Ana Sayfa / KADIN / Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik hayatını kaybetti

 6 ay önce tedavi görmek için Muğla’dan İstanbul’a gelen Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik, bu sabah hastanede yaşamını yitirdi. Usta sanatçının koronavirüse bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Kanlı Nigar, Postacı, Nefret, Yaşam Kavgası gibi çok sayıda filmde rol alan ve Yeşilçam’ın usta isimlerinden 79 yaşındaki Fatma Girik, tedavi gördüğü hastanede koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden dolayı vefat etti.

Acı haberi ilk olarak, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duyurdu. Keskin paylaşımında, “Yeşilçam’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik‘i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim” dedi.

Son Dakika: Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Fatma Girik hayatını kaybetti

Fatma Girik‘in aile dostlarından Filiz Kalkavan Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Fatma hanım ile uzun yıllarımız birlikte geçti. Tedavisinin daha iyi yapılabilmesi için İstanbul’daki evine gitmişti. Yaklaşık iki hafta önce fenalaşarak özel hastaneye ve orada yoğun bakıma alınmıştı. Bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Doktorlar ölüm nedenini henüz açıklamadı ama biz koronavirüsüne yakalandığını duyduk. Cenazesi ile ilgili işlemler henüz aydınlanmadı” diye konuştu.

Son Dakika: Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik hayatını kaybetti

Usta sanatçının vefat ettiği hastaneden yapılan yazılı açıklamada, “Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Kovid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen, çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti” denildi.

Girik, 2019 yılında Posta’ya verdiği röportajda cenazesiyle ilgili vasiyetinden bahsetmişti. Girik, açıklamasında “Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum” demişti.

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan Fatma Girik, geçtiğimiz yıl Bodrum’daki evinde rahatsızlanmıştı. Yardımcılarının çağırdığı sağlık görevlilerince ambulansla Bodrum’daki özel hastaneye kaldırılmıştı. Girik, göğüs hastalıkları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Usta oyuncu daha sonra da İstanbul’da fizik tedavi görmüştü.

Yeni yılı hasta yatağında karşılayan Fatma Girik‘in son fotoğrafını yeğeni Ahu Turanlı sosyal medyada paylaşarak “Biz 2021’i hastanede uğurluyoruz… İnşallah 2022 hepimiz için güzel ve sağlıklı günler getirir” notunu düşmüştü.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir