimize 500 kişilik tribün yaptık. Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içinde yer alan tenis kortumuzu baştan sona yenileyip, farklı yaş gruplarından çocuklarımıza, uzman tenis eğitmenleri eşliğinde kurslar veriyor; geleceğin raketlerini yetiştiriyoruz. Kazanlı Mahallemize FİFA standartlarına sahip çok güzel bir spor tesisi kazandırırken; Karacailyas Futbol sahası ile birlikte tribünleri ve çevresini tamamen yeniledik. Çay Mahallesi halı sahamızı yeniledik, 2’li soyunma odası ile 250 kişilik tribün yaptırdık. Burayı antrenman sahası olarak sporcularımıza yeniden kazandırdık. Merkez veya kırsal bölge ayırımı yapmadan birçok farklı mahallemize sadece2 buçuk yıl içinde 35 milyon TL’yi aşan yatırımlarla hem yeni tesisler kazandırdık, diğer yandan mevcut tesislerimizi de baştan sona yenileyip sporseverlerin hizmetine sunduk” dedi.

MERSİN İDMAN YURDU, İZ BIRAKANLAR MÜZESİ’NDE YAŞAYACAK

 

Mersin Valiliği’nin de katkılarıyla hayata geçirilen ve sanattan siyasete, spordan kültüre Mersin’de yaşamış ve kentte iz bırakmış kişilerin tanıtıldığı İz Bırakanlar Müzesi’nin bir odasının şehrin simgelerinden Mersin İdman Yurdu’na ayrıldığını ifade eden Başkan Gültak, “Odada, takımımızın fotoğrafları, şampiyonlukları ve tarihi, Mersinlilere anlatılarak Mersin İdman Yurdu ruhu yaşatılıyor. Mersin İdman Yurdu benim aşkımdır. Çocukluğumda su, sakız sattığım ve cep harçlığımı çıkarttığım, bütün maçlarını seyrettiğim bir takım. Maalesef uygun olmayan konulardan dolayı Mersin İdman Yurdu hiç de hak etmediği yerlere gitti; çok üzgünüz. Biz bu takım 100 yıllık bir takım, unutulmasın, gelecek nesil bu takımı unutmasın dedik. Belki bir gün yeniden o ruh canlanır ve ortaya çıkar, çünkü ortaya fiilen koymadığınız her şey bir gün tarih oluyor ve unutuluyor. Dolayısıyla 7 odadan birini Mersin İdman Yurdu’na ayırdık ve burada Mersin İdman Yurdu ruhunu fotoğraflarıyla, şampiyonluklarıyla, başarılarıyla, oyuncularıyla ortaya koyduk. Ayrıca biliyorsunuz; Mersin İdman Yurdu’nun tüm fotoğrafları ve kupaları bir lokalde muhafaza ediliyor. Bu lokalde 2 binin üzerinde fotoğraf vardı. Bu fotoğraflar, yine Mersin İdman Yurdu aşığı, hala baştan ayağa kırmızı-lacivert giyinen Bayram Birinci ağabeyimizin kontrolündeydi. Tüm fotoğrafları dijital ortama alarak MİY’in anılarını yaşatmaya çalışacağız. Bayram abimize de buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Şevket Sümer Mahallemizde, geçmişte atıl kalan Yılmaz Güney Parkımızı yeniliyoruz. Parkın içine Akdeniz’in ilk fiziki yarı olimpik havuzunu yapıyoruz. Bu kompleksin içine 3 katlı bir gençlik merkezi de inşa ediyoruz. Parkımız, gençlerimizin ders çalışabilecekleri, internete ulaşabilecekleri, farklı sportif etkinlikler yapılabilecekleri güzel bir etüt merkezi haline gelecek.  Burada ayrıca, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız, çok cüzi bir maliyetle düğün, nişan ve sünnet gibi törenlerini de yapabilecek. Parkımızda ayrıca, günde yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi insanımıza hizmet verecek bir aşevi projesi de hazırladık” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRECEĞİZ”

Spor Toto Teşkilatı ile yaptıkları görüşmelersonucunda, Tırmıl Tepe bölgesine FIFA standartlarında 750 kişilik bir futbol sahası ve basketbol, voleybol, güreş gibi antrenmanların yapılabileceği kapalı bir salonu planladıklarının altını çizen Başkan Gültak, “Burada bizim 38 dönüm yerimiz var; projenin 15 dönüm üzerine yapılması planlanıyor. 23 dönümü de yeşil alan, park alanları, kadınlar ve çocuklarımızın gezeceği, piknik yapabileceği bir alana çevireceğiz. Burada yapılacak tesis, Özgürlük Mahallesi’ni ve Akdeniz’i ön plana çıkaracak. Birçok futbol takımı da gelip burada maç yapacak. Hedefimiz, göç veren değil, göç alan bir Akdeniz yaratmak. Akdeniz’i sporla anılan bir ilçeye dönüştürürken, geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sunmaya devam ediyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın uluslararası arenada dalgalanması için milli sporcularımıza desteğimizi sürdüreceğiz. Şunu da belirtmek isterim; kadın sporcularımıza pozitif ayrımcılık tanıyıp katkımızı biraz daha fazla veriyoruz. Yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alana sahip, birçok mağazanın olduğu önemli bir ticaret merkezine dönüşecek olan Çamlıbel Marina Projesi, 450 teknenin yanaşacağı, su sporlarının yapılabileceği, amatör balıkçıların burada kalabileceği modern bir alan olmasının yanı sıra kentimizin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Geçen yıl 19 futbol kulübü, 15 de salon kulübü olmak üzere toplam 34 spor kulübümüze 125 bin TL nakdi yardım sağlamıştık. Bu yıl da kentimizde sporcu yetiştiren 49 amatör spor kulübümüze, toplamda 175 bin TL nakdi yardım gerçekleştirdik” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, anneler günü dolayısıyla mesaj ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir