Ana Sayfa / DÜNYA / 100. Yılda 100 Meşale İle “Cumhuriyet” Yürüyüşü

100. Yılda 100 Meşale İle “Cumhuriyet” Yürüyüşü

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını gurur ve coşkuyla kutlamayı sürdüren Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, büyük bir Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yürüyüşte binlerce kişi; ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla, marşlarla tüm dünyaya emsal olmuş birlik ve beraberliğini tek yürek olarak gösterdi. Yürüyüşe; MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanı Yunus Emre Tugay, İl ve İlçe Teşkilat Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve 7’den 70’e binlerce vatandaş katıldı.

 “BAŞKAN YILMAZ, HEMŞEHRİLERİYLE BİRLİKTE KOL KOLA YÜRÜDÜ”

Toroslar Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı birbirinden özel etkinlikler ile bayram sevincini tüm şehre yayıyor. “100. Yılda 100 Meşale” temalı yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü,  yoğun ilgi gördü. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençlerle ve binlerce hemşehrisi ile birlikte el ele, kol kola yürüdü. Yunus Emre Kültür Merkezi önünde başlayan ve Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüş ile Toroslar’ın sokak ve caddeleri, meşaleler ve Türk Bayraklarıyla donandı. Gençler, yürüyüş esnasında Dev Türk Bayrağı da açarak ve slogan atarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmayacaklarının ve Türkiye Yüzyılı’na yürüdüklerinin mesajını verdi.

“MİLLİ DUYGULAR VE VATAN SEVGİSİ DORUKLARA ÇIKTI”

 

Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunun doruklara çıktığı yürüyüşün ardından Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Çocukları ve gençleri çok sevdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz; “Sevgili gençler, bundan tam 100 yıl önce 1918 yılından itibaren İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar arkalarında Amerika ile ülkemizi işgal ettiler. Sizin gibi gençler, sizin gibi kahramanlar, sizin gibi vatanseverler; farklı mezhepten, farklı meşrepten, farklı siyasi görüşlerden olsalar da vatan savunması için bir araya geldiler. Kuvayi Milliye Derneklerini kurdular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, ülkemizi düşmandan kurtardılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizi, milletimizi kurtaran, alın teri akıtan, kan veren, can veren tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi Atatürk liderliğinde kurduk. 29 Ekim 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılını tamamlıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 “TÜRKİYE; BÖLGESİNDE LİDER, DÜNYADA SÖZ SAHİBİ BİR ÜLKEDİR”

 Başkan Yılmaz, ülkemizin birçok sıkıntı ve badireyi atlatıp bugünlere gelmeyi başardığını belirterek; “Bugün Türkiye bölgesinde lider ülkedir. Türkiye siyasetinde, dünya siyasetinde lider ülke, etkileyici ülke, toplantıları yapan, masayı kuran ülke inşallah. Hem 100. yılımızı kutluyoruz hem de gelecek yüzyılımızın, Türkiye Yüzyılımızın ilk günlerini hep beraber yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. “Bugün de yine aynı şey olsa, vatan savunması gerekirse hep beraber gerekeni yapar mıyız?” diyerek alandaki tüm gençlere ve vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz, tüm katılımcıların “Evet” cevabı karşısında mutlu olduklarını kaydederek; “Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek olan sizlersiniz gençler. Sizleri çok seviyoruz ve güveniyoruz. Türkiye Yüzyılımızın başlangıcı kutlu olsun” diye konuştu.

 “ATATÜRK’Ü SEVİYORUZ, TÜRKİYE’Yİ SEVİYORUZ”

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal da Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine bu yürüyüşü düzenledikleri için teşekkür ederek, alandaki çocuklarla ve gençlerle bu kutlamayı gerçekleştirmenin büyük gururunu yaşadıklarını söyledi. Milletvekili Uysal; “Cumhuriyetimizin 100. yılında bu heyecanı, böyle güzel insanlarla yaşamak çok keyifli. Çocuklarımız, Atatürk’ü çok sevdiğini, ülkemize, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze her zaman sahip çıkacaklarını ifade ediyorlar. Atatürk’ü seviyoruz, Türkiye’yi seviyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son bulurken, Başkan Yılmaz, alandaki çocuklarla ve gençlerle yakından ilgilendi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin Uluslararası Limanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında liman çalışanlarının çocuklarıyla ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir