Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / Mezitli Kaymakamlığında neler oluyor?

Mezitli Kaymakamlığında neler oluyor?

Mersin-Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Mersin’in Mezitli ilçesinde 15 yıldır Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda müdürlük yapan ve defalarca başarılı çalışmalardan dolayı takdir ve teşekkür plaketi alan K.Z’nin bir takım güçler tarafından hedef gösterilip müdürlükten alınması büyük bir tepki topladı.

Mersin halkı, 19 yıldır görev yapan ve soruşturma raporu sonucu 3 günlük yevmiye kesme cezası alan K.Z’nin müdürlük görevinden alınmasına büyük bir tepki gösteriyor.

Bir takım çıkar güçlerin hedef gösterilmesi sonucu 1,5 yıldır müfettişlerin soruşturmalarına maruz kalan K.Z yapılan tüm incelemeler sonucunda 3 günlük yevmiye cezası aldı. 3 yıllık memurluk ve 15 yıl ise müdürlük yapan K.Z, ihraç edilmemesine rağmen ve hakkında ihraç edilme kararı olmamasına rağmen bazı basın organlarında sanki ihracı istenilmiş gibi bir haber çıktı. İhtiyaç sahibi insanların gönlünü alan ve Mezitli’de birçok kurumun yakından tanıyıp takdir ettiği K.Z’nin baskılara maruz kalması ve müdürlükten alınmak istenmesi ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Amirleri tarafından sayısız takdirler alan ve 19 yıllık memur hayatında tek bir soruşturma dahi geçirmeyen ancak son 1,5 yıldır bazı kesimler tarafından büyük bir baskıya maruz kalan başarılı müdür K.Z, baskılar sonucu müdürlük görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Z.K’nın müdürlükten istifa etmesi için tehdit edildiği ve fiziki zorlanmaya maruz kaldığı da iddia edilirken, görüşme yaptığımız haber kaynaklarımız Z.K’nın müdürlükten istifa ettirilip yerine onu hedef gösteren kişilerin akrabalarını yerine koyması hedeflediği iddia ediliyor.

Akrabalarına yardım yapmakla suçlanan ve bundan dolayı sadece 3 günlük yevmiye cezası alan K.Z’yle ilgili yazılan soruşturma raporlarının sızdırılması yasak olmasına bazı güçler tarafından bazı basın mensuplarına ulaştırılarak linç edilmek istenildi. Mezitli vakfı olduğu gibi kaymakamlıklara bağlı tüm vakıflarda yapılan her türlü yardımlar kaymakamların başkanlığını yaptığı mütevelli heyeti tarafından yapılıyor. Böyle bilinmesine rağmen K.Z’nin yapılan yardımların akrabalarına yapmış gibi suçlanılması ve hedef gösterilmesi ciddi kuşkular yaratıyor.

Mersin kamuoyunun yakından tanıdığı ve sevdiği başarılı müdür K.Z’ye bunların yapılması çok tepki toplarken, Mersin yöneticilerinin bundan haberi olup olmadığını ve haberi varsa bu duruma neden müdahale etmediğini sorguluyor.

Mersin’de araştırmalı gazeteciliğiyle bilinen Zeynel Boğan ise, K.Z’nin durumuyla ilgili 30 Aralık 2021 tarihinde sosyal medya hesabında dikkat çekici bir paylaşım yaptı. Boğan, hesabında şu ifadelere yer vermiş;

“Sımsıkı durun size bugün olan bitenle ilgili sıkı bir haber vereceğim. Bugün A. Ş, Mezitli Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürüyle ilgili bir haber yaptı. Olay savcılıkta iddialar enteresan ama bu haberi daha enteresan yapan bu haber kime yarıyor. İddia o ki oraya müdür olarak düşünülen Mezitli Ak Parti ilçe yöneticisinin kardeşinin atanamamasının tek nedeni K.Z’nin istifa etmemesidir. Peki soruyorum iddia doğru ise bu haberi A.Ş.’ye kim verdi. İkinci haberi veren kişi tüm Ak Parti Mezitli ilçe yönetimini töhmet altında bıraktığını düşünmedi mi?”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP, 1 Mayıs’ta Taksim’de! Özgür Özel de orada olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyecek. CHP örgütlerinden de Taksim çağrıları gelmeye ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir